«Μην εξορίζετε τους μαθητές του Ειδικού ΕΠΑΛ Ελασσόνας»

Ερώτηση Κέλλα σε Γαβρόγλου

Δημοσίευση: 08 Οκτ 2018 15:22

«Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί ως προς την έγκριση λειτουργίας των δύο ολιγομελών τμημάτων της Β’ και Γ’ Γυμνασίου του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου Ελασσόνας, ώστε να συνεχίσουν απρόσκοπτα τη φοίτησή τους οι τέσσερις μαθητές τους», ρωτά ο αν. τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας, τον υπουργό Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου.


Ο Λαρισαίος πολιτικός επισημαίνει την αναγκαιότητα έγκρισης λειτουργίας των τμημάτων στο Σχολείο της Ελασσόνας, που πληροί όλες τις προϋποθέσεις, ώστε να μην διαταραχθεί το σχολικό περιβάλλον για τους συγκεκριμένους μαθητές, καθώς “αντιμετώπιση τέτοιων περιπτώσεων λειτουργεί και ως καθρέφτης της επίσημης πολιτείας”.
Η ερώτηση:
Η Ειδική Αγωγή αποτελεί έναν από τους πλέον ευαίσθητους τομείς της Εκπαίδευσης και οφείλουμε όλοι να την αντιμετωπίζουμε με τη δέουσα σοβαρότητα και προσοχή.
Ένα ζήτημα που απασχολεί εμπλεκόμενους μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς είναι η μη λειτουργία δύο ολιγομελών τμημάτων στη Β’ και Γ’ Γυμνασίου του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου Ελασσόνας.
Στα συγκεκριμένα τμήματα είναι εγγεγραμμένοι από δύο μαθητές, με Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες, οι οποίοι σε περίπτωση μη έγκρισης λειτουργίας τους, θα είναι αναγκασμένοι να μετακινούνται καθημερινά στη Λάρισα για να συνεχίσουν τη φοίτησή τους στα αντίστοιχα τμήματα Σχολείου της πόλης.
Οι συγκεκριμένοι μαθητές διαμένουν σε χωριά εκτός της Ελασσόνας (Βερδικούσια, Αμπέλια Βερδικούσιας, Δομένικο, Κοκκινόγη) και η μετακίνησή τους στο Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Ελασσόνας είναι εξασφαλισμένη, αφού μπορούν να ενταχθούν στα υπάρχοντα δρομολόγια, που μεταφέρουν τους υπόλοιπους μαθητές.
Στο Σχολείο ακόμη, που είναι το μοναδικό στην περιοχή, υπάρχει η κτιριακή και υλικοτεχνική υποδομή, που απαιτείται.
ΕΡΩΤΑΣΘΕ κύριε Υπουργέ
Προτίθεστε να προβείτε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ως προς την έγκριση της λειτουργίας των δύο ολιγομελών τμημάτων Β’ και Γ’ Γυμνασίου του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου Ελασσόνας ώστε να συνεχίσουν απρόσκοπτα τη φοίτησή τους οι τέσσερις μαθητές;

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass