ΑΝ ΚΑΙ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ

Παρέχει επαγγελματικές διεξόδους στους νέους

Δημοσίευση: 29 Μαρ 2017 22:06

Κι ενώ η πληροφορική είναι μια επιστήμη που ανοίγει όλο και περισσότερες επαγγελματικές διεξόδους, παρόλα αυτά στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, στη χώρα μας, δεν της έχει δοθεί η ανάλογη σημασία, ειπώθηκε μεταξύ άλλων κατά τη χθεσινή ενημερωτική εκδήλωση για την πληροφορική, που πραγματοποιήθηκε στο ΤΕΕ Κ.Δ. Θεσσαλίας, στη Λάρισα.

Την εκδήλωση οργάνωσε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Λάρισας σε συνεργασία με το γραφείο Σχολικών Συμβούλων Δ.Ε. Λάρισας, και στόχο είχε να ενημερώσει μαθητές της Λάρισας, σχετικά με το παρόν και το μέλλον της επιστήμης της πληροφορικής, τις δυνατότητες και τις επαγγελματικές προοπτικές, ενώ παράλληλα εκφράστηκαν και προβληματισμοί σχετικά με το πώς αντιμετωπίζεται στο παρόν εκπαιδευτικό σύστημα η επιστήμη αυτή (μείωση ωρών διδασκαλίας στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση), καθώς και για την έλλειψη στήριξης της ανάπτυξης της καινοτομίας στη χώρα μας.

Καθηγητές πληροφορικής και επαγγελματίες της επιστήμης, έδωσαν

πολύτιμες πληροφορίες για το ευρύ φάσμα που καλύπτει η επιστήμη, υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης και ανάλογα μεγάλες προοπτικές απασχόλησης νέων, κυρίως στο εξωτερικό.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Λάρισας, κ. Θεόδωρος Γρηγορίου, ενώ ομιλητές ήταν οι εξής: κ.κ. Βασίλης Γερογιάννης, αναπλ. καθηγητής, πρόεδρος του τμήματος διοίκησης επιχειρήσεων του ΤΕΙ Θεσσαλίας, γενικός γραμματέας τους περιφερειακού τμήματος ΤΕΕ Κ.Δ. Θεσσαλίας, με θέμα «Η εκπαίδευση στην πληροφορική και η συμβολή της στην καινοτομία», Γεώργιος Καρέτσος, καθηγητής στο τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε. του ΤΕΙ Θεσσαλίας, με θέμα «Ταξίδι στον κόσμο των δικτυωμένων έξυπνων αντικειμένων», Δημ. Κολοκοτρώνης, σχολικός σύμβουλος Πληροφορικής Λάρισας και Καρδίτσας, με θέμα «Η πληροφορική στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, Γ. Σούλτης, αντιδήμαρχος Λαρισαίων, επ. καθηγητής στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Τ.Ε. του ΤΕΙ Θεσσαλίας με θέμα «Οι επαγγελματικές προοπτικές της Πληροφορικής στην Ελλάδα της κρίσης», Πλούταρχος Ρήγας, διευθυντής εκπαίδευσης στην Microsoft Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας, Βανέσα Αντωνιάδου, εκπαιδεύτρια μάνατζερ στη Microsoft Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας και Χρήστος Γεωργαντζός ειδικός στη βελτιστοποίηση των παραπομπών στο Διαδίκτυο, με θέμα «Ιντερνετ μάρκετιγκ διέξοδος επαγγελματικής αποκατάστασης στην κρίση».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή ζωντανή επικοινωνία με Έλληνες που εργάζονται στη Microsoft, οι οποίοι ενημέρωσαν μεταξύ άλλων για το περιβάλλον της εταιρίας και τις θέσεις εργασίας που παρέχονται στους νέους σήμερα.

Μεταξύ άλλων στην εκδήλωση συμμετείχαν ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ν. Λάρισας κ. Νίκος Παναγιώτου, καθηγητές πληροφορικής κ.α.

Λένα Κισσάβου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass