«Σερφάρισαν» με ασφάλεια

Δημοσίευση: 07 Φεβ 2017 19:36

Οι μαθητές του 4ου δημοτικού σχολείου Λάρισας, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ασφαλούς Πλοήγησης, ενημερώθηκαν σχετικά με τους κινδύνους του διαδικτύου και τους τρόπους αντιμετώπισής τους.

Εισηγητές ήταν οι καθηγητές Πληροφορικής και στελέχη του Κέντρου Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ν. Λάρισας (ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ) κ. Δημήτριος Λιόβας, Δημήτριος Γιακοβής, Ηλίας Λιάκος και Κώστας Σταθόπουλος, οι οποίοι αφού τόνισαν τη χρησιμότητα και την αξία του διαδικτύου στη σημερινή εποχή, επισήμαναν τους αυξημένους κινδύνους που εγκυμονεί η αλόγιστη και απρόσεκτη χρήση του. Στη συνέχεια, παρουσίασαν τρόπους προστασίας από τους κινδύνους, με τη βοήθεια ειδικών λογισμικών, αλλά και χρήσιμων συμβουλών προς τους μαθητές.

Στην εκδήλωση εξελίχθηκε σε πραγματικό χρόνο διαδικτυακός διαγωνισμός γνώσεων, στον οποίο συμμετείχαν όλοι οι μαθητές που παρακολούθησαν την ομιλία και σε συνεργασία με τους δασκάλους τους, καταχωρούσαν ασύρματα τις απαντήσεις τους, μέσω διαδικτύου, με τη βοήθεια σύγχρονων τεχνολογικών εργαλείων.

Χαρακτηριστικό της εκδήλωσης ήταν το αμείωτο ενδιαφέρον των μαθητών, οι οποίοι –όπως δήλωσε η διευθύντρια του δημοτικού σχολείου κ. Βασιλική Αρσενίου : «με τις ερωτήσεις και τις απορίες τους έδειξαν να ενθουσιάζονται τόσο με τις νέες γνώσεις που αποκόμισαν, όσο και με τα επιτεύγματα της τεχνολογίας».

 Στους διδάσκοντες και στους μαθητές μοιράστηκε ενημερωτικό οπτικοακουστικό υλικό σχετικά με την ασφαλή πλοήγηση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass