ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΛΥΚΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕ.ΣΥ.Π. ΛΑΡΙΣΑΣ

Ημερίδες επαγγελματικού προσανατολισμού

Δημοσίευση: 24 Μαρ 2017 10:43

Ολοκληρώθηκε ο κύκλος των ημερίδων Επαγγελματικού Προσανατολισμού που διοργάνωσε, το Κέντρο Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΚΕ.ΣΥ.Π.) της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας τη φετινή σχολική χρονιά, για τις μαθήτριες και τους μαθητές των Λυκείων της περιοχής ευθύνης του, στοχεύοντας στην έγκυρη και έγκαιρη πληροφόρηση αλλά και τη σύνδεση του σχολείου με τον κόσμο της εργασίας.

Ειδικότερα πραγματοποιήθηκαν τα εξής:

Ενημέρωση για τα επαγγέλματα που οδηγούν στην Ειδική Αγωγή για μαθήτριες και μαθητές των ομάδων προσανατολισμού ανθρωπιστικών σπουδών και σπουδών οικονομίας και πληροφορικής που σκέφτονται να ακολουθήσουν σπουδές σε σχολές του 3ου επιστημονικού πεδίου (επιστήμες υγείας και ζωής). Η ενημέρωση έγινε στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Λάρισας από τον Διευθυντή και εργαζόμενους όλων των ειδικοτήτων του Σχολείου και δόθηκε η δυνατότητα βιωματικής προσέγγισης του περιβάλλοντος εργασίας στον χώρο της Ειδικής Αγωγής. Συμμετείχαν τα σχολεία: 3ο, 5ο, 6ο, 7ο, 10ο, 12ο Λύκεια Λάρισας και Λύκεια Αγιάς και Φαλάνης.

Ενημέρωση για τις Παραγωγικές Σχολές της Πολεμικής Αεροπορίας από αξιωματικούς της 110 Πτέρυγας Μάχης για μαθήτριες και μαθητές της ομάδας προσανατολισμού θετικών σπουδών που σκέφτονται να ακολουθήσουν σπουδές σε στρατιωτικές σχολές (2ο επιστημονικό πεδίο). Κλιμάκια αξιωματικών της Αεροπορίας επισκέφθηκαν τα σχολεία που συμμετείχαν: 5ο, 6ο, 7ο, 9ο, 10ο και Μουσικό από τα Λύκεια Λάρισας, 1ο και 2ο Λύκειο Φαρσάλων, Γυμνάσιο και Λύκειο Πλατυκάμπου, Λύκειο Αμπελώνα, Λύκειο Γιάννουλης και ενημέρωσαν για τις σχολές, τις διαδικασίες εισαγωγής, τις συνθήκες σπουδών και εργασίας, τις αλλαγές στη σχολές ΣΤΥΑ και ΣΥΔ (μετονομάσθηκαν σε ΣΜΥΑ).

Ενημέρωση για το επάγγελμα του μηχανικού για μαθήτριες και μαθητές της ομάδας προσανατολισμού θετικών σπουδών που σκέφτονται να ακολουθήσουν σπουδές σε πολυτεχνικές σχολές (2ο επιστημονικό πεδίο). Η ενημέρωση έγινε από κλιμάκια μηχανικών του Παραρτήματος Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος που συμμετείχαν σε εκδήλωση στο 2ο Λύκειο Λάρισας για τις μαθήτριες και τους μαθητές του αλλά και σε αντίστοιχη εκδήλωση στην αίθουσα «Ιωάννης Βαρνάς» για τα σχολεία: 3ο, 5ο, 7ο, 9ο, 10ο Λύκεια Λάρισας και το Λύκειο Γιάννουλης. Παρουσιάσθηκε το προφίλ και οι ειδικότητες των μηχανικών, οι σπουδές και τα πεδία εργασίας τους, οι προοπτικές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ενημέρωση για το επάγγελμα του οικονομολόγου για μαθήτριες και μαθητές της ομάδας προσανατολισμού σπουδών οικονομίας και πληροφορικής που σκέφτονται να ακολουθήσουν σπουδές σε οικονομικές σχολές. Η ενημέρωση έγινε στο Θέατρο ΟΥΗΛ από τον Αντιπρόεδρο του Περιφερειακού Τμήματος Θεσσαλίας του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας. Συμμετείχαν τα σχολεία: 3ο, 5ο,7ο, 9ο, 10ο Λύκεια Λάρισας. Παρουσιάσθηκε το αντικείμενο των σπουδών στις Οικονομικές Σχολές των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ της χώρας μας, το πεδίο εργασίας και οι ειδικεύσεις του οικονομολόγου, οι προϋποθέσεις εγγραφής στο Οικονομικό Επιμελητήριο και απόκτησης της επαγγελματικής ταυτότητας Λογιστή - Φοροτεχνικού Β’ και Α’ τάξης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
COFFEE SHOW DHMOS LARISAION 15-5-24

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass