Σε 5 σχολεία συνεχίστηκαν οι καταλήψεις

ΣΤΟΝ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Δημοσίευση: 01 Δεκ 2018 15:40

Λίγα ήταν τα σχολεία που συνέχισαν χθες για δεύτερη ημέρα τις καταλήψεις για το Μακεδονικό στον νομό Λάρισας. Το 1ο και το 2ο ΕΠΑΛ Λάρισας όπως και το Γυμνάσιο και Λυκειακές Τάξεις Κρανέας συνέχισαν την κατάληψη που ξεκίνησαν την περασμένη Πέμπτη και σε αυτά προστέθηκαν το 3ο Λύκειο Λάρισας και το Γυμνάσιο Βαμβακούς. Το 8ο Γυμνάσιο Λάρισας ξεκίνησε χθες το πρωί με κατάληψη για να λήξει λίγη ώρα αργότερα και να συνεχιστούν κανονικά τα μαθήματα.


Η ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ
Τη θέση της αναφορικά με τις μαθητικές κινητοποιήσεις για τη Μακεδονία ξεκαθαρίζει με ανακοίνωσή της η ΔΑΚΕ Καθηγητών, στην οποία σημειώνει μεταξύ άλλων τα εξής: «Για την αποκατάσταση της αλήθειας επισημαίνουμε τα εξής:
-Η ΔΑΚΕ Καθηγητών είναι αντίθετη από θέση αρχής στις καταλήψεις σχολικών χώρων. Εμείς δεν αλλάζουμε θέση ανάλογα με τη θεματολογία και την ιδεολογική κατεύθυνση των καταληψιών, όπως κατ’ εξακολούθηση κάνουν οι δυνάμεις της Αριστεράς.
-Η ΔΑΚΕ Καθηγητών στήριξε το δικαίωμα των μαθητών να διαδηλώσουν για ένα μείζον εθνικό ζήτημα, όπως είναι το ζήτημα της Μακεδονίας.
-Καταδίκασε την τακτική της Αριστεράς να συκοφαντεί και να ποινικοποιεί κάθε πατριωτική εκδήλωση.
- Στηλίτευσε τη στοχοποίηση ανήλικων μαθητών ως ακροδεξιών, φασιστών και χρυσαυγιτών, επειδή είχαν το «θράσος» να εκφράσουν τις εθνικές τους ανησυχίες για τη Μακεδονία.
-Επισήμανε την αντιδημοκρατική τακτική της Αριστεράς να απαγορεύει στους υπόλοιπους Έλληνες να έχουν αντίθετη άποψη και να την εκφράζουν.
-Οι συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ Καθηγητών, ούτε μετείχαν της διαδικασίας των καταλήψεων, ούτε υποκίνησαν τους μαθητές τους, ούτε συμμετείχαν στις διαδηλώσεις. Μήπως χρειάζεται να θυμίσουμε στην αριστερή πλειοψηφία της ΟΛΜΕ ότι αριστεροί συνδικαλιστές στο πρόσφατο παρελθόν παρακινούσαν τους μαθητές σε καταλήψεις κατά των τότε κυβερνώντων και συμμετείχαν σε πορείες, στις οποίες οι μαθητές φώναζαν: «Να καεί, να καεί το μπουρ... η Βουλή»; Η ΔΑΚΕ Καθηγητών καταγγέλλει τα πάσης φύσης αριστερά Μ.Μ.Ε. που έσπευσαν να διαστρεβλώσουν τις θέσεις μας, υποστηρίζοντας ότι:
-Η ΔΑΚΕ Καθηγητών στηρίζει τις καταλήψεις των μαθητών, αντί του σωστού ότι στηρίζουμε το δημοκρατικό δικαίωμα των μαθητών να εκφράσουν την άποψή τους και να διαδηλώσουν ελεύθερα.
Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ
Ο περιφερειακός συντονιστής Θεσσαλίας της Δημοκρατικής Ευθύνης Κ. Νίκος Γαμβρούλας με δήλωσή του τοποθετείται για το θέμα των καταλήψεων σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Οι νέοι άνθρωποι, οι μαθητές, μπορούν και οφείλουν να έχουν άποψη για όλα τα θέματα που αφορούν στους πολίτες: Κοινωνικά, εθνικά, θέματα παιδείας, πολιτικά ζητήματα εν γένει. Μπορούν επίσης να ομιλούν και να αγωνίζονται για αυτά με όλα τα μέσα που αρμόζουν σε ελεύθερους ανθρώπους και πολίτες και τα οποία διασφαλίζει το Σύνταγμα μιας δημοκρατικής χώρας. Οι μαθητές όμως δεν ωφελούνται, αντίθετα βλάπτονται, από την πεπαλαιωμένη, εκφυλισμένη, αυτοκαταστροφική και εν τέλει παράνομη πρακτική των καταλήψεων των σχολείων τους. Τους καλούμε να μην την ακολουθούν.
Οι νέοι άνθρωποι δεν πρέπει να αφεθούν για άλλη μια φορά, για άλλη μια γενιά, να γίνονται πιόνια και εργαλεία εξυπηρέτησης μικροκομματικών σκοπιμοτήτων, αντιπολιτευτικών ή συμπολιτευτικών. Καλούμε τους μαθητές και τη νέα γενιά να μην επιτρέψουν σε όλους αυτούς τους αυτόκλητους κομματικούς ινστρούχτορες να τους εκμεταλλεύονται και να τους πατρονάρουν παίζοντας ανεύθυνα με το παρόν τους και υπονομεύοντας το μέλλον τους. Αυτό το άσχημο έργο το έχουμε ξαναδεί και το έχουμε πληρώσει ακριβά όλοι».
Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΠΕΙΡΩΣΗ
Να απομονώσουν και να πετάξουν έξω από τα σχολεία, τους ναζιστές της Χρυσής Αυγής, να πουν όχι στη Συμφωνία των Πρεσπών - Έξω το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια καλεί τους μαθητές, η Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας, που στηρίζεται από το ΚΚΕ. Καλεί επίσης τη συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών, που δεν συντάσσονται με τη Χρυσή Αυγή και τα διάφορα εθνικιστικά μορφώματα, να διδάξουν τους μαθητές τους την αλήθεια, να θωρακίσουν τους μαθητές του από το δηλητήριο του φασισμού. Καλεί δε και τους γονιούς να μην επιτρέψουν τα σχολεία των παιδιών τους, να γίνει φυτώρια αναπαραγωγής φασιστικών και εθνικιστικών κραυγών. Να απομονώσουν τέτοιες φωνές που οδηγούν σε μονοπάτια αλυτρωτισμού. Να μπουν μπροστά μέσα από τους Συλλόγους Γονέων, για τη διεκδίκηση ενός καλύτερου σχολείου που θα μορφώνει, για ένα σχολείο όπου δεν θα χωράνε οι φασιστικές αντιλήψεις.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass