ΑΠΟ ΤΟ 3ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΣΤΟ ΒΕΛΓΙΟ

Μαθητές πρεσβευτές του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού

Δημοσίευση: 30 Μαρ 2015 12:10 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 21:25

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Βέλγιο πραγματοποίησαν δεκατέσσερις μαθητές της ομάδας eTwinning του 3ου Λυκείου Λάρισας, συνοδευόμενοι από τις εκπαιδευτικούς που υλοποιούν το πρόγραμμα, την κ. Αγγελική Βόγια, θεατρολόγο και την κ. Μαρίνα Κολλάτου, διευθύντρια του σχολείου.

Αφορμή στάθηκε η πρόσκληση που δέχθηκε το σχολείο από το Institut du Sacre-Coeur της Μονς του Βελγίου να συμμετάσχει στην ελληνική εβδομάδα που διοργανώνεται κάθε χρόνο στο σχολείο από το 1989, με στόχο την προώθηση των αξιών του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού.

Φέτος οι εκδηλώσεις περιελάμβαναν συναυλία από την Ελληνίδα Μέτζο Σοπράνο Νικόλ Κονστάντ, τις «Ελληνικές Συναντήσεις» στις οποίες συμμετείχαν 1000 μαθητές από 45 σχολεία του Βελγίου που διδάσκονται το μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών και παρουσίαση θεατρικής παράστασης της «Οδύσσειας» του Ομήρου, στην οποία συμμετείχαν και οι μαθητές του 3ουΛυκείου Λάρισας.

Η πρόσκληση ήταν αποτέλεσμα της συνεργασίας των δύο σχολείων στην υλοποίηση ενός ευρωπαϊκού προγράμματος eTwinning με θέμα την «Οδύσσεια» του Ομήρου.

Το σχολείο ανταποκρίθηκε και συμμετείχε αφενός στη θεατρική παράσταση «Οδύσσεια» και αφετέρου, στο διαγωνισμό Rallye Pedestre κατά τον οποίο οι μαθητές έπρεπε να διατρέξουν ένα τμήμα της πόλης και να απαντήσουν σωστά σε ερωτήσεις που αφορούσαν στοιχεία του ελληνικού πολιτισμού που είναι κρυμμένα στην πόλη. Κατά την παραμονή τους στη Μονς- πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης 2015- οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στην πόλη και τα μνημεία της, να γνωρίσουν την ιστορία της και να συναντήσουν μέλη της ελληνικής κοινότητας της πόλης.

Ιδιαίτερης σημασίας ήταν η επίσκεψη της ομάδας των μαθητών στο Ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, επίσκεψη που ανέλαβε το γραφείο της ευρωβουλευτού κ. Μαρίας Σπυράκη στο πλαίσιο του προγράμματος Meetyour M.E.P. (Member of the European Parliament).

Σύμφωνα με τη διευθύντρια του σχολείου: «Πλούσιες ήταν οι εντυπώσεις αλλά και οι γνώσεις που αποκόμισαν οι μαθητές από αυτό το ταξίδι καθώς είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για θέματα που αφορούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, να επικοινωνήσουν με Ευρωπαίους μαθητές και εκπαιδευτικούς, να συνειδητοποιήσουν τα κοινά στοιχεία του δυτικού και του ελληνικού πολιτισμού, να βιώσουν τη συγκίνηση που δημιουργεί ο θαυμασμός των Ευρωπαίων που γνώρισαν για τη χώρα τους και τον πολιτισμό της και να συναισθανθούν τη νοσταλγία για την πατρίδα που νιώθουν οι Έλληνες του εξωτερικού. Πιστεύουμε ότι οι μαθητές μας, που άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις με την ενεργό συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις του σχολείου Sacre-Coeur, συνέβαλαν στην προώθηση του ελληνικού πολιτισμού και ενέπνευσαν τους Βέλγους συμμαθητές τους οι οποίοι δήλωναν ότι θα συνεχίσουν να μελετούν την ελληνική γλώσσα. Τέλος, ελπίζουμε ότι η εμπειρία που πρόσφερε αυτό το ταξίδι στους μαθητές μας βοήθησε στην ανάπτυξη της εθνικής αυτογνωσίας και της ευρωπαϊκής τους συνείδησης».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass