ΑΓΩΝΑΣ ΚΚΕ-ΚΝΕ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

«Κανένας συμβιβασμός, το "θηρίο" δεν ξεγελιέται…»

* «Τη μάστιγα τη θρέφει η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο»

Δημοσίευση: 26 Ιουν 2015 7:57

«Κανένας συμβιβασμός με τα ναρκωτικά, κανένας συμβιβασμός για να ξεγελάσουμε τάχα το "θηρίο". Το "θηρίο" αν δεν το κοιτάξεις στα μάτια, αν δεν το πολεμήσεις στα ίσια, έχασες», τόνισε χθες ο Γιάννης Παντελίδης, μέλος του Τομεακού Γραφείου Λάρισας του ΚΚΕ, επισημαίνοντας σε συνέντευξη Τύπου: «Αυτό το "θηρίο" που λέγεται μάστιγα των ναρκωτικών, το θρέφει η ίδια η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, αυτή δηλαδή που γεννάει την αδικία, τη φτώχεια, τη μιζέρια για τους πολλούς που παράγουν τον πλούτο, και τη χλιδή για λίγους που εκμεταλλεύονται τον ιδρώτα εκατομμυρίων εργαζομένων. Σ' αυτό το έδαφος της ταξικής κοινωνίας, τα ναρκωτικά προκύπτουν, όχι σαν επιλογή ελεύθερων ανθρώπων, αλλά σαν τρόπος "φυγής" από μια θλιβερή και βάρβαρη πραγματικότητα.

Τα χρησιμοποιούν δε, όσοι θέλουν να διαιωνίσουν την κυριαρχία τους, και σαν όπλο χειραγώγησης μιας μερίδας, ιδιαίτερα νέων ανθρώπων. Με τη συμμετοχή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ουσιαστικά γίνεται "εκστρατεία" για νομιμοποίηση της κάνναβης, με διαφήμιση για το πόσο υγιεινή και χρήσιμη είναι. Δεν θεωρούμε τυχαία τη στιγμή που ξεκινάει με νέα ορμή η προσπάθεια νομιμοποίησης των ναρκωτικών. Πάντα θεωρούσαμε ότι έχει σχέση με τη νομιμοποίηση στη συνείδηση του λαού και της νεολαίας, των αιτιών που παράγουν την εξάρτηση και την αναπαράγουν. Για να περάσει ο συμβιβασμός και η υποταγή, πρέπει να ναρκωθούν οι συνειδήσεις.

Ούτε θεωρούμε τυχαίο το γεγονός ότι τα κέντρα πρόληψης παραμένουν στο ίδιο άθλιο θεσμικό καθεστώς. Η χρηματοδότηση έχει κοπεί στα στεγνά προγράμματα. Και πάλι ζει και βασιλεύει η υποκατάσταση χαμηλών προδιαγραφών, αλλά κυρίως οι ιδιώτες που πλουτίζουν, αν και παράνομα λειτουργούντες, από τον πόνο των ανθρώπων, και καραδοκούν για να μοιραστούν όλη την πίτα».

Και ο Γ. Παντελίδης συνέχισε: «Υπάρχει δρόμος για αντιμετώπιση των ναρκωτικών. Είμαστε διατεθειμένοι να συμβάλουμε με όλες τις δυνάμεις μας, να συζητήσουμε τα πάντα, αρκεί αυτά να μην είναι αντίθετα στη φύση του ίδιου του ανθρώπου, που η φυσική του στάση είναι να στέκεται όρθιος με το κεφάλι ψηλά, και όχι να σκύβει αδιάφορος, ηττημένος και αδύναμος.

Το ενδιαφέρον του ΚΚΕ για το θέμα είναι μεγάλο. Το ΚΚΕ με ασυμβίβαστη λογική παλεύει, όπως λέει το σύνθημά του, για ζωή ολόκληρη, όχι με δόσεις. Παλεύει γιατί πιστεύει ότι όλοι πρέπει να έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν τη ζωή τους, ακόμα και αν αυτή είναι η δεύτερη ευκαιρία. Παλεύει γιατί θεωρεί ότι και όσοι κάνουν χρήση έχουν θέση στην κοινωνία, αφού τους δοθεί η ευκαιρία και το θελήσουν ασφαλώς και οι ίδιοι να τελειώσουν με τον εφιάλτη, και να ενταχθούν γεροί και δυνατοί στο μέτωπο του αγώνα για μια άλλη, νέα κοινωνία, άλλη ζωή, άλλες ανθρώπινες σχέσεις, που θα προκύπτουν και από άλλες σχέσεις παραγωγής. Η μάχη κατά των ναρκωτικών δεν είναι μια μάχη που τη δίνει το ΚΚΕ για λογαριασμό τους, αλλά τους περιμένει όλους, γιατί η θέση του καθενός, είναι μοναδική και πολύτιμη, για τη νικηφόρα έκβαση αυτής της μάχης».

* Παρέμβαση στη συνέντευξη Τύπου έγινε και από τον Αχιλλέα Σίμο, μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η ΚΝΕ αυτές τις μέρες ξεδιπλώνει σειρά από πρωτοβουλίες σε κάθε γωνιά της Ελλάδας με σύνθημα «Όχι σε όλα τα ναρκωτικά, ζωή ολόκληρη, όχι με δόσεις». Χαιρετίζουμε τους νέους δημιουργούς, τα μουσικά σχήματα, τις μαθητικές ομάδες που ετοίμασαν συλλογικές εργασίες πάνω στο θέμα, τους φορείς, τα σωματεία, συλλόγους πολιτιστικούς και αθλητικούς, το Ε.ΣΥ.Ν. αλλά και τους ανθρώπους από τα στεγνά προγράμματα όπως το ΚΕΘΕΑ, το 18 ΑΝΩ, τους συλλόγους οικογένειας που αυτές τις μέρες με πολύμορφες δραστηριότητες, στέλνουν μήνυμα αλληλεγγύης, ανθρωπιάς αξιοπρέπειας και αγώνα για τη ζωή. Είναι αυτοί που δίνουν τη μάχη με ψυχή και καρδιά καθημερινά για να φτάσει αυτό το μήνυμα παντού, για μην κλείσουν προγράμματα και δομές πρόληψης που συνειδητά εγκαταλείπονται από όλες τις αστικές κυβερνήσεις μέχρι σήμερα.

Η αστική τάξη προβάλλει σήμερα τη νομιμοποίηση, την καταστολή ουσιαστικά του χρήστη, τα υποκατάστατα, τον περιορισμό της βλάβης, τον διαχωρισμό μαλακών-σκληρών με επιστέγασμα το ολλανδικό μοντέλο. Ο αντίπαλος κατασκευάζει νέα ιδεολογήματα, νέα ψευτοδιλήμματα, νέες χίμαιρες και τα σερβίρει μαζί με δεκάδες νέες ουσίες. Ντύνονται με προοδευτικό-αριστερό μανδύα βαθιά αντιδραστικές θέσεις που οδηγούν στη νομιμοποίηση της χρήσης, στην ελεύθερη διακίνηση και στην "προσωπική" καλλιέργεια.

Απάντησή μας, ο αγώνας για τη ζωή. Η θέληση των παιδιών που ζουν αυτόν τον Γολγοθά να ξεφύγουν καθώς και τα στεγνά προγράμματα έχουν αποτελέσματα. Ξεκαθαρίζουμε: Δεν υπάρχουν «σκληρές» και «µαλακές» αιτίες, υπάρχουν αιτίες. Η νομιμοποίηση είναι η άλλη όψη της καταστολής. Αυτό δείχνουν τα δικά τους στοιχεία, του ΟΗΕ, της ΕΕ. Το καπιταλιστικό σύστημα που οργανώνει σήμερα μια διευρυμένη αγορά ναρκωτικών με αμύθητα κέρδη, δεν θα σταματήσει να το κάνει. Αν δεν το ανατρέψουμε. Υπάρχει δρόμος για την αντιμετώπιση των ναρκωτικών. Είναι η πάλη για την κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας, της ζωής µε δικαιώματα, τον σοσιαλισμό».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass