ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ

Βραβείο Erasmus στο Δημοτικό Γόννων

Δημοσίευση: 13 Δεκ 2016 10:47

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Το Δημοτικό Σχολείο Γόννων του Δήμου Τεμπών μπορεί να θεωρηθεί από τις δράσεις του από τα πλέον ενεργά σχολεία της υπαίθρου, το οποίο δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από εκείνα τα σχολεία του αστικού ιστού της χώρας.

Στο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Γόννων ολοκληρώθηκε με επιτυχία η ημερίδα διάχυσης των αποτελεσμάτων από το πρόγραμμα Erasmus + KA1 του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στον χώρο του Μουσείου Σχολικής Ζωής του Σχολείου. Εκπαιδευτικοί και γονείς «ταξίδεψαν» εικονικά μέσω εμπλουτισμένης παρουσίασης και βίντεο στη μακρινή Φινλανδία.

Η δραστήρια και επιτυχημένη στο έργο της σε συνεργασία με το Σύλλογο Διδασκόντων κ. Κωνσταντίνα Μπούτου ανοίγοντας την εκδήλωση αναφέρθηκε στον πολιτισμό και τα βασικά σημεία του εκπαιδευτικού συστήματος της Φινλανδίας.

Στη συνέχεια ακολούθησε λεπτομερής παρουσίαση του προγράμματος «Δομημένη Εκπαιδευτική Επίσκεψη σε σχολεία της Φινλανδίας», που υλοποιήθηκε στο Ελσίνκι της Φινλανδίας από τις συμμετέχουσες, κ. Κωνσταντίνα Μπούτου, Αποστολίνα Χρ. Σαΐτη και Αικατερίνη Πούλιου. Αναλύθηκε το φινλανδικό εκπαιδευτικό σύστημα που θεωρείται το καλύτερο της Ευρώπης καθώς και οι εμπειρίες που αποκόμισαν από τα σχολεία που επισκέφθηκαν.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε επίσης και το βίντεο που έλαβε «Βραβείο Εξαίρετης Δημιουργίας» στον 3ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης Σχολικού Υλικού (ΕΚΕΔΙΣΥ) «Το σχολείο μας. Το σχολείο που ζήσαμε – Το σχολείο που ονειρευόμαστε» με υπεύθυνους εκπαιδευτικούς την κ. Αποστολίνα Σαΐτη και τον κ. Γιώργο Αλεξανδρή.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν γονείς και πλήθος κόσμου που ήθελε να ενημερωθεί για τα θετικά του φινλανδικού εκπαιδευτικού συστήματος καθώς και τις προοπτικές εφαρμογής κάποιων καινοτομιών στο Δημοτικό Σχολείο Γόννων.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Τεμπών κ. Κώστας Κολλάτος, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων.

Από την πλευρά της εκπαίδευσης τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση ο διευθυντής Α’/βάθμιας Εκπ/σης Λάρισας κ. Σωτήριος Βούλγαρης, ο σχολικός σύμβουλος κ. Γιάννης Χριστάκης, η προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων κ. Σοφία Παπαδοπούλου καθώς και ο διευθυντής και οι διευθύντριες των Δημοτικών Σχολείων Πυργετού και Συκουρίου και Καλοχωρίου καθώς πλήθος γονέων, μαθητών και εκπαιδευτικών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass