Ο ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΛΑΒΙΕΖΟΣ ΑΙΣΙΟΔΟΞΕΙ ΝΑ ΕΝΩΣΕΙ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΜΕ ΜΑΘΗΤΕΣ-ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Μια λαρισινή «γέφυρα» για εργασία

*Μια βραβευμένη ιδέα που μετουσιώθηκε σε πράξη και σύμφωνα με τον εμπνευστή της, δεν βρίσκει εμπόδιο την κρίση αλλά μπορεί να δώσει λύσεις

Δημοσίευση: 27 Ιουν 2015 8:00



Ιδέες πάντα υπάρχουν και μάλιστα πολλές. Ορισμένες προχωράνε και ελάχιστες, τελικά, γίνονται πράξη. Πόσο μάλλον σε περίοδο κρίσης οπότε ο δισταγμός κυριεύει τους νέους. Ωστόσο ένας Γιαννουλίτης, ο Κώστας Μαλαβιέζος αποφάσισε να κάνει την ιδέα του πράξη με την οποία φιλοδοξεί όχι μόνο να βρει δουλειά ο ίδιος, αλλά να δώσει εργασία και μάλιστα την κατάλληλη σε πολλούς άλλους νέους.
Αυτός ήταν και ο λόγος για τον οποίο ζητήσαμε να μας πει περισσότερα σχετικά…
«Διάλεξε μια δουλειά που αγαπάς και δεν θα χρειαστεί να δουλέψεις ούτε μια μέρα στη ζωή σου», μας λέει καθώς συστήνεται και παράλληλα παρουσιάζει το έργο του: «Πάντα σκεφτόμουν πως το μεγάλο πρόβλημα είναι να βρεις μια σωστή δουλειά» τονίζει και προσθέτει: «Ετσι λοιπόν αποφάσισα να κάνω κάτι όχι μόνο για μένα αλλά για τις ανησυχίες των φίλων μου, των συμμαθητών μου και όλων των νέων που θα βγούνε στην αγορά εργασίας σε λίγο».
Σκέφτηκε να γεφυρώσει το χάσμα ανάμεσα στην εκπαίδευση και τον επιχειρηματικό κόσμο και να βοηθήσει τους μαθητές και τους φοιτητές να επιλέξουν το επάγγελμα που αγαπούν και τους ταιριάζει. Βραβεύτηκε από το Ίδρυμα υποτροφιών Αγγελόπουλου για τη σκέψη του και με μια οικονομική ενίσχυση έκανε την ιδέα του πράξη. Ίδρυσε μια εταιρία στην πόλη (syn-desis όπως την ονομάζει) και ξεκίνησε… «Ο τομέας του επαγγελματικού προσανατολισμού έως σήμερα λαμβάνει σοβαρά υπόψη του τη ζήτηση της αγοράς προωθώντας τα παιδιά σε επαγγέλματα που έχουν υψηλή ζήτηση τη συγκεκριμένη περίοδο». Όμως εκεί βρίσκεται και η ένστασή του: «Το τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού είναι ένα βήμα, αλλά δεν δίνει ολοκληρωμένη λύση καθώς δεν είναι διαδραστικό και δεν περιέχει εμπειρίες και απόψεις σχετικά με το επάγγελμα που προτείνει. Πιστεύω ότι η συγκεκριμένη προσέγγιση δεν είναι η ιδανική. Τα επιχειρήματα που έχουμε για αυτή τη διαπίστωση είναι ο τεράστιος αριθμός ανέργων στη χώρα μας, καθώς και ο χαμηλός δείκτης της ανταγωνιστικότητας και καινοτομίας που έχουν οι ελληνικές επιχειρήσεις στο σύνολό τους.
Επίσης είναι κοινώς αποδεκτό ότι η ζήτηση της αγοράς μεταβάλλεται συνεχώς, ειδικότερα στις μέρες μας, όπου η παγκοσμιοποίηση είναι έντονη καθιστώντας έτσι τη «ζήτηση της αγοράς» έναν σημαντικό παράγοντα για την επιλογή επαγγέλματος, αλλά όχι τον σημαντικότερο».
«Εντάξει. Τι ακριβώς είναι αυτό προτείνεις;» τον ρωτάμε για να μας απαντήσει: «Αποστολή μας είναι να συνδέσουμε τον μαθητικό κόσμο με επιχειρηματίες και στελέχη που αγαπούν αυτό που κάνουν με σκοπό να συνομιλήσουν για το επάγγελμα που τους ενδιαφέρει, να δουν το επιχειρησιακό περιβάλλον, να ενημερωθούν για τις μελλοντικές τάσεις του επαγγέλματος καθώς και για τις κακοτοπιές με σκοπό να λάβουν τη σωστή απόφαση επαγγελματικής επιλογής» παραθέτοντας μάλιστα και τα τρία βήματα που είναι η συμπλήρωση ενός τέστ για να «αποκτήσεις μια καλύτερη εικόνα του εαυτού σου και να δεις πώς αυτή ταιριάζει καλύτερα με τα χαρακτηριστικά των επαγγελμάτων και της αγοράς εργασίας», η επίσκεψη με στόχο «να δεις και μόνος σου από κοντά πραγματικούς επαγγελματίες και τους επαγγελματικούς τους χώρους» και τέλος η δημιουργία ενός οδηγού καριέρας.
Σαν ιδέα ακούγεται αισιόδοξη. Στην πράξη θα φανεί…
Κ.Γ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass