Μόνιμη δουλειά για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΚΕ ΚΑΙ Γ. ΛΑΜΠΡΟΥΛΗ

Δημοσίευση: 05 Δεκ 2018 15:24

Μόνιμη και σταθερή δουλειά για τους συμβασιούχους- αναπληρωτές εκπαιδευτικούς ζητούν με ερώτησή τους προς τον υπουργό Παιδείας οκτώ βουλευτές του ΚΚΕ μεταξύ των οποίων και ο Λαρισαίος Γ. Λαμπρούλης, επισημαίνοντας: «Οι συμβασιούχοι εκπαιδευτικοί κάθε χρόνο γυρίζουν όλη την Ελλάδα, αγωνιώντας κάθε φορά για το εάν και πού θα προσληφθούν.

Πολλές φορές δεν τα βγάζουν πέρα με τα 840 ευρώ, δεν έχουν δικαίωμα να αρρωστήσουν, δεν έχουν δικαίωμα στη μητρότητα, αρκετοί δεν δικαιούνται ούτε το ταμείο ανεργίας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Πολλαπλασιάζονται φαινόμενα, ειδικά σε νησιωτικές περιοχές, αναπληρωτές να μην βρίσκουν ούτε καν σπίτι να νοικιάσουν για λίγους μήνες εξαιτίας της τουριστικής κίνησης αλλά και των πανάκριβων ενοικίων. Νέες κοπέλες που είναι έγκυες ή μωρομάνες αναγκάζονται να αποχωριστούν τα παιδιά τους, να χωρίσουν την οικογένειά τους στα δύο ή να επιλέξουν τον δρόμο της παραίτησης και της άδειας άνευ αποδοχών εξαιτίας του απαράδεκτου καθεστώτος με τις άδειες μητρότητας…

Όλες οι εξαγγελίες των τελευταίων χρόνων για μόνιμους διορισμούς αποτελούν εμπαιγμό προς τους χιλιάδες αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, αφού στην πράξη παρατείνεται το απαράδεκτο καθεστώς της αδιοριστίας και της ομηρίας τους. Οι 10.000 υποτιθέμενοι διορισμοί της κυβέρνησης κ. Σαμαρά έγιναν 20.000 υποτιθέμενοι διορισμοί του κ. Φίλη, και τώρα 10.000 του κ. Γαβρόγλου. Οι 4.500 μόνιμοι διορισμοί που έχει εξαγγείλει τελευταία η κυβέρνηση δεν αποτελούν παρά ψίχουλα μπροστά στις πραγματικές ανάγκες της Ειδικής Αγωγής. Τα ειδικά σχολεία και οι δομές της Ειδικής Αγωγής λειτουργούν σχεδόν αποκλειστικά με αναπληρωτές, με αποτέλεσμα οι πραγματικές ανάγκες να μην καλύπτονται ούτε στο ελάχιστο με αυτό τον αριθμό διορισμών. Κατά συνέπεια οι δημόσιες δομές Ειδικής Αγωγής θα συνεχίσουν να υπολειτουργούν και χιλιάδες παιδιά θα εξακολουθήσουν να μην έχουν πρόσβαση σε αυτές».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass