ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΗΡΩΟ

Οι μαθητές της Αγιάς τίμησαν την εθνική επέτειο

Δημοσίευση: 24 Μαρ 2018 19:00

Την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 τίμησαν οι μαθητές της Αγιάς χθες το πρωί της Παρασκευής.

Παρουσία πολλών γονέων, συγγενών και, φυσικά, των δασκάλων και των καθηγητών τους, τα παιδιά σε όλα τα σχολεία της κωμόπολης απάγγειλαν ποιήματα, παρουσίασαν μικρά θεατρικά, χόρεψαν και καταχειροκροτήθηκαν από τους παρευρισκομένους.

Αμέσως μετά τις γιορτές έγινε κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της κωμόπολης, παρουσία του πρωτοπρεσβύτερου ιερέα π. Αθανασίου Μακρή και του ιερέα π. Ιωάννη Σαμαρά, του δημάρχου Αγιάς Αντώνη Γκουντάρα, του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Σωτήρη Μάρκου, των αντιδημάρχων Βασίλη Σμυρλή και Βασίλη Λέτσιου, του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Γρηγόρη Καλαγιά, των δημοτικών συμβούλων Αναστασίας Ζιούλη, Χρήστου Σκαρκάλη και Ιωάννη Αναστασίου, του πρόεδρου της Δημοτικής Κοινότητας Αγιάς Ζάχου Μπατζιόλα και των διευθυντών των σχολείων.

Αύριο Κυριακή, στις 10:30 π.μ., θα τελεσθεί η επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό των Αγίων Αντωνίων και θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από τον φιλόλογο Οδυσσέα Β. Τσιντζιράκο. Στις 11, θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των Ηρώων, θα κατατεθούν στεφάνια από τις πολιτικές και στρατιωτικές αρχές, οργανώσεις και φορείς, θα κρατηθεί ενός λεπτού σιγή και θα ακουστεί ο Εθνικός μας Ύμνος.

Στις 11:15, θα γίνει η παρέλαση στην οδό 25ης Μαρτίου των μαθητών των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίου, Λυκείου και ΕΠΑΛ, ενώ θα ακολουθήσουν παραδοσιακοί χοροί στην Κεντρική πλατεία από τους μαθητές του Γυμνασίου.

ΣΤΟ ΓΕΡΑΚΑΡΙ

Επίσης, πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Ευαγγελίστριας στο Γερακάρι Αγιάς. Το πρόγραμμα των θρησκευτικών εκδηλώσεων περιλαμβάνει για σήμερα το απόγευμα του Σαββάτου, στις 5:30, μέγα πανηγυρικό εσπερινό μετά αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος από τον πανοσιολογιότατο αρχιμανδρίτη π. Ιγνάτιο Αναγνωστόπουλο, λιτάνευση της ιεράς εικόνας, δεξίωση στο Πνευματικό Κέντρο του ναού και παρουσίαση παραδοσιακών χορών από χορευτικά τμήματα του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Επαρχίας Αγιάς και του Συλλόγου Γυναικών Γερακαρίου. Αύριο το πρωί θα τελεσθούν ο όρθρος και η πανηγυρική θεία λειτουργία μετά αρτοκλασίας, ενώ θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο του χωριού.

* Ιερά αγρυπνία για την εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου θα τελεσθεί σήμερα Σάββατο, στις 8 μ.μ., στην Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος Αγιάς.

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Νίκου Γουργιώτη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass