Εκδηλώσεις στη Λάρισα για τα δικαιώματα του παιδιού

Δημοσίευση: 14 Νοε 2016 17:20 | Τελευταία ενημέρωση: 19 Νοε 2016 14:10

Επιμορφωτική ημερίδα για εκπαιδευτικούς αλλά και ενημερωτική εκδήλωση για κάθε ενδιαφερόμενο, με θέμα «Τα Δικαιώματα του παιδιού», θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου, στη Λάρισα, από τις Σχολικές/οί Συμβούλους Δημοτικής Εκπαίδευσης, Προσχολικής Αγωγής και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, σε συνεργασία με τον Δήμο Λαρισαίων και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας.

Η ημερίδα θα γίνει πρωινές ώρες στο 4ο δημοτικό σχολείο Λάρισας και η εκδήλωση στο Χατζηγιάννειο" Πνευματικό Κέντρο Λάρισας, απογευματινές.

Ειδικότερα:
ΗΜΕΡΙΔΑ
Θα πραγματοποιηθεί τις ώρες 8.30 π.μ. έως 13.00 μ.μ. Αφορά στους/στις διευθυντές/ντριες των δημοτικών σχολείων (και ένα εκπαιδευτικό άνω του εξαθεσίου) και στις/στους προϊσταμένες/νους των νηπιαγωγείων της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας.
Το θέμα θα διαπραγματευθούν ενδελεχώς, οι παρακάτω διακεκριμένοι εισηγητές: Γ. Μόσχος, Συνήγορος του Παιδιού, Δ. Παπαχρήστου, Εισαγγελέας Πρωτοδικών Λάρισας, Κ. Ζαγοριανός, Παιδοψυχίατρος του ΚΕΔΔΥ Λάρισας , Δ. Δεληγιάννης, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Λαρισαίων, Β. Δουβλατανιώτη, Κοινωνική Λειτουργός Δήμου Λαρισαίων, Α. Μπατζανούλης, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Λαρισαίων
Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
-8.30-9.00 Προσέλευση –Εγγραφές
-9.00-9.20Έναρξη –Χαιρετισμοί -9.20-9.50 Γ. Μόσχος, Συνήγορος του Παιδιού «Τα δικαιώματα του παιδιού στο χώρο του σχολείου: Σχολικός κανονισμός και χειρισμός ευαίσθητων και συγκρουσιακών καταστάσεων»
-9.50-10.10 Δ. Παπαχρήστου, Εισαγγελέας Πρωτοδικών Λάρισας «Εισαγγελική αρχή και εκπαιδευτικοί σε ρόλο προστασίας των παιδιών»
-10.10-10.30 Κ. Ζαγοριανός, Παιδοψυχίατρος, ΚΕΔΔΥ Λάρισας, «Θέματα κακοποίησης και παραμέλησης παιδιών: Η παιδοψυχιατρική οπτική»
-11.00-11.20 Δ. Δεληγιάννης, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Λαρισαίων και Β. Δουβλατανιώτη, Κοινωνική Λειτουργός Δήμου Λαρισαίων, θέμα: «Κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Λαρισαίων και εκπαιδευτική κοινότητα»
-1.20-11.30 Α. Μπατζανούλης, δημοτικός σύμβουλος, πρώην Αντιδήμαρχος Παιδείας και Νεολαίας Δήμου Λαρισαίων , θέμα: «Πολιτιστικά δικαιώματα των παιδιών»
ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ
Το απόγευμα της 21ης Νοεμβρίου και ώρα 18.00-20.00 θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή εκδήλωση που συνδιοργανώνουν οι Σχολικές/Σχολικοί Σύμβουλοι ο Δήμος Λαρισαίων και Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, με το ίδιο θέμα και εισηγητές θα είναι ο κ. Μόσχος Γεώργιος, Συνήγορος του Παιδιού και ο κ. Αλέξανδρος. Μπατζανούλης, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Λαρισαίων.
Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
-18.00-18.20 Έναρξη –Χαιρετισμοί
-18.20-18.40 Γ. Μόσχος, Συνήγορος του Παιδιού, «Τα δικαιώματα του παιδιού στο χώρο του σχολείου: Σχολικός κανονισμός και χειρισμός ευαίσθητων και συγκρουσιακών καταστάσεων»
-18.40-19.10 Α. Μπατζανούλης, Δημ. Σύμβουλος Δήμου Λαρισαίων «Πολιτιστικά δικαιώματα των παιδιών»

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass