Η πυξίδα για τον δρόμο προς την ευτυχία

ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ ΣΕ «ΔΡΟΜΟΥΣ ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗΣ» - ΙΔΡΥΘΗΚΕ «ΛΕΣΧΗ ΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΧΑΡΑΣ»

Δημοσίευση: 25 Νοε 2018 22:45

Μέσα σε μια εποχή που η οικονομική κρίση ανάγκασε την κοινωνία να μεταβεί σε απότομη αλλαγή του τρόπου ζωής, ωθώντας παράλληλα σε έναν επαναπροσδιορισμό προτεραιοτήτων και αξιών, κάποιοι άνθρωποι, στο πλαίσιο αυτών των συνθηκών, αντιμετώπισαν τη νέα πραγματικότητα ως ευκαιρία για την έναρξη ενός νέου τρόπου ζωής που θα τον χαρακτηρίζει η ποιότητα και η κατάκτηση της γνώσης με στόχο την αυτοβελτίωση.

Είναι μια μορφή αντίδρασης στο δυσάρεστο συναίσθημα της παθητικότητας των καταστάσεων που γεννούν οι δυσκολίες και αντί της απομόνωσης επέλεξαν τη συντροφικότητα του συνόλου και την επικοινωνία. Παράδειγμα αυτού αποτελεί μια ομάδα ατόμων στη Λάρισα, με τους ίδιους προβληματισμούς, όπου και γεννήθηκε η ιδέα της σύστασης ενός πυρήνα της «Λέσχης γνώσης και χαράς», με επίκεντρο τον άνθρωπο και την εξέλιξή του.

Επιθυμία όλων ήταν να απαγκιστρωθούν από τη ρουτίνα της καθημερινότητας, να μάθουν καινούργια πράγματα, να εφοδιαστούν με πρακτικές γνώσεις, να μοιραστούν τις γνώσεις τους, να γνωρίσουν τις εμπειρίες άλλων ανθρώπων, ώστε να ζήσουνε όλοι μαζί στιγμές αμοιβαίας χαράς και δημιουργικότητας.

Αποφάσισαν να οργανώσουν τακτικές συναντήσεις, όπου θα παρουσιάζονται διάφορα θέματα, τα οποία θα επιλέγουν τα μέλη της ομάδας.

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

Η Ναταλία Μαρίνκοβιτς εκ των ιδρυτών της νεοσύστατης «Λέσχης γνώσης και χαράς», μιλά στην «Ε» γι’ αυτή την ιδέα και την οργάνωσή της, αναφέροντας ότι: «Μέσα από εβδομαδιαίες συναντήσεις θα έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε πολλές τεχνικές και πρακτικές που μπορούν να βελτιώσουν τη ζωή μας.

Θα μοιραστούμε τις γνώσεις μας, θα δώσουμε ό,τι γνώση θέλουμε και θα πάρουμε ό,τι γνώση μάς χρειάζεται. Η ομάδα θα αποτελείται από άτομα διάφορων ειδικοτήτων, διάφορων ενδιαφερόντων…

Δεν χρειάζεται να ξέρεις κάποια τεχνική, δεν χρειάζεσαι να είσαι ειδικός, δεν χρειάζεται να ξέρεις κάτι «σημαντικό» και «μεγάλο» για να έρθεις στη «Λέσχη Γνώσης και Χαράς». Χρειάζεται μόνο να έχεις δίψα για να μάθεις και όρεξη για να βελτιώνεσαι».

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

Ποιοι μπορούν να γίνουν μέλη; «Άνθρωποι που διψούν για γνώση και εμπειρίες, που επιθυμούν να διευρύνουν τους ορίζοντές τους, να δουν με πιο ανοιχτό μυαλό αυτό που μπορεί να τους χαρίσει η ζωή στην καθημερινότητά τους…», μας λέει η Ναταλία Μαρίνκοβιτς και συμπληρώνει: «νοικοκυρές, υπάλληλοι, επιχειρηματίες, άνεργοι και εργαζόμενοι, γυναίκες και άνδρες, μικροί και μεγάλοι…, όλοι μας έχουμε μια γνώση που μπορεί να ωφελήσει κάποιον άλλον και όλοι μπορούμε, μέσα από την ομάδα, να πάρουμε τη γνώση που μας χρειάζεται. Γιατί η γνώση πέρα από τη δύναμη είναι και χαρά, όταν τη μοιράζεσαι».

Τα θέματα της ομάδας θα περιλαμβάνουν διάφορα αντικείμενα. Από μία παρουσίαση ενός ταξιδιού στο Νεπάλ που πραγματοποίησε κάποιος, μέχρι ενημέρωση από ειδικούς επιστήμονες για τεχνικές μείωσης του πονοκέφαλου με μάλαξη της πατούσας, για τη ρεφλεξολογία, για τη βοτανοθεραπεία, για απλές καθημερινές τεχνικές διαλογισμού, για τη δημιουργική γραφή, για ψυχολογία, για διατροφή κ.ά. Οι συναντήσεις θα γίνονται κάθε Παρασκευή στις 7 μ.μ. σε αίθουσα στην οδό Παναγούλη 12 (3ος όροφος).

 

Της Λένας Κισσάβου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass