Ερώτηση της παράταξης «Λάρισα – Πόλη του Αύριο» στον Δήμαρχο για δεύτερο σχολείο στη Φιλιπούπολη

Δημοσίευση: 26 Μαρ 2015 14:39 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 21:17

Στο θέμα της κατασκευής νέου δημοτικού σχολείου στην Φιλιππούπολη, αναφέρονται οι δημοτικοί σύμβουλοι Κων. Τζανακούλης,  Χρ. Τερζούδης, Κων. Καλαμπαλίκης, Αθαν. Μαμάκος και Αλέξ. Γεωργούλης της παράταξης «Λάρισα – Πόλη του Αύριο», με ερώτησή τους προς τον δήμαρχο Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη.

Όπως σημειώνουν οι δημοτικοί σύμβουλοι «την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015, η εφημερίδα «Ελευθερία» ανέδειξε ένα πολύ σοβαρό ζήτημα που απασχολεί την κοινωνία της Φιλιππούπολης και της ευρύτερης περιοχής και αναφέρεται στην ανέγερση νέου σχολικού κτιρίου πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στην περιοχή. Το ζήτημα ανέκυψε μετά από επιστολή του Δημοτικού συμβούλου της παράταξης «Λάρισα – Πόλη του Αύριο» Χρήστου Τερζούδη και του ρεπορτάζ που διενήργησε η εφημερίδα λαμβάνοντας τις απόψεις των φορέων της περιοχής όπως o Σύλλογος Διδασκόντων, o  Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και η Ε.Μ.Λ Φιλιππούπολης.

Για την πλήρη ενημέρωση των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου αναφέρουμε τα εξής:  Στις 18 Φεβρουαρίου 2015, ο κ. Ζωγράφος, Διευθυντής του 9ου Δημοτικού Λάρισας, συγκάλεσε σύσκεψη με θέμα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το σχολείο.  Στη σύσκεψη συμμετείχε ο αντιδήμαρχος κ. Μπατζιανούλης, ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και οι εκλεγμένοι τοπικοί σύμβουλοι.

Στη συζήτηση που ακολούθησε, εκτός των σοβαρών λειτουργικών ζητημάτων που αντιμετωπίζει το σχολείο (ελλιπής καθαριότητα, υποχρηματοδότηση, κλπ.)  και των οποίων την επίλυση ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος υποσχέθηκε πως θα δρομολογήσει άμεσα, όλοι οι παρευρισκόμενοι έθιξαν το θέμα της αποσυμφόρησης του σχολείου. Προς ενημέρωση, το 9ο Δημοτικό είναι ένα από τα πολυπληθέστερα σχολεία στην χώρα και αριθμεί περίπου 520 μαθητές με διαρκώς αυξανόμενη τάση.

Όλοι οι παρευρισκόμενοι προέκριναν την κατασκευή ενός νέου σχολείου στην περιοχή ως την μοναδική λύση για την ομαλή και ποιοτική λειτουργία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στην περιοχή μας. Όλοι, εκτός από τον κ. Μπατζιανούλη, τον Αντιδήμαρχο Παιδείας και ασφαλώς τον πλέον αρμόδιο να εκφράσει την πολιτική της δημοτικής αρχής στον τομέα αυτό.

Κωδικοποιώντας τα λεγόμενα του, ο κ. αντιδήμαρχος ανέφερε τα εξής: Απέκλεισε την δυνατότητα κατασκευής δεύτερου σχολείου στην Φιλιππούπολη. Ο κ. Αντιδήμαρχος, μη γνωρίζοντας την ανθρωπογεωγραφία της περιοχής, την δυναμική και τον πληθυσμό της συνοικίας, το γεγονός ότι η συνοικία μας επεκτείνεται προς βορρά, μας ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχουν χρήματα για κατασκευή καινούργιου σχολείου «ούτε σε 15 χρόνια» –όπως χαρακτηριστικά είπε.

Δεν διευκρίνισε όμως ότι μάλλον δεν υπάρχει η πολιτική βούληση από την δημοτική αρχή να κατασκευάσει σχολείο στην Φιλιππούπολη αφού όπως τόνισε «έχουν σειρά άλλα». Το δεύτερο σχολείο στην περιοχή μας, που ασφαλώς θα εξυπηρετήσει και τα παιδιά της βόρειας πλευράς της ευρύτερης περιοχής (η βόρεια πλευρά ξεκινάει από την οδό Ιωαννίνων και περιλαμβάνει μεγάλο μέρος του Αγίου Θωμά και της περιοχής της επέκτασης  και δεν υπάρχει σχολείο), είναι η μόνη και επιβεβλημένη λύση, είναι αξίωση της περιοχής μας, είναι απαίτηση των παιδιών για καλύτερη εκπαίδευση. 

Υπενθυμίζουμε ότι η παράταξη μας είχε δεσμευτεί προεκλογικά για την κατασκευή του, στην περιοχή του παλιού αμμορυχείου αξιοποιώντας την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση (νέα προγραμματική περίοδος 2014-2020)-(ΣΕΣ). Ο κ. αντιδήμαρχος τόνισε επίσης ότι δεν υπάρχει χώρος, αφού το παλιό αμμορυχείο είναι ακατάλληλο για την κατασκευή σχολικού κτιρίου. Ας μας εξηγήσει ο κ. Αντιδήμαρχος, πώς είναι δυνατόν σε έναν ακατάλληλο χώρο να κατασκευάζεται και να λειτουργεί ένας υπερσύγχρονος δημοτικός παιδικός σταθμός (24ος);

Πώς είναι δυνατόν σε παρακείμενο χώρο να υπάρχουν 6οροφες και 7οροφες πολυκατοικίες; Πώς είναι δυνατόν ο συγκεκριμένος χώρος να είναι χαρακτηρισμένος από την πολεοδομία του Δήμου ως οικοδομικό τετράγωνο κατάλληλος για δόμηση;

Το κτίριο του 9ου αποτελεί ένα «έκτρωμα» σύμφωνα με τον κ. αντιδήμαρχο. Πώς είναι δυνατόν ένα πρότυπο σχολείο, ευρωπαϊκών προδιαγραφών με αμφιθέατρο, αίθουσα μουσικής, εστιατόριο, κλπ να χαρακτηρίζεται έκτρωμα;

Θεωρούμε πως ο κ. Μπατζιανούλης προσήλθε στην σύσκεψη για το σχολείο μας, χωρίς πρώτα να ρωτήσει, να μάθει, να διαβουλευτεί με τους τοπικούς φορείς, την Τοπική Κοινότητα, τον Σύλλογο Γονέων, την Εξωραϊστική Λέσχη  προκειμένου να ενημερωθεί για τις ανάγκες της συνοικίας και των κατοίκων της.

Ερωτάται ο κ. Δήμαρχος: Ποια είναι η άποψη του για το συγκεκριμένο θέμα;  Συμφωνεί με τις απόψεις που εξέφρασε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος;  Θα δρομολογήσει άμεσα τις διαδικασίες κατασκευής δεύτερου σχολείου στην περιοχή, που ίσως είναι η μοναδική λύση για μια ποιοτικότερη εκπαίδευση των παιδιών;» καταλήγει η ερώτηση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass