Ενημερωτική ομιλία για το διαδίκτυο

Δημοσίευση: 29 Νοε 2016 10:14 | Τελευταία ενημέρωση: 29 Νοε 2016 10:54

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του 33ου δημοτικού σχολείου Λάρισας ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Διαδίκτυο-Οικογένεια-Εκπαίδευση». Την εκδήλωση διοργάνωσαν η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Λάρισας (ΔΗΚΕΛ), οι Σύλλογοι Διδασκόντων του 11ου Λυκείου –Γυμνασίου και του 33ου δημοτικού σχολείου, καθώς και οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των παραπάνω σχολείων.

Ομιλητές ήταν οι κ.κ. Στεργιώτης Νίκος, διευθυντής της ISSaV-LOGON Α.Ε., Λαϊνάς Σωτήρης, ψυχολόγος (Πρόγραμμα προαγωγής αυτοβοήθειας του ΑΠΘ) και Μπαμπαλιούτας Δημήτρης, δάσκαλος.
Ο πρώτος ομιλητής ανέπτυξε το θέμα από την τεχνολογική σκοπιά με βασικά ερωτήματα, αν η Τεχνολογία είναι αρωγός ή απειλή, αν είναι συνοδοιπόρος ή εξουσιαστής και αν αναπτύσσει το μέλλον μας ή το υπονομεύει. Με πολλά παραδείγματα ανέδειξε τους κινδύνους που ελλοχεύουν στη χρήση του Διαδικτύου, στα υπονοούμενα μηνύματα που προβάλλονται ιδιαίτερα στα μικρά παιδιά και στη δυνατότητα που το Διαδίκτυο παρέχει σε μηχανισμούς πολιτικής και οικονομικής εξουσίας και παραεξουσίας για παρακολούθηση και παραβίαση της ιδιωτικότητας και των προσωπικών δεδομένων των πολιτών.
Ο δεύτερος ομιλητής ανέπτυξε το θέμα από ψυχολογική σκοπιά με βασικά ερωτήματα σχετικά με το ποια είναι η θέση και η σημασία του διαδικτύου στη σημερινή εποχή και πώς επηρεάζει την ανθρώπινη συμπεριφορά, ποιοι είναι οι κίνδυνοι που μπορεί να εμφανιστούν –ειδικά στην εφηβεία- και ποιες μπορεί να είναι οι ωφέλιμες στάσεις εκ μέρους του οικογενειακού πλαισίου για να αποφευχθούν αυτοί οι κίνδυνοι και εάν είναι εν τέλει το διαδίκτυο πρόβλημα ή η προβληματική του χρήση σχετίζεται και με άλλους παράγοντες (προσωπικούς, οικογενειακούς, κοινωνικούς και πολιτισμικούς).
Ο τρίτος ομιλητής ανέπτυξε το θέμα από τη σκοπιά του δασκάλου της πράξης με βασικά ζητήματα σχετικά με τις δυνατότητες που αυτό προσφέρει στη διδασκαλία και στην επικοινωνία, αλλά κυρίως στους κινδύνους χειραγώγησης και άκριτης υιοθέτησης στάσεων, αξιών και συμπεριφορών εκ μέρους των μαθητών στη σύγχρονη εποχή της Πληροφορίας και της Εικόνας και παρουσίασε την θέση-πρόταση, που πρέπει να έχει το Σχολείο στην αντιμετώπιση αυτών των κινδύνων, στο πλαίσιο του Κριτικού Γραμματισμού των ΜΜΕ και της Κριτικής Παιδαγωγικής.
Ακολούθησε πλούσια και εποικοδομητική συζήτηση με βάση τις πολλές ερωτήσεις που τέθηκαν από το κοινό και στη συνέχεια για τους παριστάμενους υπήρχε μπουφές που ετοίμασαν οι Σύλλογοι Γονέων και εκπαιδευτικοί των Σχολείων.
Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο διευθυντής του 11ου Λυκείου Λάρισας, κ. Ευαγγέλου Κωνσταντίνος και την παρακολούθησαν ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας κ. Βούλγαρης Σωτήριος, ο σχολικός σύμβουλος κ. Χριστάκης Ιωάννης, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Νεολαίας του Δήμου Λαρισαίων κ. Μπατζανούλης Αλέξανδρος, ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας, Αστικής Ανάπτυξης και Υποδομών του Δήμου Λαρισαίων κ. Μαβίδης Δημήτριος, ο πρόεδρος του διαμερισματικού συμβουλίου της Νέας Σμύρνης κ. Ζέβλας Κωνσταντίνος, πολλοί εκπαιδευτικοί και γονείς.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass