Πανελλαδικές: Η αντίστροφη μέτρηση

Δημοσίευση: 17 Ιουν 2017 22:09

Αντίστροφα μετρούν οι υποψήφιοι στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Τελευταία μέρα εξέτασης υποψηφίων Γενικών Λυκείων, είναι η ερχόμενη Δευτέρα, στα μαθήματα των μαθηματικών-στοιχείων στατιστικής και ιστορίας, ενώ οι υποψήφιοι Επαγγελματικών Λυκείων ολοκληρώνουν τη δοκιμασία τους την Τετάρτη 21 Ιουνίου.

Αναλυτικότερα σήμερα Σάββατο οι υποψήφιοι Επαγγελματικών Λυκείων, εξετάζονται σε: Μηχανές πλοίου ΙΙ, Ηλεκτρικές μηχανές, Δεντροκομία και Στοιχεία ψύξης και κλιματισμού.

Την Τρίτη 20 Ιουνίου, οι υποψήφιοι Επαγγελματικών Λυκείων επίσης, εξετάζονται στα εξής μαθήματα ειδικοτήτων: Δίκτυα υπολογιστών, Τεχνολογία δικτύων και επικοινωνιών, Καλλιέργεια ανθοκομικών φυτών, Ναυσιπλοϊα ΙΙ και Κινητήρες αεροσκαφών ΙΙ.

Επίσης την Τετάρτη 21 Ιουνίου, εξετάζονται στα εξής μαθήματα: Ηλεκτροτεχνία, Αρχιτεκτονικό σχέδιο, Στοιχεία σχεδιασμού κεντρικών θερμάνσεων και Βοοτροφία- Αιγοπροβατοτροφία.

ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ

Εξάλλου χθες διαγωνίστηκαν σε Βιολογία γενικής παιδείας και προσανατολισμού, υποψήφιοι Γενικών Λυκείων.

Για τα θέματα που δόθηκαν η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδας (ΟΕΦΕ) σχολίασε:

-Βιολογία γενικής παιδείας: «Τα θέματα της Βιολογίας γενικής παιδείας χαρακτηρίζονται μέτριας δυσκολίας, με πρωτοτυπία στο Δ1 θέμα. Σίγουρα για να πετύχει ένας υποψήφιος το άριστα, χρειάζεται να έχει εμπεδώσει εις βάθος την ύλη, αλλά και οι μαθητές με μέτρια προετοιμασία θα μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τα περισσότερα θέματα».

-Βιολογία προσανατολισμού: «Τα θέματα της Βιολογίας προσανατολισμού περιέχουν μεγάλη ποικιλία και αρκετά από αυτά καλύπτουν μεγάλο μέρος της ύλης. Χαρακτηρίζονται «έξυπνα» και απαιτητικά, αλλά χωρίς απαίτηση σε μεγάλες αναλύσεις, πράγμα που μειώνει την ανάγκη «ξερής» απομνημόνευσης. Ένας μαθητής που έχει κατανοήσει σε βάθος τα βιολογικά φαινόμενα, θα πετύχει υψηλή βαθμολογία».

Λ.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass