ΣΤΟ 25ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Εγκαινιάστηκε λαογραφικό μουσείο σε σχολείο

Δημοσίευση: 11 Ιουν 2015 18:57

Μόνιμη έκθεση λαογραφικού υλικού εγκαινιάστηκε στο 25ο Δημοτικό σχολείο Λάρισας. Ένας χώρος ο οποίος φιλοδοξεί να προβάλει μέσα από τα εκθέματα και τις φωτογραφικές αναπαραστάσεις την υλική, πνευματική και κοινωνική ζωή παλαιοτέρων γενεών και να μας αποκαλύψει έτσι την ψυχολογία και τον πολιτισμό τους.

Όπως αναφέρει το διδακτικό προσωπικό: «Με τη βοήθεια αυτής της συλλογής θα καταγραφεί και ο καθημερινός βίος και υλικός πολιτισμός των προγόνων μας, μα κυρίως θα αναδειχθεί ο πολιτιστικός και λαογραφικός πλούτος των ανθρώπων εκείνης της εποχής.

Ένας χώρος μνήμης και αυτογνωσίας. Προφανής η ωφέλεια που προσδοκούμε από αυτήν την ανάδειξη. Λακωνικά την εκφράζει ο αείμνηστος λογοτέχνης και αγιογράφος Φώτης Κόντογλου λέγοντας: «Το σήμερα θρέφεται από τα περασμένα και τα μελλούμενα (το μέλλον) από το σήμερα.»

Η προσπάθεια για τη δημιουργία αυτού του χώρου είχε ξεκινήσει πριν από αρκετά χρόνια με τη βοήθεια και τη συνδρομή δασκάλων του σχολείου αλλά και αρκετών γονέων και κηδεμόνων των μαθητών. Έφτασε να λάβει την τελική του μορφή πρόσφατα με τη συμπαράσταση και τη στήριξη από τις κυρίες Κων/να Κόντσα, Καλλιόπη Λάκκα και τον κ. Ευθυμιάκο Βασίλειο, οι οποίοι ως έμπειροι στο χώρο αυτό αναδιοργάνωσαν και αναδιάταξαν όλο το υλικό του Μουσείου κατά τρόπο λειτουργικό και επιστημονικό».

Την ίδια μέρα πραγματοποιήθηκε και η γιορτή λήξης του σχολικού έτους. Οι δάσκαλοι όλων των ειδικοτήτων μαζί με τους μαθητές όλων των τάξεων είχαν από καιρό προετοιμάσει μια όμορφη παρουσίαση εκπαιδευτικών, μουσικών και αθλητικών δραστηριοτήτων. Τη γιορτή παρακολούθησε πλήθος κόσμου της συνοικίας καθώς και οι γονείς και οι κηδεμόνες των μαθητών του σχολείου. Παρά την ξαφνική μπόρα που διέκοψε τη ροή του προγράμματος, μετά το πέρασμά της η γιορτή συνεχίστηκε, υλοποιήθηκε όλο το εορταστικό πρόγραμμα και έκλεισε με παραδοσιακούς χορούς όπου πήραν μέρος μικροί και μεγάλοι, μαθητές και γονείς.  

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass