ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ ΜΕΤΡΟΥΝ ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 2.537 ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΛΥΚΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 417 ΑΠΟ ΤΑ ΕΠΑΛ ΤΟΥ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ

Με τη σκέψη στις πανελλαδικές 2.953 υποψήφιοι

* Ξαναπροσπαθούν 479 απόφοιτοι ΓΕΛ για την εισαγωγή τους σε ΑΕΙ και ΤΕΙ * Μικρότερη η διάρκεια των εξετάσεων

Δημοσίευση: 15 Απρ 2018 22:12
Αντίστροφα πλέον, μετρούν μαθητές, καθηγητές και... γονείς για το τέλος των μαθημάτων και την έναρξη των πανελλαδικών…. Αντίστροφα πλέον, μετρούν μαθητές, καθηγητές και... γονείς για το τέλος των μαθημάτων και την έναρξη των πανελλαδικών….

Στην τελική ευθεία των πανελληνίων εξετάσεων, με εντατική μελέτη της ύλης στην οποία θα διαγωνιστούν, βρίσκονται φέτος 2.953 υποψήφιοι, Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, στον νομό Λάρισας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζει στην «Ε», η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Λάρισας, από τους 2.953 υποψηφίους που έχουν υποβάλει δήλωση συμμετοχής στις εξετάσεις, οι 2.537 είναι τελειόφοιτοι αλλά και απόφοιτοι προηγούμενων ετών Γενικών Λυκείων του νομού και οι 417 τελειόφοιτοι Επαγγελματικών Λυκείων.

Από τους οι 2.537 υποψηφίους των Γενικών Λυκείων, οι 2.058 είναι τελειόφοιτοι και οι 479 απόφοιτοι προηγούμενων ετών.

41 υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων έχουν δηλώσει να εξεταστούν προφορικά και αντίστοιχα 12 υποψήφιοι Επαγγελματικών Λυκείων.

Την αυλαία των πανελλαδικών εξετάσεων ανοίγουν και φέτος οι υποψήφιοι των Επαγγελματικών Λυκείων της χώρας, την Πέμπτη 7 Ιουνίου, με το μάθημα της έκθεσης (Νέα Ελληνική Γλώσσα) και τα Νέα Ελληνικά και ακολουθούν οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων την Παρασκευή 8 Ιουνίου, επίσης με το μάθημα της έκθεσης (Νέας Ελληνικής Γλώσσας).

Η ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

Η διάρκεια των εξετάσεων φέτος θα είναι κατά δύο ημέρες μικρότερη για τους υποψηφίους των ΓΕΛ, εξαιτίας της κατάργησης της εξέτασης στα μαθήματα της Ιστορίας και των Μαθηματικών Γενικής Παιδείας.

Φέτος, οι υποψήφιοι φοιτητές θα διεκδικήσουν 74.692 θέσεις στα ΑΕΙ (46.663 στα πανεπιστήμια -πλην Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής-, 23.396 στα ΤΕΙ και 4.633 στο ΠΔΑ).

ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΠΕΔΙΑ

Υπενθυμίζεται, ότι τα Επιστημονικά Πεδία θα είναι συνολικά τέσσερα, μετά την κατάργηση του Πεδίου των Επιστημών της Εκπαίδευσης και θα είναι αριθμημένα ως εξής:

1ο Επιστημονικό Πεδίο: Ανθρωπιστικές, Νομικές και Κοινωνικές Επιστήμες

2ο Επιστημονικό Πεδίο: Θετικές και Τεχνολογικές Επιστήμες

3ο Επιστημονικό Πεδίο: Επιστήμες Υγείας και Ζωής

4ο Επιστημονικό Πεδίο: Επιστήμες Οικονομίας και Πληροφορική.

Οι υποψήφιοι της ομάδας προσανατολισμού ανθρωπιστικών σπουδών μπορούν να επιλέξουν το 1ο και/ή 3ο Επιστημονικό Πεδίο εξεταζόμενοι στα 3 μαθήματα της ομάδας προσανατολισμού (Νεοελληνική Γλώσσα, Αρχαία, Ιστορία), τα Λατινικά και/ή τη Βιολογία.   Οι υποψήφιοι της ομάδας προσανατολισμού θετικών σπουδών μπορούν να επιλέξουν το 2ο και/ή 3ο Επιστημονικό Πεδίο εξεταζόμενοι στα 3 μαθήματα της ομάδας προσανατολισμού (Νεοελληνική Γλώσσα, Φυσική, Χημεία), τα Μαθηματικά και/ή τη Βιολογία.  Οι υποψήφιοι της ομάδας προσανατολισμού σπουδών οικονομίας και πληροφορικής μπορούν να επιλέξουν το 3ο και/ή 4ο Επιστημονικό Πεδίο εξεταζόμενοι στα 3 μαθήματα της ομάδας προσανατολισμού (Νεοελληνική Γλώσσα, Μαθηματικά, Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον), τη Βιολογία και/ή τις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας.

Η πρόσβαση στα παιδαγωγικά τμήματα γίνεται, πλέον, από όλα τα επιστημονικά πεδία. Οι υποψήφιοι για την εισαγωγή σε ένα Επιστημονικό Πεδίο, θα εξεταστούν σε τέσσερα μαθήματα, ενώ οι υποψήφιοι για εισαγωγή σε δύο Επιστημονικά Πεδία, θα εξεταστούν σε ένα επιπλέον μάθημα, Γενικής Παιδείας ή Προσανατολισμού.

Για την εισαγωγή στα τμήματα κάθε Επιστημονικού Πεδίου θα υπολογίζονται τα μαθήματα και οι συντελεστές βαρύτητας τα οποία προβλέπονται στην Ομάδα Προσανατολισμού όπου ανήκει ο υποψήφιος για το συγκεκριμένο Επιστημονικό Πεδίο.

Οι Πανελλαδικές των Γενικών Λυκείων θα διαρκέσουν έως τις 19 Ιουνίου, ενώ για των Επαγγελματικών Λυκείων έως τις 21 Ιουνίου.

Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα πραγματοποιηθούν από τις 22 έως και τις 30 Ιουνίου και οι πρακτικές δοκιμασίες και υγειονομικές εξετάσεις, για όσους επιθυμούν να εισαχθούν στα ΤΕΦΑΑ, θα διεξάγονται από τις 19 μέχρι και τις 29 Ιουνίου.

Της Λένας Κισσάβου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass