Απεργία μόνιμων και αναπληρωτών καθηγητών

Δημοσίευση: 22 Νοε 2016 11:39 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Νοε 2016 11:53

Τη συμμετοχή της στην 24ωρη απεργία, των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα, δηλώνει σε ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Ν. Λάρισας, Πέμπτη , καθώς και στην απεργιακή συγκέντρωση, στις 10:30 το πρωί, στην πλατεία ταχυδρομείου.

Αναλυτικότερα: «Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Λάρισας καλεί τους εκπαιδευτικούς, να ενώσουν τη φωνή τους, μαζί με όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο Τομέα και να συμμετάσχουν μαζικά. Στο Δημόσιο Τομέα δρομολογείται η κατάργηση της ενιαίας σχέσης εργασίας και της σταθερής απασχόλησης, μέσω της αξιολόγησης των δομών και υπηρεσιών, κάτι που ήταν μνημονιακή υποχρέωση από το μεσοπρόθεσμο του 2011 και το οποίο οι αγώνες μας δεν επέτρεψαν, μέχρι τώρα, να εφαρμοσθεί. Η επίθεση στο Δημόσιο γίνεται για να ιδιωτικοποιηθούν όλες οι προσοδοφόρες υπηρεσίες του και το σχέδιο περιλαμβάνει σταδιακά βήματα. Με αρχή την επαναξιολόγηση των δομών, που θα είναι η δικαιολογία και η δήθεν «τεκμηρίωση» για τα νέα οργανογράμματα Υπουργείων και την κατάργηση φορέων του Δημοσίου, θα περάσει η σκυτάλη στην «αξιολόγηση» των εργαζομένων, με ατομική στοχοθεσία, που θα ξεκινάει, ωστόσο, από τους στόχους των Υπουργών. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί με την κινητικότητα των υπαλλήλων, που διευκολύνεται από την εφαρμογή όλης της μνημονιακής νομοθεσίας, που κληρονόμησε και διατηρεί η κυβέρνηση, αφού έχει δημιουργήσει τον «κρατικό υπάλληλο» και έχει καταργήσει τις κενές οργανικές θέσεις.
Οι Δημόσιοι Υπάλληλοι θα υποχρεωθούν τελικά να μετακινούνται σύμφωνα με τις ανάγκες του νέου, επιτελικού Δημοσίου».
ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ
Η πρωτοβουλία αναπληρωτών –ωρομίσθιων εκπαιδευτικών, έχει κηρύξει απεργία στις 24 Νοέμβρη, με συγκέντρωση διαμαρτυρίας τους στις 10.30 στην Ομόνοια, στην Αθήνα.
Ανακοίνωσαν δε ότι: «Διεκδικούμε μαζικούς διορισμούς μόνιμου προσωπικού, ώστε να καλυφθούν οι σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες των μαθητών.
Το καθεστώς ομηρείας που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια και εντάθηκε από το 2010 και μετά που σταμάτησαν οι διορισμοί, γίνεται κάθε χρόνο όλο και χειρότερο. Φέτος η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ οδήγησε σχεδόν 5.000 συναδέλφους στο δρόμο απολύοντάς τους.
Αυτό που γνωρίζαμε ότι, παρά το απαράδεκτο καθεστώς της αναπλήρωσης τουλάχιστον, για έξι, εφτά ή οχτώ μήνες είχαμε δουλειά, από φέτος δεν ισχύει, αφού για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια οι προσλήψεις των αναπληρωτών ήταν πολύ λιγότερες από τις προσλήψεις της προηγούμενης χρονιάς. Συγκεκριμένα στην Α/θμια εκπαίδευση είχαν προσληφθεί πέρυσι 13.866 και φέτος 11.792, ενώ στη Β/θμια πέρυσι είχαν προσληφθεί 6.487 και φέτος 4.456».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass