ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Αξιοποίηση της τέχνης στην εκπαίδευση

Δημοσίευση: 31 Μαρ 2018 22:25

Η αξιοποίηση της τέχνης στην εκπαίδευση και η κριτική σκέψη βρέθηκε στο επίκεντρο της ημερίδας που διοργάνωσε χθες το πρωί η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας στο πλαίσιο του προγράμματος Λάρισα – «Πόλη που Μαθαίνει».

Στην ημερίδα συμμετείχαν εκπαιδευτικοί, σχολικοί σύμβουλοι Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, εκπαιδευτές των ΚΔΑΠ και εκπαιδευτές ενηλίκων. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης παρουσιάστηκε η μέθοδος «Μετασχηματίζουμε Μάθηση μέσα από την Τέχνη», με κεντρικό ομιλητή τον καθηγητή Εκπαίδευσης Ενηλίκων Αλέξη Κόκκο. «Σκοπός της ημερίδας ήταν να αναδειχθεί ο τρόπος που μπορεί να αξιοποιηθεί η τέχνη στην εκπαίδευση και η μερική ένταξή της στην κριτική σκέψη. Να αποτελέσει βασικό στοιχείο της εκπαιδευτικής διαδικασίας, στο πλαίσιο της λειτουργίας οποιασδήποτε εκπαιδευτικής δομής. Η τέχνη να αποτελέσει εργαλείο του εκπαιδευτικού και να προκαλέσει τον κριτικό στοχασμό και να μπορέσει να διαμορφώσει μια αντίληψη μακριά από στερεότυπα και δυσλειτουργικές αντιλήψεις», αναφέρει ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δημήτρης Δεληγιάννης.

Τα θέματα που προβλήθηκαν κατά τη διάρκεια της ημερίδας ήταν το ζήτημα της διαφορετικότητας, η σχέση του ανθρώπου με τη φύση, η δημιουργία συνεργατικών δεσμών στην εκπαιδευτική κοινότητα και ζητήματα που έχουν να κάνουν με την οικογένεια στη σύγχρονη ζωή.

Κατά τη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε με τους συνέδρους εκφράστηκε το ενδιαφέρον εκπαίδευσης της εκπαιδευτικής κοινότητας για να εφαρμοστεί όσο γίνεται σε πιο ευρεία κλίμακα. «Το ζητούμενο είναι να μην αποτελεί η τέχνη στην εκπαίδευση και η συζήτηση για αυτή ένα απλό πυροτέχνημα. Αυτό όμως απαιτεί εκπαίδευση των εκπαιδευτικών και μια συνεργασία της εκπαιδευτικής κοινότητας με τον Δήμο προκειμένου να έχει μια συνέχεια ως πρόγραμμα. Στόχος μας είναι να υπάρχει συνέχεια και να μην είναι η προσέλκυση σε αυτό ευκαιριακή. Είναι μια πρόκληση που πρέπει να αντιμετωπίσουμε», πρόσθεσε ο κ. Δεληγιάννης.

Η μέθοδος έχει ήδη εφαρμοστεί πιλοτικά στη Λάρισα, μετά από επιμορφωτικό πρόγραμμα που υλοποιήθηκε στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) του Δήμου Λαρισαίων, σε προσωπικό του Κέντρου Κοινότητας, σε σχολεία καθώς και στο «Εργαστήρι Ζωής» του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Λάρισας.

Στην ημερίδα παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων η περιφερειακή διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας Ελένη Αναστασοπούλου, ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας Σωτήρης Βούλγαρης και η διευθύντρια Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Λαρισαίων Σταυρούλα Μπαξεβάνου.

Ζ.Π.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass