Σύμπραξη του γυμνασίου Πλατυκάμπου με πέντε σχολεία της Ευρώπης

Δημοσίευση: 24 Νοε 2016 19:43

Το Γυμνάσιο Πλατυκάμπου υλοποιεί Ευρωπαϊκό πρόγραμμα «ERASMUS + ΚΑ2» με τίτλο «MIGRANT» (Many Immigrants Go and/or Return/from Another National Territory), με στόχο τη συνεργασία για την καινοτομία και την ανταλλαγή καλών εκπαιδευτικών πρακτικών.

Το σχέδιο αυτό είναι μια εταιρική σχέση ανάμεσα σε έξι σχολικές μονάδες δευτεροβάθμιας γενικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης, από Ελλάδα, Πολωνία, Νορβηγία, Τουρκία, Ιταλία και Γαλλία.
Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος πραγματοποιήθηκε στην πόλη Κατοβίτσε της Πολωνίας, η πρώτη διακρατική συνάντηση μεταξύ καθηγητών όλων των σχολείων εταίρων στο πρόγραμμα, όπου συμμετείχαν από το Γυμνάσιο Πλατυκάμπου, ο διευθυντής κ. Θεόδωρος Νταφούλης, ο υπεύθυνος του προγράμματος κ. Σωτήρης Δρίβας και η κ. Νίκη Καμάρα και είχαν την ευκαιρία να δραστηριοποιηθούν πάνω σε ποικίλους εκπαιδευτικούς τομείς.
Μέσα από αυτή τη δράση οι καθηγητές διαπίστωσαν και ανακοινώνουν ότι: «Αποδεικνύεται πως ο σχεδιασμός τέτοιων ευρωπαϊκών προγραμμάτων ενισχύει τη συνεργασία και βοηθάει στην άρση των στερεοτύπων μεταξύ των λαών της Ευρώπης».
Να σημειωθεί ότι με το πρόγραμμα αυτό, επιδιώκεται από τη μια μεριά οι μαθητές να αποκτήσουν γνώσεις σχετικά με το φαινόμενο της μετανάστευσης, να κατανοήσουν τους λόγους της μετακίνησης των πληθυσμών, να ξεπεράσουν τη ξενοφοβία ενισχύοντας την ανοχή και την αποδοχή του φαινομένου. Από την άλλη μεριά ανταλλάσσονται νέες εκπαιδευτικές προσεγγίσεις, πλούσια μεθοδολογία, εργαλεία και τεχνικές μάθησης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass