ΕΩΣ ΤΙΣ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΡΙΝΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

Αυξημένες φέτος οι αιτήσεις στους Παιδικούς Σταθμούς

Δημοσίευση: 27 Ιουν 2015 8:27

 

 

Στις 2.400 (αυξημένες κατά 200 σε σύγκριση με πέρυσι) ανέρχονται οι αιτήσεις των συμπολιτών προκειμένου τα παιδιά τους να φιλοξενηθούν από τον Σεπτέμβριο στους 25 Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Λαρισαίων. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων ολοκληρώθηκε προχθές ενώ σε εξέλιξη, μέχρι τις 15 Ιουλίου, είναι η προθεσμία για τις αιτήσεις γονέων που ενδιαφέρονται να φιλοξενηθούν τα παιδιά τους και κατά τη θερινή λειτουργία των Παιδικών Σταθμών.

«Η πρωτοβουλία μας να επιλεγούν τα παιδιά με μοριοδότηση» τονίζει στην «Ε» ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δημήτρης Δεληγιάννης εξηγώντας γιατί φέτος υποβλήθηκαν περισσότερες αιτήσεις «εντάσσεται σε μια γενικότερη προσπάθεια της δημοτικής αρχής και της αρμόδιας Διεύθυνσης να τονωθεί η εμπιστοσύνη των δημοτών, μέσω διαφανών διαδικασιών».

Φέτος, όπως είναι ήδη γνωστό, για πρώτη φορά ο δήμος Λαρισαίων λειτουργεί δυο Παιδικούς Σταθμούς (τον 7ο στη Φιλιππούπολη και τον 5ο στο κέντρο) απογευματινές ώρες, όπως οι ίδιοι Σταθμοί θα λειτουργήσουν και το καλοκαίρι, από την 1η Αυγούστου.

Για την απογευματινή λειτουργία, σε μια προσπάθεια εξυπηρέτησης των γονέων, υποβλήθηκαν 40 αιτήσεις, ενώ για την καλοκαιρινή λειτουργία, μέχρι χθες είχαν υποβληθεί 105 αιτήσεις, από τις 120 θέσεις που μπορούν να καλύψουν οι δυο Σταθμοί.

Για τη λειτουργία των Σταθμών από τη νέα σχολική χρονιά (τον ερχόμενο Σεπτέμβριο) υποβλήθηκαν περί τις 2.400 αιτήσεις, από 2.200 που υποβλήθηκαν πέρυσι και είχαν ως αποτέλεσμα τη φιλοξενία περίπου 1.900 παιδιών.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Σε ό,τι αφορά τώρα στην κάλυψη των αναγκών του προσωπικού, μετά και το «πάθημα» του περασμένου Σεπτεμβρίου, η αρμόδια υπηρεσία του δήμου Λαρισαίων εκτιμά πως με 80 θέσεις μέσω ΕΣΠΑ, οι αυξημένες αιτήσεις των γονέων, θα ικανοποιηθούν σε μεγάλο βαθμό.

Προϋπόθεση βεβαίως είναι να εξελιχθεί ομαλά το πρόγραμμα ΕΣΠΑ και σε μια τέτοια περίπτωση, θα ανανεωθούν οι συμβάσεις 40 εργαζομένων ενώ θα γίνουν 40 ακόμη, νέες, προσλήψεις εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού.

Μέσω του ΕΣΠΑ επίσης, η δημοτική αρχή στοχεύει στη μεγαλύτερη απορρόφηση του προγράμματος, εξέλιξη που θα σημάνει και τον διπλασιασμό του αριθμού των ωφελούμενων παιδιών. Πέρυσι, μέσω ΕΣΠΑ αρχικά καλύφθηκαν 480 θέσεις παιδιών και άλλων 200 στη συνέχεια ενώ ο φετινός προγραμματισμός προβλέπει την κάλυψη 1.000 θέσεων παιδιών.

ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

Ερμηνεύοντας τις αυξημένες φέτος αιτήσεις ο κ. Δεληγιάννης σημειώνει πως «το νέο στοιχείο στη φιλοσοφία της δημοτικής αρχής είναι οι διαφανείς διαδικασίες, με κριτήρια γνωστά σε όλους που έχουν ως αποτέλεσμα, ο γονέας υποβάλλοντας αίτηση να γνωρίζει αμέσως τα μόρια που συγκεντρώνει.

Η πρωτοβουλία μας, να επιλεγούν τα παιδιά με μοριοδότηση, εντάσσεται σε μια γενικότερη προσπάθεια της δημοτικής αρχής και της αρμόδιας Διεύθυνσης να τονωθεί η εμπιστοσύνη των δημοτών μέσω διαφανών διαδικασιών.

Η μοριοδότηση επιτρέπει δηλαδή στους συμπολίτες, αφού γνωρίζουν πλέον τα κριτήρια, να κάνουν αίτηση. Φέτος επίσης δεν ισχύει το κριτήριο του δημότη που μέχρι πέρυσι ήταν προαπαιτούμενο. Επίσης, από διαφορετική οπτική, εξετάζεται φέτος το οξυμένο πρόβλημα της ανεργίας. Οι Σταθμοί στοχεύουν βεβαίως στην κάλυψη των αναγκών εργαζόμενων γυναικών αλλά δεν μπορεί να παραβλεφθεί το πρόβλημα της ανεργίας. Όπως για παράδειγμα, ένα άνεργο ανδρόγυνο στο σπίτι, θα μοριοδοτηθεί για αυτό το λόγο» καταλήγει ο κ. Δεληγιάννης.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass