Αγωνία για την τύχη των Κέντρων Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών

Αγωνία για την τύχη των Κέντρων Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών

Δημοσίευση: 01 Απρ 2018 16:13

Τις εξελίξεις στο σχέδιο νόμου για την εκπαίδευση, συζήτησε με την διευθύντρια Περιφερειακής Εκπαίδευσης Θεσσαλίας Ελένη Αναστασοπούλου, το Διοικητικό Συμβούλιο Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Λάρισας.

Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου του Συλλόγου, «στη συνάντηση, η οποία διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα, αναφέρθηκαν οι προβληματισμοί και η αγωνία όλων των συναδέλφων Πληροφορικών για την τύχη του θεσμού των Κέντρων Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών (ΚΕΠΛΗΝΕΤ), τη μείωση του αριθμού των Σχ. Συμβούλων Πληροφορικής, την αδικαιολόγητη καθυστέρηση απόδοσης οργανικών θέσεων στους συναδέλφους της Α/θμιας μετά την έκδοση της απόφασης του ΣτΕ, την ανάγκη 10ετούς υπηρεσίας στην οικεία βαθμίδα για διεκδίκηση θέσεων Στελεχών Εκπαίδευσης (κάτι που αποκλείει δηλαδή τους μεταταγμένους συναδέλφους της Α/θμιας από την εν λόγω διαδικασία) αλλά και όλα τα ήδη γνωστά προβλήματα του κλάδου μας (απώλεια ωρών, εξοπλισμός, εργαστήρια κτλ).

Η Διευθύντρια τοποθετήθηκε αρχικά λέγοντας ότι το θέμα των ΚΕΠΛΗΝΕΤ είναι ένα μεγάλο ζήτημα και ότι θεωρεί ότι το Υπουργείο θα κινηθεί, εν τέλει, προς τη σωστή κατεύθυνση, δηλαδή την επαρκή στελέχωση της νέας δομής που θα αντικαταστήσει τα ΚΕΠΛΗΝΕΤ, έτσι ώστε να μην δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα όσον αφορά στη λειτουργία των Σχολικών μονάδων. Στο θέμα των Σχ. Συμβούλων παρουσιάστηκε από την πλευρά της αισιόδοξη λέγοντας ότι, με τον τρόπο που θα είναι δομημένη η νέα Υπηρεσία αλλά και χρησιμοποιώντας τις νέες τεχνολογίες της εξ’ αποστάσεως επιμόρφωσης, ακόμα και ο ένας Συντονιστής Εκπαίδευσης Πληροφορικής, που θα είναι στη Θεσσαλία, θα μπορεί επαρκώς να λειτουργήσει αποτελεσματικά. Σε αυτό το σημείο, εκφράσαμε τις σοβαρές επιφυλάξεις μας για το ζήτημα αυτό.

 Για το θέμα των οργανικών θέσεων αρκέστηκε να δηλώσει ότι δεν έχει καμία επίσημη ενημέρωση από τα αρμόδια τμήματα του Υπουργείου και άρα δεν είναι σε θέση να γνωρίζει την πορεία του θέματος. Και σε αυτό το σημείο θεωρήσαμε ότι είναι σωστό να αναφέρουμε ξανά την ανάγκη επιτάχυνσης την όλης διαδικασίας προς όφελος των συναδέλφων που βρίσκονται σε εργασιακή ομηρία εδώ και πέντε χρόνια. Όσον αφορά στην προϋπόθεση 10ετούς υπηρεσίας στην οικεία βαθμίδα για διεκδίκηση θέσεων Στελεχών Εκπαίδευσης, μας απάντησε ότι θεωρεί πολύ δύσκολο να υπάρξει κάποια πρόβλεψη για εξαίρεση των μεταταγμένων στην Α/θμια συναδέλφων παρόλο που παραδέχθηκε το γεγονός της ύπαρξης αδικίας στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Τέλος, σημειώσαμε ως θετική την αναφορά του Νομοσχεδίου στην απαραίτητη προϋπόθεση για την επιλογή σε θέση Στελέχους της Εκπαίδευσης, την ύπαρξη της πιστοποιημένης γνώσης Τ.Π.Ε. Α’ επιπέδου η οποία τεκμαίρεται για τους εκπαιδευτικούς του κλάδου ΠΕ86, κάτι το οποίο η Διευθύντρια θεώρησε ως δεδομένο ότι οφείλει να υφίσταται. Κλείνοντας τη συζήτηση, δεσμεύτηκε ότι θα προωθήσει το Υπόμνημά μας στα αρμόδια τμήματα του Υπουργείου».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass