ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ 44ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Μέτρα για την ασφάλεια των παιδιών

* Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στον τόπο του τροχαίου ατυχήματος της σχολικής τροχονόμου του σχολείου

Δημοσίευση: 15 Σεπ 2017 22:19

Με αφορμή το τροχαίο ατύχημα, με θύμα τη σχολική τροχονόμο του 44ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας, στη συμβολή των οδών Θεοφράστου και Καζαντζίδη, στη Νέα Πολιτεία, ο Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων του σχολείου, πραγματοποίησε χθες το πρωί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο σημείο του ατυχήματος, καταγγέλλοντας «μη ασφαλείς συνθήκες προσέλευσης μαθητών στο σχολείο» και ζητώντας παράλληλα μέτρα προστασίας τους.

Όπως δήλωσε στην «Ε», η πρόεδρος του Συλλόγου γονέων κ. Μαρία Κισκίνη: «Αν δεν λάβει η δημοτική αρχή μέτρα για την ασφαλή μετακίνηση των παιδιών μας στο σχολείο, φοβόμαστε ότι θα συμβούν κι άλλα ατυχήματα, καθώς οι διερχόμενοι οδηγοί από τις δύο διασταυρώσεις, Θεοφράστου και Καζαντζίδη, καθώς και Θεοφράστου και Αγίας Λαύρας, δεν αντιλαμβάνονται ότι εισέρχονται σε περιοχή που λειτουργούν δύο σχολεία και πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί.

Απαιτούμε σήμανση με πινακίδες που να προειδοποιούν ότι υπάρχει σχολείο και σχολικός τροχονόμος, πριν τις δύο διασταυρώσεις, λήψη μέτρων για τη μείωση της υπερβολικής ταχύτητας των οχημάτων στη Θεόφραστου μπροστά από το 44ο Δημοτικό Σχολείο (πεζοφάναρα, σαμαράκια, φωτισμό, διαγράμμιση, μονοδρόμηση), κατασκευή πεζοδρομίων και ποδηλατόδρομου επί της οδού Θεόφραστου, απαγόρευση κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων από την Περιφερειακή Τρικάλων μέσω της οδού Θεόφραστου».

Οι φόβοι των γονέων για την επικινδυνότητα αυτών των δρόμων, εκφράστηκαν από πέρυσι στη δημοτική αρχή, με τα ίδια αιτήματα.

Συγκεκριμένα η κ. Κισκίνη, ανάφερε: «Πέρυσι καταθέσαμε τα ίδια αιτήματα στη δημοτική αρχή. Ο δήμαρχος Λαρισαίων ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας και μαζί με αντιδημάρχους και υπαλλήλους της τεχνικής υπηρεσίας, επισκέφθηκαν το σχολείο προκειμένου να δουν τα μέτρα που μπορούν να πάρουν για την ασφάλεια των μαθητών του δημοτικού και του νηπιαγωγείου.

Εκτοτε ούτε πήραμε καμία απάντηση, αλλά ούτε και ενημερωθήκαμε για το αν ο δήμος έχει προγραμματίσει να κάνει κάτι γι’ αυτό…».

Μαζί με τους γονείς, στη χθεσινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας, βρέθηκε και η διευθύντρια του 44ου Δημοτικού Σχολείου κ. Μαρία Κουκώλη, η οποία δήλωσε ότι στηρίζει τα αιτήματά τους και συγκεκριμένα τόνισε στην «Ε»: «Στηρίζω τα αιτήματα των γονέων και θεωρώ ότι είναι ανάγκη να προλαμβάνουμε ατυχήματα στα σχολεία, με τη λήψη των ανάλογων μέτρων. Χρειάζεται οπωσδήποτε, επιπλέον σήμανση, αρκετά μέτρα πριν τις δύο διασταυρώσεις, Θεοφράστου-Καζαντζίδη, Θεοφράστου-Αγίας Λαύρας, όπου βρίσκονται οι σχολικές τροχονόμοι».

Στη συγκέντρωση, συμμετείχε και η πρόεδρος των σχολικών τροχονόμων Λάρισας, κ. Θέκλα Κολοκοτρώνη, η οποία έθιξε το θέμα της ασφαλιστικής κάλυψης των σχολικών τροχονόμων λέγοντας: «Ποιος θα καλύψει τα ιατρικά έξοδα της σχολικής τροχονόμου που έπεσε θύμα τροχαίου, εν ώρα εργασίας; Είναι ο θεσμός του σχολικού τροχονόμου εθελοντισμός ή όχι; Και το επίδομα που λαμβάνουμε το καθιστά εργασία; Ποιος είναι ο εργοδότης; Αναπάντητα ερωτήματα, τα οποία αν και αγωνιζόμαστε χρόνια να βρουν απάντηση, παραμένουν άγνωστα, με ό,τι μπορεί να συνεπάγεται αυτό…».

ΕΡΓΑΖΟΤΑΝ

Να σημειωθεί πως η 43χρονη σχολική τροχονόμος παραμένει νοσηλευόμενη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας μετά τον προχθεσινό τραυματισμό της, όταν το ποδήλατο στο οποίο επέβαινε συγκρούσθηκε με Ι.Χ. που οδηγούσε 42χρονος Λαρισαίος, κάτω από συνθήκες που ερευνά το Τμήμα Τροχαίας.

Όπως διευκρινίζεται από τον σύζυγο της 43χρονης σχολικής τροχονόμου «την ώρα του ατυχήματος, είχε αναλάβει εργασία καθώς είχε ήδη τοποθετήσει τους κώνους στην κυρία είσοδο του σχολείου και φορώντας το ειδικό γιλέκο πήγαινε στη θέση της στην οδό Θεοφράστου προκειμένου οι μαθητές να μεταβούν με ασφάλεια στο σχολείο τους».

Λένα Κισσάβου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass