ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΗΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Χορευτικό θέαμα στο κέντρο της Λάρισας

* Στο πλαίσιο δράσεων εξωστρέφειας, προς την κοινωνία της πόλης

Δημοσίευση: 12 Ιουν 2015 8:25

 

 

Εκατόν είκοσι χορευτές, φοιτητές του ΤΕΙ Θεσσαλίας, κατέκλυσαν χθες την Κεντρική πλατεία και πρόσφεραν στους Λαρισαίους μοναδικό θέαμα, παρουσιάζοντας από παραδοσιακούς χορούς της χώρας μας, μέχρι ταγκό και σάλσα.

Ήταν μια μεγάλη παράσταση, που σηματοδότησε τη λήξη της έβδομης φοιτητικής εβδομάδας αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων και επιβραβεύθηκε με θερμό χειροκρότημα από όλους τους παρευρεθέντες.

Οι φοιτητές, που έδωσαν ζωντάνια στο κέντρο της πόλης, μέσω αυτής της εκδήλωσης στόχευαν μεταξύ άλλων, στη γνωριμία και την επικοινωνία με την κοινωνία της, προκειμένου να δείξουν μια πλευρά της καθημερινότητάς τους μέσα σε αυτή, στο πλαίσιο των σπουδών τους.

Συγχαρητήρια για τη δράση τους, απέσπασαν από τον πρόεδρο του ΤΕΙ Θεσσαλίας κ. Παν. Γούλα, ο οποίος σε χαιρετισμό του κατά την έναρξη της εκδήλωσης, αναφέρθηκε τόσο στο ίδρυμα, όσο και στις προσπάθειες που γίνονται σε αυτό για την ανάπτυξη του αθλητισμού και του πολιτισμού, απονέμοντας παράλληλα βραβεία διακρίσεων που κατέκτησαν φέτος, αθλητικές ομάδες φοιτητών/τριών του ΤΕΙ Λάρισας, σε πανελλήνιους αγώνες και συγκεκριμένα: η ομάδα γυναικών ποδοσφαίρου του ΤΕΙ, πήρε την πρώτη πανελλήνια θέση στο πρωτάθλημα που έγινε στην Αθήνα, την τρίτη θέση κατέκτησε η ομάδα ποδοσφαίρου ανδρών φοιτητών του ΤΕΙ σε αντίστοιχο πρωτάθλημα στην Πάτρα και τη δεύτερη θέση κατέκτησε η ομάδα μπάσκετ γυναικών σε πανελλήνιο πρωτάθλημα στην Πάτρα.

Αναλυτικότερα ο κ. Γούλας, ανάφερε μεταξύ άλλων: «Το Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας είναι ένα από τα παλαιά και δυναμικά αναπτυσσόμενα Ιδρύματα της χώρας μας.

Σκοπός του είναι να παράγει και να μεταδίδει τη γνώση, με την έρευνα και τη διδασκαλία και να καλλιεργεί τις τέχνες και τον πολιτισμό αλλά κυρίως να συμβάλει στη διαμόρφωση υπεύθυνων πολιτών, ικανών να αντιμετωπίζουν τις ανάγκες όλων των πεδίων των ανθρωπίνων δραστηριοτήτων με επιστημονική, επαγγελματική και πολιτιστική επάρκεια και με σεβασμό στις πανανθρώπινες αξίες της δικαιοσύνης, της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης.

Ο αθλητισμός στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής των φοιτητών.

Η ύπαρξη και η ανάπτυξη του πανεπιστημιακού αθλητισμού, συμβάλλει στην ποιότητα ζωής των φοιτητών, βελτιώνει τη συναισθηματική υγεία και αυξάνει την αυτοπεποίθησή τους. Βοηθά τους φοιτητές στην υιοθέτηση ενός δραστήριου τρόπου ζωής και παρέχει μια κοινωνικά αποδεκτή διέξοδο, για να αντιμετωπίσουν την πίεση των σπουδών.

Παράλληλα συμβάλλει στην προώθηση της συνεργασίας και της αίσθησης του δεσμού με τους άλλους φοιτητές του ιδρύματος, ενώ δίνει τη δυνατότητα στους φοιτητές να συνεχίσουν να αθλούνται στη διάρκεια των σπουδών τους. Η συμπεριφορά και οι συνήθειες των φοιτητών εξαρτώνται σε ένα βαθμό από τον τρόπο ζωής και τις δυνατότητες διαμόρφωσης του ελεύθερου χρόνου, αλλά και της ένταξης της άθλησης στην καθημερινή τους ζωή.

Ο αθλητισμός, προάγει αξίες απαραίτητες για τη συνοχή και την πρόοδο των σύγχρονων κοινωνιών, προάγει το σημαντικότερο αγαθό την υγεία μας. Στόχος μας λοιπόν είναι να καταστήσουμε όλα τα μέλη της Πανεπιστημιακής κοινότητας κοινωνά των αθλητικών ιδεωδών μέσω της ενεργής συμμετοχής τους στα διάφορα προγράμματά μας. Το ίδρυμα μας για τις αθλητικές δραστηριότητες διαθέτει: Κλειστό Γυμναστήριο των 900 τ.μ., αίθουσα μυϊκής ενδυνάμωσης με 38 όργανα,

δύο αίθουσες για πολεμικές τέχνες, μοντέρνους και παραδοσιακούς χορούς και υπαίθρια γήπεδα ποδοσφαίρου, τένις, μπάσκετ και βόλεϊ.

Απολογισµό των αθλητικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων του ΤΕΙ Θεσσαλίας έκανε επίσης ο κ. Μπούτλας Γεώργιος, υπεύθυνος Φυσικής Αγωγής του ΤΕΙ.

Το πρόγραμμα των χορευτικών περιλάμβανε: Παρουσίαση παραδοσιακών χορών Θεσσαλίας από τη χορευτική ομάδα φοιτητών του ΤΕΙ (Συρτό, Νταλιάνα, Τσάμικο, Ζαχαρούλα, Μπεράτι και Τασιά), παρουσίαση παραδοσιακών χορών του Πόντου από τη χορευτική ομάδα του συλλόγου Ποντίων φοιτητών ΤΕΙ (Εμπροπίς, Ομάλ-ούτσαϊ-σαμσων, Σεράνιτσα, Τικ μονό-τικ διπλό-τικ, τερς-τριγώνα-τριγώνα Ματσούκας, κότσαρι), παρουσίαση παραδοσιακών χορών Θράκης από τη χορευτική ομάδα φοιτητών του ΤΕΙ (Μαντηλάτος Χασαπιά, Δεντρίτσι, Μπαϊντούσκα, Ζωναράδικος, Συρτός συγκαθιστός),

παρουσίαση παραδοσιακών χορών της Κρήτης από τη

χορευτική οµάδα του συλλόγου Κρητών φοιτητών ΤΕΙ (Σιγανός, Πεντοζάλη, Λαζιώτης, Ανωγιανος, Συρτός Χανιώτικος, Μαλεβιζιώτης, Σούστα),παρουσίαση παραδοσιακών χορών Μακεδονίας από τη χορευτική ομάδα φοιτητών του ΤΕΙ (Συρτός Μακεδονίας, Ράικος Λεβέντικος, Ζάραμο, Τρεχάτος), παρουσίαση χορών (συρτάκι ζορμπάς) από φοιτητές του ERASMUS, επίδειξη Capoeira από φοιτητές και φοιτήτριες του ΤΕΙ, χορογραφία: Feel ThisMoment από φοιτητές/τριες του ΤΕΙ, χορογραφία: Latin-hip hop-oriental από τη σχολή Burn the flor σε συνεργασία με φοιτητές/τριες του ΤΕΙ, χορογραφία Salsa από την σχολή Ιndependance Studio σε συνεργασία με φοιτητές/τριες του ΤΕΙ,

χορογραφία Τango και Milonga, χορογραφία Αερόμπικ από φοιτητές και φοιτήτριες του ΤΕΙ, χορογραφία: Break dance ,χορογραφία Οριεντάλ

και χορογραφία Zumba Fitness από φοιτητές και φοιτήτριες του ΤΕΙ.

Βράβευση φοιτητών/αθλητών που πρώτευσαν στους Πανελλήνιους φοιτητικούς αγώνες. Εμφανίστηκαν οι μουσικοί: Μάριος Σαρακατσιάνος (λαούτο), Γιάννης Μακρυγιάννης (κρουστά), Θάνος Ρούμπος (βιολί), Κώστας Κωστούλης (κλαρίνο), Σταύρος Παπαδόπουλος (ποντιακή λύρα), Βασίλης Τερζάκης (κρητική λύρα) και Αντώνης Κυπριωτάκης (λαούτο).

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass