Κραυγή αγωνίας για την επαγγελματική εκπαίδευση απο την ΕΛΤΕΕ Λάρισας

Δημοσίευση: 09 Δεκ 2016 13:10

Η Ενωση Λειτουργών Τεχνικής Επαγγελματικής εκπαίδευσης Λάρισας, ανακοινώνει: «Τα τελευταία χρόνια βιώνουμε τις συνέπειες μίας αποτυχημένης και καταστροφικής πολιτικής. Περικοπές μισθών και συντάξεων, κατάλυση εργασιακών σχέσεων, ανεργία, δυσβάσταχτοι φόροι και εξαθλίωση συνθέτουν την εικόνα της κοινωνίας ενός δυστυχισμένου και προδομένου λαού. Το ευρωπαϊκό όνειρο αποδείχθηκε επικίνδυνος εφιάλτης.

Το πολιτικό κατεστημένο ανίκανο να διαχειριστεί την κρίση προσπαθεί να διατηρηθεί στην εξουσία καθιστώντας συνένοχο τον Ελληνικό λαό, καλλιεργώντας την ελπίδα για δήθεν ανάπτυξη και καλύτερες μέρες.
Το σύνταγμα παραβιάζεται, ο πλούτος της χώρας χαρίζεται έναντι χαμηλού τιμήματος, η Εθνική κυριαρχία εκχωρείται, η Δημοκρατία κακοποιείται.
Το άρθρο 16 του Συντάγματος καθορίζει ρητά τους σκοπούς της παιδείας «Ηθική, Πνευματική, Επαγγελματική Αγωγή καθώς και ανάπτυξη Εθνικής και Θρησκευτικής συνείδησης των Ελλήνων καθιστώντας τους ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες». Ποιοι από τους παραπάνω σκοπούς καλλιεργούνται σήμερα;
Η εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες της υποβαθμισμένη, εγκαταλειμμένη, κυριολεκτικά διαλυμένη αδυνατεί να εκπληρώσει το θεσμικό της ρόλο, να εμπνεύσει τους νέους και να τους προσφέρει τα απαραίτητα εφόδια ώστε να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις της ζωής.
Η τεχνική εκπαίδευση δέχεται έναν ανηλεή πολύπλευρο και υποχθόνιο πόλεμο με στόχο τη διάλυσή της και τον εξοβελισμό της από την τυπική Β/θμια Εκπ/ση.
Η κατάργηση τομέων και ειδικοτήτων άφησαν μεγάλες πληγές στον χώρο της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης. Το νέο διετές ΕΠΑΛ της πρότασης Λιάκου, αν υλοποιηθεί, δεν θα χορηγεί πτυχίο και θα πλήξει περεταίρω τη Δευτεροβάθμια Επαγγελματική Εκπαίδευση.
Η ΕΛΤΕΕ Ν. Λάρισας υψώνει κραυγή αγωνίας για το αβέβαιο μέλλον της Β/θμιας ΤΕΕ και απευθύνει έκκληση προς τους συναδέλφους να συμπορευθούν και να αγωνισθούν μαζί μας για την ανασυγκρότηση και την αναβάθμισή της, ώστε να γίνει μοχλός ανάπτυξης της παραγωγής και της χώρας».
Να σημειωθεί ότι θα πραγματοποιηθούν εκλογές ανάδειξης νέου διοικητικού συμβουλίου στην Ενωση, στη Λάρισα, την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου, στο 1ο ΕΠΑΛ Λάρισας, τις ώρες 13:00 έως 18:00μ.μ. Οι αιτήσεις για συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο θα γίνονται δεκτές έως την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου, στις 11:00 στο γραφείο της ΕΛΤΕΕ Ν. Λάρισας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass