ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Διεκδικούν διορισμούς με το βασικό πτυχίο

Δημοσίευση: 05 Απρ 2017 10:20

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, στη Λάρισα, πραγματοποίησαν χθες μέλη του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Λάρισας «Κων. Κούμας», ζητώντας την απόσυρση της τροπολογίας για την πρόσληψη αναπληρωτών στην Ειδική Αγωγή.

Υποστήριξαν δε ότι: «Στο περιβάλλον των μηδενικών μόνιμων διορισμών η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, στηριγμένη στις απαράδεκτες ρυθμίσεις του Ν.4415/2016, εξισώνει, ουσιαστικά, τον βασικό τίτλο σπουδών στην Ειδική Αγωγή με μεταπτυχιακές ή/και διδακτορικές σπουδές στην Ειδική Αγωγή αφού δημιουργεί δύο πίνακες, έναν κύριο στον οποίο συμπεριλαμβάνονται και αναπληρωτές με διδακτορικό/μεταπτυχιακό/μόνο προϋπηρεσία χωρίς σπουδές στην ΕΑΕ, και έναν επικουρικό στον οποίο εντάσσονται αναπληρωτές με σεμινάριο 400 ωρών, προϋπηρεσία σε ΕΑΕ ενός διδακτικού έτους καθώς και οι γονείς παιδιών με 67% χωρίς σπουδές στην Ε.Α.Ε. Εξαιρετικά ανησυχητικό είναι ότι τόσο ο κύριος πίνακας όσο και ο επικουρικός θα προσδιοριστούν σε όλα τα σημεία τους με απόφαση υπουργού και κατόπιν εισήγησης της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής.

Με τον τρόπο αυτό: Απαξιώνει πλήρως τα επαγγελματικά δικαιώματα που απορρέουν από το βασικό πτυχίο. Αποκαλύπτεται ο εμπαιγμός και η αναλγησία της Κυβέρνησης απέναντι στους εκπαιδευτικούς των κλάδων ΠΕ61 και ΠΕ71, που υπηρετούν ως αναπληρωτές εδώ και 15 χρόνια στις δομές Ειδικής Αγωγής, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Αποκαλύπτεται η αδιαφορία της Κυβέρνησης για ουσιαστική αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης των μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Η Ειδική Αγωγή δεν είναι χώρος για πειραματισμούς. Βρίσκεται εδώ και πολλά χρόνια στο περιθώριο και οι δομές της υποστελεχώνονται και υποβαθμίζονται διαρκώς.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας στηρίζεται στις αποφάσεις της 84ης Γενικής Συνέλευσης του κλάδου για "Ενιαίο πλαίσιο διορισμών και προσλήψεων αναπληρωτών με βάση τα ισχύοντα στη Γενική Εκπαίδευση. Προσλήψεις αναπληρωτών με το βασικό πτυχίο σπουδών και την προϋπηρεσία. Απόσυρση της διάταξης που επιτρέπει στον εκάστοτε παράγοντα του Υπουργείου Παιδείας να δίνει τη δυνατότητα ποσόστωσης στους πίνακες αναπληρωτών για τις προσλήψεις της Ειδικής Αγωγής", και απαιτεί:

Την άμεση απόσυρση της εν λόγω τροπολογίας η οποία δυναμιτίζει, για μία ακόμη φορά, τον ευαίσθητο και πολύπαθο χώρο της Ειδικής Αγωγής και θέτει εν αμφιβόλω την εύρυθμη και οργανωμένη λειτουργία της. Μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών για την κάλυψη των χιλιάδων κενών που υπάρχουν στην εκπαίδευση. Πλήρη στελέχωση όλων των δομών ειδικής αγωγής. Μόνιμο διορισμό των αναπληρωτών ειδικής αγωγής ΠΕ71 & ΠΕ61 με το βασικό πτυχίο».

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Στη διαμαρτυρία συμμετείχε και η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Λάρισας, η οποία ανακοίνωσε μεταξύ άλλων: «Να αποσυρθεί το προσχέδιο Υπουργικής Απόφασης που ανοίγει τον δρόμο για απολύσεις αναπληρωτών!

Η κυβέρνηση έδωσε στη δημοσιότητα προσχέδιο Υπουργικής Απόφασης με θέμα: «Καθορισμός κριτηρίων πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην Ειδική Αγωγή». Η Υπουργική Απόφαση έρχεται ως εξειδίκευση της Τροπολογίας που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πριν λίγες ημέρες στη Βουλή (29/3/2017), σύμφωνα με την οποία: δεν πρόκειται να γίνει ούτε ένας μόνιμος διορισμός μέχρι τουλάχιστον και το 2019 και την ίδια ώρα ο εκάστοτε υπουργός αποκτά τη δυνατότητα να καθορίζει κατά το δοκούν τον αριθμό των αναγκών και των προσλήψεων αναπληρωτών στην ΕΑΕ.

Το προσχέδιο Υπουργικής Απόφασης επιχειρεί σοβαρές ανατροπές στον τρόπο πρόσληψης, που οδηγούν σε αλλαγές στη σειρά κατάταξης, δηλαδή σε απολύσεις!

Πρόκειται στην ουσία για καθορισμό κριτηρίων για την απόλυση αναπληρωτών κι όχι προσλήψεων! Απαξιώνεται το βασικό πτυχίο στην Ειδική Αγωγή (5 μονάδες) και εξομοιώνεται σχεδόν με το μεταπτυχιακό (4 μονάδες) ή το διδακτορικό (6 μονάδες). Απαξιώνεται η προϋπηρεσία (0,25 ανά μήνα). Θεσπίζονται σειρά κοινωνικών κριτηρίων, όπως η πολυτεκνία, που αλλάζουν άρδην τη σειρά κατάταξης».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass