ΤΟ 5ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΦΑΡΣΑΛΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Στο επίκεντρο το παιδί «πρόσφυγας»

Δημοσίευση: 12 Απρ 2018 15:20

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ “Lifeboats full of hopes” το 5ο Νηπιαγωγείο Φαρσάλων, ταξίδεψε στην Αθήνα.

Οι εκπαιδευτικοί Χρυσούλα Θανοπούλου και Ευτυχία Νάσιου με τους μικρούς μαθητές και τους γονείς τους απήλαυσαν την εκδρομή τους με πρώτη στάση το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο. Εκεί, στην αίθουσα της ελληνιστικής περιόδου, φιλοξενείται «Το Προσφυγάκι». Πρόκειται για ένα μαρμάρινο αγαλμάτιο το οποίο απεικονίζει ένα μικρό αγόρι. Βρέθηκε στη Μικρά Ασία το 1922. Με τη Μικρασιατική καταστροφή οι Έλληνες της Τουρκίας το έφεραν μαζί τους. Οι μαθητές έχοντας διαβάσει «Το άγαλμα που κρύωνε» του Χρήστου Μπουλώτη, το οποίο είναι βασισμένο στην πραγματική ιστορία του αγάλματος, συγκινήθηκαν βλέποντάς το από κοντά.

Δεύτερη στάση ήταν το θέατρο Κάππα όπου παρακολούθησαν την παράσταση «Το αγόρι με τη βαλίτσα». Στόχος του έργου είναι να ευαισθητοποιήσει τους θεατές σχετικά με το προσφυγικό ζήτημα, με τρόπο συγκινητικό αλλά και συχνά διασκεδαστικό. Η εκδρομή ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Νιάρχος.

«Τα παιδιά έμαθαν πώς συμπεριφέρεται ο σωστός επιβάτης, ο σωστός περιηγητής ενός Μουσείου αλλά και ο σωστός θεατής μιας θεατρικής παράστασης. Τέλος, αναχώρησαν με κάποιες σκέψεις παραπάνω για το πώς μπορεί να αισθάνεται ένα παιδί “πρόσφυγας” και πώς εμείς μπορούμε να το βοηθήσουμε», αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass