ΣΤΙΣ 4 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΟ ΦΡΟΥΡΙΟ

Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ, εναντίον της Ε. Ε.

Δημοσίευση: 29 Μαρ 2015 12:20 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 21:22

 

«Άκουσε το ΚΚΕ και την ΚΝΕ, σου λέμε την αλήθεια. Ο σοσιαλισμός σήμερα είναι η απάντηση, είναι αναγκαίος και επίκαιρος. Δεν είναι όραμα και θέλημα των κομμουνιστών, αλλά απαίτηση της ίδιας της εποχής μας. Η ανατροπή του είναι προσωρινή, όπως και ο καπιταλισμός κυριάρχησε ολοκληρωτικά μετά από προσωρινά πισωγυρίσματα και όχι με τη μία», τόνισαν τα στελέχη της ΚΝΕ Λάρισας απευθύνοντας πρόσκληση στους μαθητές ενόψει του Μαθητικού Φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί στις 4 Απριλίου στο Φρούριο, στη πλατεία Λαμπρούλη.

Και τα στελέχη της ΚΝΕ συνέχισαν μιλώντας χθες σε συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της οργάνωσης: «Σου λέμε. Μη χαρίζεσαι σε αυτούς που σου κλέβουν τη ζωή. Έχεις τη δύναμη. Έλα να σταθούμε απέναντι σ’ αυτό το σύστημα και να το ανατρέψουμε. Να νιώθεις περήφανος που είσαι παιδί ανθρώπων του μόχθου. Η εκμετάλλευση σε εξοργίζει, γι’ αυτό κάνε την οργή σου δύναμη και θέληση για μια αξιοπρεπή ζωή με δικαιώματα. Έχουμε όπλα, η ιστορία του επαναστατικού κινήματος, διεθνώς και στη χώρα μας, η πίστη στη δύναμη του λαού να καθορίσει τις εξελίξεις προς το συμφέρον του».

Μιλώντας για το Μαθητικό φεστιβάλ ανέφεραν μεταξύ άλλων ότι «το περιεχόμενό του χαρακτηρίζεται από πολυμορφία, με τους μαθητές να το σφραγίζουν με τη ζωντάνια και τη φαντασία τους. Μια γιορτή από μαθητές για μαθητές, με την εθελοντική δουλειά των μελών της ΚΝΕ που φιλοξενεί την ερασιτεχνική δημιουργία, αναδεικνύει ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη ζωή των μαθητών, απευθύνει το κάλεσμα «Ε.Ε. vs Νεολαία… Σκέψου έξω από τα όρια του συστήματος». Η επιλογή του κεντρικού συνθήματος δεν είναι τυχαία, αλλά θέλουμε να περνά το μήνυμα της αντίστασης απέναντι στη σημερινή δύσκολη κατάσταση που βιώνει η λαϊκή οικογένεια και τα παιδιά της, οι μαθητές, αλλά και ειδικότερα απέναντι στο σχολείο της ΕΕ και το περιεχόμενο του. Θέλουμε το Μαθητικό Φεστιβάλ να αποτελέσει αφορμή για συζήτηση, προτροπή για σκέψη, προβληματισμό που θα γίνει αμφισβήτηση όλων όσων μαθαίνουν σήμερα στο σχολείο για την ΕΕ και το ρόλο της, συνολικότερα για το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα που ζούμε, τον καπιταλισμό, παίρνοντας την απόφαση για συμμετοχή στον αγώνα της ζωής.

Μας μιλάνε για το «μεγαλείο» της Ε.Ε. και μας αραδιάζουν κατεβατό τις “ευκαιρίες” και τα “προνόμια”. Μας μιλάνε για ισότητα αλλά μας κρύβουν ότι στην Ε.Ε. υπάρχουν 120.000.000 άνθρωποι που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, 26.000.000 άνεργοι, 4,1 εκατομμύρια άστεγοι, 6.000.000 νέοι που εγκαταλείπουν πρόωρα το σχολείο, 7.500.000 νέοι 15-24 ετών που είναι έξω από την εκπαίδευση και την εργασία.Και όλα αυτά στην Ε.Ε. της «ευημερίας» τους, που η πολιτική της εφαρμόζεται σε όλα τα κράτη-μέλη της. Αλήθεια πόσο ίσοι είναι όλοι αυτοί με τους 482 δισεκατομμυριούχους που υπάρχουν στην ΕΕ.;

Σχολικά βιβλία, μαθήματα, ευρωπαϊκά προγράμματα που μπαινοβγαίνουν στα σχολεία μας, μας μιλάνε για το τι είναι η Ε.Ε., γιατί ιδρύθηκε, τι ρόλο παίζει. Μας λένε για την Ε.Ε. που είναι το «κοινό μας σπίτι», που μας εξασφαλίζει την ελευθερία να κινούμαστε, να σπουδάζουμε, να δουλεύουμε και να ταξιδεύουμε ελεύθερα μέσα σε αυτή. Η αλήθεια είναι ότι μέσα στην Ε.Ε. ελεύθεροι είναι οι μεγαλοεπιχειρηματίες, οι βιομήχανοι και οι εφοπλιστές, να μετακινούν τα κεφάλαιά τους και να βρίσκουν φτηνούς εργαζόμενους.

Μας πλασάρουν για αξίες, τις αξίες και τα ιδανικά του συστήματος τους που στηρίζεται στην αδικία και την εκμετάλλευση. Μας λένε πως στην ζωή μας πρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί, πως εδώ είναι ο «θάνατος σου η ζωή μου». Μας παρουσιάζουν για πρότυπο τον «επιχειρηματία-ηγέτη» που πατά επί πτωμάτων για να πετύχει. Αυτές είναι οι δικές τους αξίες. Δεν ταιριάζουν σε μας.

Εμείς δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε με τον συμμαθητή, τον φίλο, τον μετανάστη. Με όλους αυτούς μεγαλώνουμε στις ίδιες γειτονιές, πάμε στα ίδια σχολεία, μοιραζόμαστε τις ίδιες αγωνίες για το μέλλον και την ζωή μας. Παλεύουμε για ένα σχολείο που θα μας βοηθάει να αναπτύσσουμε ολόπλευρα την προσωπικότητα μας και ταυτόχρονα να αξιοποιούμε τις κλίσεις μας, τα ενδιαφέροντα μας προκειμένου να συμβάλουμε από τη μεριά μας στην πρόοδο της κοινωνίας. Που θα διαπαιδαγωγεί τη νέα γενιά με τις αξίες της συλλογικότητας και της αλληλεγγύης, της συνεργασίας, της προσφοράς για έναν καλύτερο κόσμο».

Ζ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass