ΣΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΡΑΠΤΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

Εκδήλωση στη μνήμη του π. Ανάργυρου Σταματόπουλου

Δημοσίευση: 07 Δεκ 2016 3:40 | Τελευταία ενημέρωση: 07 Δεκ 2016 11:34

Αύριο Πέμπτη στις 6:00, στην μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του β’ ορόφου των Εκπαιδευτηρίων Μαίρης Ν. Ράπτου Λάρισας, (Καρδίτσης 21, είσοδος από Οδό Ικαρίας), θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση αφιέρωμα στα 100 χρόνια από τη γέννηση και 22 μετά την κοίμηση, του π. Αναργύρου Σταματόπουλου.

Η γναθοχειρουργός, δρ. Ιατρικής κ. Πόπη Κουρσούμη, που γνώρισε τον φωτισμένο ιεράρχη, θα μιλήσει για την παιδαγωγική του σχέση με τους νέους.

Στον χώρο της εκδήλωσης θα διατίθεται σε προνομιακή τιμή ο αφιερωματικός τόμος, που εξέδωσαν τα Εκπαιδευτήρια Μαίρης Ν. Ράπτου προς τιμή του π. Ανάργυρου. Ο τόμος, που περιλαμβάνει πολλές απομαγνητοφωνημένες ομιλίες του π. Ανάργυρου, πλούσιο φωτογραφικό υλικό και ένα CD σε συνέντευξη του π. Ανάργυρου σε τηλεοπτικό σταθμό της αγαπημένης του Κύπρου.

Ο πατήρ Ανάργυρος Σταματόπουλος υπήρξε ιεροκήρυκας στη Λάρισα τις δεκαετίες του 1950 και του 1960. Αργότερα, αναδείχθηκε σε προϊστάμενο της Αδελφότητας Θεολόγων «Η Ζωή» και υπηρέτησε επί πολλά χρόνια στην Αθήνα. Αλλά διατήρησε πολύ στενούς δεσμούς με τη Λάρισα, τις κωμοπόλεις και τα χωριά ολόκληρης της περιοχής μας. Εκατοντάδες συμπολίτες μας βίωσαν ως παιδιά και νέοι από κοντά την πατρικότητα και την πνευματικότητά του. Στην αγαπημένη του κατασκήνωση, της Χριστιανικής Εστίας στο Στόμιο, άφησε την τελευταία του πνοή, το καλοκαίρι του 1994.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass