ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΑΓΙΑΣ ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΟΧΩΡΙ

Επίσκεψη στο Τοπικό Αρχείο

Δημοσίευση: 04 Δεκ 2016 10:40

Οι μαθητές των Ε1΄, Ε2΄ τάξεων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αγιάς επισκέφθηκαν τα Γενικά Αρχεία του Κράτους στο Μεταξοχώρι και παρακολούθησαν το πρόγραμμα «Μετάξι – Μεταξοχώρι – Παραδοσιακός οικισμός», όπου γίνεται ανάδειξη μέρους της τοπικής ιστορίας βιωματικά.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του σχολείου «Στην αρχή έγινε ξενάγηση στους χώρους του Αρχείου και ενημέρωση από την κ. Ελένη Τσάπου σχετικά με την αξία και τον ρόλο των Γενικών Αρχείων του Κράτους. Μη μένοντας στην απλή αναφορά και την επίδειξη κάποιων φωτογραφιών, τα παιδιά έγιναν μικροί ερευνητές, χωρίστηκαν σε ομάδες και ανέλυσαν φωτογραφίες και τεκμήρια με πληροφορίες για την κύρια ενασχόληση των κατοίκων, τη σηροτροφία. Κάθε ομάδα παρουσίασε την εργασία της και έτσι έγινε κατανοητό, με ομαδικό και συνεργατικό τρόπο, πώς γινόταν η παραγωγή του μεταξιού.

Στο τέλος, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί περιηγήθηκαν στο Μεταξοχώρι, είδαν από κοντά τα πιο σημαντικά αρχοντικά και ξεναγήθηκαν στο παλιό Παρθεναγωγείο, το σημερινό Πολιτιστικό Κέντρο του χωριού, όπου υπάρχουν αντίγραφα τοιχογραφιών από το αρχοντικό των Φαβρ και πλούσιο λαογραφικό και φωτογραφικό υλικό.

Οι μαθητές επέστρεψαν στο σχολείο πλούσιοι σε γνώσεις, εικόνες και συναισθήματα, με την επιθυμία να ξαναγυρίσουν στο Μεταξοχώρι για να παρακολουθήσουν και κάποιο άλλο πρόγραμμα του Τοπικού Αρχείου».

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Νίκου Γουργιώτη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass