Γνωριμία με το …παρελθόν

Δημοσίευση: 30 Νοε 2016 19:20

Οι μαθητές της Α' και Β' τάξης του Γυμνασίου Φαλάνης, στα πλαίσια του μαθήματος της Τεχνολογίας, πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στους Γόννους (Λαογραφικό Μουσείο) και στα Αμπελάκια (Αρχοντικό Σβάρτς), όπου είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με την τεχνολογία των ανθρώπων που ζούσαν πριν την εποχή του ηλεκτρισμού καθώς και με τον τρόπο λειτουργίας της καθημερινότητάς τους.

Γνώρισαν τις τεχνικές κατασκευής εργαλείων, που χαρακτηρίζονται από εφευρετικότητα και πρακτικότητα και διευκόλυναν την λειτουργία και ανάπτυξη του «οίκου», αλλά και επαγγελμάτων συναφών για την υποστήριξη της υλικοτεχνικής υποδομής μιας καθαρά αγροτοκτηνοτροφικής κοινωνίας του 19ου αιώνα έως τα μέσα του 20ου αιώνα. Μέσα απ’ αυτήν την επίσκεψη οι μαθητές διαπίστωσαν τη συνέχεια και την επιβίωση των στοιχείων της κλασικής αρχαιότητας, της βυζαντινής αλλά και γενικά της ελληνικής παράδοσης μέσα στο πέρασμα των αιώνων. Επιπλέον οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν και να γνωρίσουν το ομαδικό πνεύμα των κατοίκων των Γόννων που με εμπνευστή τον κ. Καραβιδέ Β. οδήγησε στη συλλογή και καταγραφή αντικειμένων της καθημερινής ζωής των περασμένων αιώνων στη δημιουργία ενός Λαογραφικού Μουσείου, προτύπου για τα δεδομένα του Ν. Λάρισας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass