Η Ναυτική Ακαδημία του Μητροπολιτικού Κολλεγίου αλλάζει τα δεδομένα

Δημοσίευση: 18 Μαϊ 2018 21:17

Σε μια εντυπωσιακή εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών πραγματοποιήθηκεη επίσημη πρώτη παρουσίασητης Ναυτικής Ακαδημίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, της μόνης ολοκληρωμένης πρότασης σπουδών υψηλής ποιότητας στη Ναυτιλία στην Ελλάδα, σε συνεργασία με την παγκοσμίως κορυφαία ναυτική ακαδημία του Solent University με έδρα το Southampton της Μ.Βρετανίας. Η Ναυτική Ακαδημία θα αρχίσει τη λειτουργία της από το νέο ακαδημαϊκό έτος 2018-19 στις νέες εγκαταστάσεις 3.500m² του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, στην καρδιά του Πειραιά.

Παρουσία πεντακοσίων και πλέονπροσκεκλημένων στην κατάμεστη αίθουσα Βanquet του Μεγάρου Μουσικής, μεταξύ των οποίων ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ.Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, ο Δήμαρχος Πειραιά κ.Γιάννης Μώραλης, πλοιοκτήτες και στελέχη των μεγαλύτερων ναυτιλιακών ομίλων παγκοσμίως, θεσμικοί φορείς και εκπρόσωποι Επιμελητηρίων, ακαδημαϊκοίκαι εκπρόσωποι του Τύπου και του πολιτισμού, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο γιόρτασε την έναρξη μιας νέας εποχής για την ιδιωτική εκπαίδευση, ολοκληρώνοντας ένα μεγαλόπνοο έργο στρατηγικής σημασίας, το οποίο προετοιμαζόταν με πολύ προσεκτικά βήματα τα τελευταία χρόνια,οδηγώντας στη διαμόρφωση μιας κοινής στρατηγικής μεταξύ των δυο ιδρυμάτων που να δικαιολογεί το μέγεθος και τη φήμη τους.

Επίτιμος προσκεκλημένος της βραδιάς, τον συντονισμό της οποίας είχε η δημοσιογράφος κα Πόπη Τσαπανίδου, ήταν ο captain Παναγιώτης Τσάκος, Ιδρυτής και Πρόεδρος της TSAKOS GROUP, στον οποίο το Solent University απένειμε τιμητικό Διδακτορικό τίτλο στον τομέα της ναυτικής εκπαίδευσης για την πολύτιμη προσφορά του στον χώρο της Ναυτιλίας, βάσει τουεπίσημου τελετουργικού αναγόρευσης που ισχύει στην έδρα του Πανεπιστημίου. Την απονομή πραγματοποίησε ο καθηγητής Graham Baldwin, Πρύτανης του SolentUniversity, παρουσία των κ.κ. καθηγητήSyamantak Bhattacharya, κοσμήτορα του Warsash School of Maritime Science and Engineering,κα Jo Nesbitt, διευθύντρια του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου, καθώς και του Καθηγητή Ντίνου Αρκουμάνη, τέως Πρέσβη της Ελλάδος για θέματα ενεργειακής πολιτικής, τέως αντί πρύτανη του Πανεπιστημίου City Universityτου Λονδίνου και Προέδρου του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου του Μητροπολιτικού Κολλεγίου.

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο προχώρησε σε συνεργασία με την παγκοσμίως κορυφαία ναυτική ακαδημία Warsash School of Maritime Science and Engineering του Solent University με έδρα το Southampton και με ιστορία 70 ετών, με στόχο να προσφέρει ολοκληρωμένη Ναυτική και Ναυτιλιακή Εκπαίδευση με διεθνή προοπτική.Η νέα ΝΑΥΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑκαλύπτει όλο το εύροςτης ναυτικής εκπαίδευσης, αρχίζοντας από αξιωματικούς του Εμπορικού Ναυτικού (πλοιάρχους και μηχανικούς),

αξιωματικούςYacht και Superyacht και πληρώματα και συνεχίζοντας με προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών στηΔιοίκηση Ναυτιλιακών Επιχειρήσεων και Διοίκηση Λιμένων. Επιπλέον, έχει συνάψει συνεργασία με τον Professional Yachting Association (PYA) για την παροχή εξειδικευμένων πιστοποιήσεων με διεθνή αναγνώριση στον χώρο του Yacht και Superyacht.

Η ίδρυση της ιδιωτικής Ναυτικής Ακαδημίας σηματοδοτεί μια νέα εποχή για το Μητροπολιτικό Κολλέγιο και την ελληνική εκπαίδευση, δίνοντας τη δυνατότητα στους νέους να φοιτήσουν σε μία από τις καλύτερες ναυτικές ακαδημίες του κόσμου, χωρίς να εγκαταλείψουν τη χώρα τους. Αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια είναι όλοι οι μεγάλοι εφοπλιστικοί όμιλοι και οι ναυτιλιακές εταιρίες που με ενθουσιασμό υποστήριξαν την προσπάθεια του Μητροπολιτικού Κολλεγίου και οι οποίοι τίμησαν με την παρουσία τους τον εκπαιδευτικό οργανισμό στη σημαντική αυτή βραδιά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass