ΣΤΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Νέα ενίσχυση για προμήθεια αναλώσιμων

* Αντιστοιχεί σε τριάντα ευρώ για κάθε παιδί

Δημοσίευση: 09 Δεκ 2016 10:36

Το ποσό των 9.170 ευρώ, διατέθηκε από τη σχολική επιτροπή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Λάρισας, για την προμήθεια αναλώσιμων ειδών, στα νηπιαγωγεία της Λάρισας.

Πρόκειται για την τακτική δόση, που προσφέρεται στα νηπιαγωγεία της πόλης μας, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες τους, για το έργο που επιτελούν και αφορά στα υλικά που χρησιμοποιούν για τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών, που φιλοξενούν.

Όπως υποστήριξε στην «Ε», ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Λάρισας, δημοτικός σύμβουλος κ. Αλέξης Μπατζανούλης, το ανωτέρω χρηματικό ποσό, αφορά στην τρίτη κατά σειρά οικονομική ενίσχυση, από την αρχή της σχολικής χρονιάς, που έχει διατεθεί γι’ αυτόν τον σκοπό στα νηπιαγωγεία.

Αναλυτικότερα, ανάφερε, ότι: « Το περασμένο Σεπτέμβριο διατέθηκαν 14.400 ευρώ στα 65 νηπιαγωγεία του Δήμου Λάρισας, ακολούθως τον Οκτώβριο δόθηκαν άλλα 14.200 ευρώ, ενώ αυτή την περίοδο για τις ανάγκες των αναλώσιμων ειδών προσφέρθηκαν άλλα 9.170 ευρώ, για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο. Στο σύνολό τους είναι 37.770 ευρώ».

Η τακτική επιχορήγηση, είχε ως αποτέλεσμα τα νηπιαγωγεία να σταματήσουν να ζητούν χρήματα από τους γονείς για να καλύψουν τα αναλώσιμα και η δωρεάν παιδεία έγινε πράξη.

Να σημειωθεί ότι το πρόβλημα στη διαχείριση των οικονομικών ενισχύσεων στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και συγκεκριμένα στην έλλειψη της συνεχούς τροφοδοσίας των νηπιαγωγείων, προκειμένου να καλύπτουν τις ανάγκες τους σε αναλώσιμα είδη (χαρτιά, μολύβια, μαρκαδόρους..κ.α.), παρουσιάζονταν σε αυτά που συστεγάζονται με δημοτικά σχολεία.

Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό νηπιαγωγείων, τα 45 από το 65, τα οποία χώλαιναν στη διαχείριση, για το λόγο ότι οι οικονομικές ενισχύσεις, τροφοδοτούνταν κατευθείαν στη διεύθυνση των δημοτικών σχολείων και το …μοίρασμα των χρημάτων, για τις ανάγκες των δύο σχολικών μονάδων, δεν μπορούσε να γίνει με τρόπο που να καλύπτει τις συνεχείς ανάγκες των αναλώσιμων ειδών στα νηπιαγωγεία.

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass