Δυσκολότερα τα φετινά θέματα

ΣΕ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ

Δημοσίευση: 14 Ιουν 2018 22:14

Δυσκολότερα σε σχέση με τα περσινά ήταν τα θέματα που έπεσαν σε Ιστορία, Φυσική και Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον(ΑΕΠΠ), για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων των Γενικών Λυκείων.

Σύμφωνα με την περιφερειακή διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κ. Ελένη Αναστασοπούλου η διαδικασία σε όλα τα εξεταστικά κέντρα κύλησε ομάλα χωρίς προβλήματα. Στο 8ο Γυμνάσιο εξεταστικό κέντρο των φυσικώς αδυνάτων, σημειώθηκε μια αδιαθεσία μαθητή ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για να λάβει την απαραίτητη ιατρική φροντίδα. Όσο για τα θέματα, οι ειδικοί αξιολογούν ότι το θετικό ήταν ότι ήταν σαφή, απευθύνονταν σε μαθητές καλά διαβασμένους αφού κάλυπταν μεγάλο μέρος της ύλης και ήταν διαβαθμισμένης δυσκολίας. Η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος (ΟΕΦΕ) σχολιάζει για τα θέματα Ιστορίας « Τα σημερινά στην Ιστορία Προσανατολισμού κάλυπταν όλο το εύρος της εξεταστέας ύλης και απαιτούσαν κριτική σκέψη από τους μαθητές και στις δύο ομάδες. Στην πρώτη ομάδα οι ερωτήσεις είχαν διατυπωθεί με σαφήνεια, ωστόσο προϋπέθεταν την πλήρη αφομοίωση της διδαχθείσας ύλης. Στη δεύτερη ομάδα, στα θέματα Γ1 και Δ1, που αφορούν στον σχολιασμό πηγών, δόθηκαν κατανοητά κείμενα που απαιτούσαν ωστόσο τη συνθετική ικανότητα των υποψηφίων. Συγκριτικά χαρακτηρίζονται δυσκολότερα σε σχέση με τα περυσινά θέματα».

Για τη Φυσική η ΟΕΦΕ αναφέρει «Τα θέματα της Φυσικής Προσανατολισμού ήταν σαφή, απαιτητικά, κάλυπταν μεγάλο μέρος της ύλης και ήταν διαβαθμισμένης δυσκολίας.Tο Δ4 απευθύνονταν σε πολύ καλά προετοιμασμένους υποψηφίους. Περιείχαν αναφορές σε ασκήσεις του σχολικού βιβλίου (Θέμα Β2 και Θέμα Γ). Τα θέματα ήταν σαφώς δυσκολότερα από τα περσινά».

Τέλος για το μάθημα Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον οι διαπιστώσεις είναι: «Θέμα Α- Θέμα θεωρίας με αναμενόμενα ζητούμενα. Αξίζει να σημειωθεί η πρωτοτυπία που έχει το Α4 καθώς και ένα μέρος του Α3. Θέμα Β Β1. Θέμα δουλεμένο, με συμπλήρωση κενών, το οποίο δεν θα προβλημάτιζε έναν καλά προετοιμασμένο υποψήφιο. Β2. Μετατροπή διαγράμματος ροής σε τμήμα προγράμματος που έχει κάποια σημεία τα οποία ενδεχομένως να προκαλέσουν σύγχυση στους υποψηφίους. Θέμα Γ-Θέμα σχετικά απλό, με κλασικές μεθοδολογίες. Ενδιαφέρον παρουσιάζει ο έλεγχος εγκυρότητας που απαιτείται. Θέμα Δ-Θέμα με πίνακες και χρήση υποπρογράμματος που έχει κάποια σημεία τα οποία θα μπορούσαν να δημιουργήσουν πρόβλημα στους υποψήφιους. Γενικά, τα θέματα ήταν σαφώς διατυπωμένα και κάλυπταν μεγάλο μέρος της ύλης. Θεωρούνται δυσκολότερα από πέρυσι, με σημεία που θα μπορούσαν να προβληματίσουν τους υποψηφίους. Απαιτούσαν καλή προετοιμασία και κατανόηση σε βάθος των τεχνικών του προγραμματισμού. Η ανάπτυξη, δε, της αλγοριθμικής σκέψης από τους υποψηφίους είναι ένα έργο που απαιτεί εξοικείωση και προετοιμασία η οποία δεν επιτυγχάνεται σε μία μόνο χρονιά».

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σήμερα Πέμπτη οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ συνεχίζουν τις εξετάσεις τους στα μαθήματα:

- ΑΝΑΤΟΜΙΑ-ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑ II / ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΝΑΤΟΜΙΑΣ-ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑΣ ΙΙ

- ΗΛΕΚΤΡΟΤΕΧΝΙΑ 2 / ΗΛΕΚΤΡΟΤΕΧΝΙΑ

- ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ / ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΤΕΧΝΩΝ-ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ

- ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ. Στο μάθημα ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΤΕΧΝΩΝ-ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ εξετάζονται οι μαθητές/-τριες της Γ΄ τάξης των Αυτοτελών Ειδικών Τμημάτων και των Τμημάτων Συνδιδασκαλίας ημερήσιων ΕΠΑ.Λ. σχ. έτους 2017-2018 στα ίδια θέματα με το μάθημα ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ στο οποίο εξετάζονται οι υποψήφιοι των ημερησίων ΕΠΑ.Λ.        

ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΛ

Αύριο Παρασκευή οι υποψήφιοι των ΓΕΛ θα εξεταστούν στα Λατινικά (Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών), τη Χημεία (Ο.Π. Θετικών Σπουδών) ή τις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Οι εξετάσεις θα ολοκληρωθούν στις 19 Ιουνίου, με το μάθημα της Βιολογίας (Γενικής Παιδείας και Προσανατολισμού).

Ν.Π.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass