ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 15ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

Επίσκεψη σε Ιωάννινα – Μέτσοβο

Δημοσίευση: 25 Μαϊ 2017 15:31

Διήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη στα Ιωάννινα και το Μέτσοβο πραγματοποίησαν μαθητές των τμημάτων Β1 και Β2 του 15ου Γυμνασίου Λάρισας.

Επισκέφθηκαν το εργοστάσιο παραγωγής φυσικού μεταλλικού νερού «Βίκος» και ενημερώθηκαν για την εμφιάλωση, τυποποίηση και συσκευασία του νερού. Επίσης στο εργοστάσιο γαλακτοβιομηχανίας «Δωδώνη» πληροφορήθηκαν για την παστερίωση και τη βιομηχανοποίηση του γάλακτος.

Στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στο Σπήλαιο Περάματος, γνωστό για την ποικιλία των σταλακτιτών και σταλαγμιτών και ενημερώθηκαν για την ανακάλυψή του και την εξερεύνησή του. Ο πλούτος των μορφών και των χρωμάτων, η ποικιλία των σχηματισμών και μεγαλοπρέπεια του χώρου εντυπωσίασαν τους μαθητές.

Στο μουσείο Βρέλλη είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα 150 κέρινα ομοιώματα και τα 36 ιστορικά θέματα εμπνευσμένα από σημαντικά γεγονότα της ελληνικής ιστορίας. Ταξίδεψαν σε βουνά, σπηλιές, εκκλησίες, μονοπάτια ακολουθώντας μία κυκλικού χαρακτήρα ξενάγηση παράλληλων επιπέδων.

Η εκδρομή έκλεισε με επίσκεψη στο οινοποιείο «Κατώγι Αβέρωφ» στο Μέτσοβο. Εκεί ξεναγήθηκαν στα κελάρια του οινοποιείου και ενημερώθηκαν για την ιστορία του και τη διαδικασία παραγωγής και εμφιάλωσης του κρασιού. Ήταν μια εμπειρία μοναδική και αξέχαστη για τους μαθητές και τους συνοδούς καθηγητές Ναπ. Σούρλα, Ζωή Πουτσιάκα και Άσπα Κασσίδα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass