ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΝΕΩΝ

Δικτύωση φορέων υποστήριξης σχολικών μονάδων

Δημοσίευση: 27 Μαρ 2015 1:10 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 21:17

 

 

Ημερίδα δικτύωσης συνδιοργάνωσαν η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας - Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων και το ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ στη Λάρισα, σε χώρο του ΚΕΘΕΑ. Στην ημερίδα Δικτύωσης συναντήθηκαν εκπρόσωποι όλων των φορέων που συμμετείχαν στο σεμινάριο «Επικοινωνία – Συνεργασία» το οποίο διοργάνωσε η Υπεύθυνη του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Σοφία Καστανίδου-Αραμπατζή.

Σκοπός της ημερίδας, όπου κάθε εκπρόσωπος παρουσίασε το έργο του φορέα του,  ήταν η γνωριμία και η δικτύωση των φορέων, οι οποίοι υποστηρίζουν τη σχολική μονάδα και την ψυχοκοινωνική και γνωστική ανάπτυξη του μαθητή. Τέθηκαν οι βάσεις για περαιτέρω συνεργασία σε πολλαπλά επίπεδα. Η αξιοποίηση των ιδεών που κατατέθηκαν, εστιάζεται, κυρίως, στην ευαισθητοποίηση και υποστήριξη της σχολικής κοινότητας σε θέματα ψυχικής υγείας, στη βελτιστοποίηση της επικοινωνίας και συνεργασίας εκπαιδευτικών – μαθητών και σχολείου – οικογένειας, στην πρόληψη με καινοτόμες δράσεις στα σχολεία και, τέλος, στην ατομική συμβουλευτική ή ψυχολογική παρέμβαση, όταν οι συνθήκες το απαιτούν.

Στην ημερίδα συμμετείχαν οι φορείς: Κέντρο Πρόληψης του ΟΚΑΝΑ (Ειρήνη Κουφάκη, Κική Τσιάτα), ΚΕΔΔΥ (Δημ. Χουλιαρός), ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ (Σωτ. Μπουντής, Ευαγγελία Νταφούλη),        Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας – Τμήμα Πρόληψης και Προαγωγής της Υγείας (Γεωργία Ντέλλα), Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης Θεσσαλίας - Χαμόγελο του Παιδιού (Δήμητρα Κωστούλα), ΚΕΠΛΗΝΕΤ (Ηλ. Λιάκος, Κων. Σταθόπουλος), ΚΕΣΥΠ  (Νίνα Γαλάνη), Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων  (Ηρώ Οικονομάκη), Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων (Σοφία Καστανίδου, Νίκος Χασιώτης).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass