ΔΡΩΜΕΝΟ ΜΑΘΗΤΩΝ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

Είμαστε όλοι ίδιοι, όλοι διαφορετικοί

Δημοσίευση: 17 Μαϊ 2018 18:06 | Τελευταία ενημέρωση: 17 Μαϊ 2018 20:52

Μηνύματα υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της ίσης μεταχείρισης και κυρίως υπέρ της διαφορετικότητας έστειλαν μέσα από ένα θεατρικό δρώμενο που έλαβε χώρα σε κεντρικά σημεία της πόλης περίπου 150 μαθητές και μαθήτριες από έξι Γυμνάσια της Λάρισας.

Κατά ομάδες και κρατώντας πλακάτ με διάφορα συνθήματα βρέθηκαν στο Αρχαίο θέατρο, στη συμβολή των οδών Κούμα και Ρούσβελτ, στην οδό Παπακυριαζή, την πλατεία Ταχυδρομείου και την Κεντρική πλατεία για να δηλώσουν ότι ο καθένας από εμάς είναι διαφορετικός.

Η δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «Κι αν ήσουν εσύ;» που υλοποιείται για τέταρτη χρονιά φέτος από το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα. Όπως σημείωσε η θεατρολόγος και συντονίστρια του προγράμματος στη Λάρισα κ. Αγλαΐα Νάκα, στόχος αυτής της δράσης είναι να ευαισθητοποιηθεί το κοινό της πόλης υπέρ των ανθρώπινων δικαιωμάτων, της ισότητας και της διαφορετικότητας, κυρίως σε ό,τι αφορά στο προσφυγικό. «Οι μαθητές των σχολείων που συμμετείχαν καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος είχαν την ευκαιρία να ευαισθητοποιηθούν απέναντι σε αυτά τα ζητήματα και τώρα ήταν η σειρά τους να μεταδώσουν αυτή τη γνώση στους συμπολίτες τους. Ιδιαίτερα σημαντικό στη συγκεκριμένη δράση ήταν ότι συμμετείχαν και παιδιά πρόσφυγες που φοιτούν σε σχολεία της Λάρισας».

Η δράση υλοποιήθηκε με τη βοήθεια εκπαιδευτικών και την υποστήριξη των θεατροπαιδαγωγών του προγράμματος και είναι αποτέλεσμα καλλιτεχνικών εργαστηρίων, που έδωσαν την ευκαιρία στους μαθητές, να συναντηθούν και να δημιουργήσουν μέσα από τις τέχνες. Στη διοργάνωση συμμετείχαν μαθητές του 1ου, του 3ου, του 5ου, του 8ου, του 9ο και του 10ου Γυμνασίου Λάρισας, ενώ συνεργάστηκαν οι εκπαιδευτικοί: Ευθαλία Κολοκοτρώνη, Ελένη Σκεμπέ, Σκουμή Σοφία, Βουλάγκας Ευάγγελος, Αποστολίνα Σοφία, Θεοδωροπούλου Ιωάννα, Ζωή Δεληζώνα, Βικτωρία Κανάκη, Μαρία Γούλα, Άννα Σπυροπούλου, Αναστασία Πατρώνα, Μάρθα Μαχαίρα, Ρούλα Παλαιομίχα, Κατερίνα Ζησοπούλου, Μαρίνα Γούλα, Θεοδώρα Τερζούδη, Νάντια Παπαδοπούλου, Φανή Τσολάκη, Ευαγγελία Μουλώτσιου, Ευαγγελία Λιόλιου και Ισμήνη Κουτούδη.

Π.Φ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass