Σε τροχιά εκλογών η «ακέφαλη» ΕΛΜΕ Λάρισας

* ΣΤΙΣ 19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΟΙ ΚΑΛΠΕΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΧΘΕΣΙΝΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ * Η ΔΑΚΕ ΘΕΩΡΕΙ ΟΤΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΗ ΚΑΙ ΑΠΕΙΧΕ

Δημοσίευση: 08 Δεκ 2018 22:11

Πέρασε σχεδόν ένας χρόνος από τις εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ στην ΕΛΜΕ Λάρισας και οι εκπαιδευτικοί βρίσκονται σε τροχιά εκλογών και πάλι. Ένας χρόνος όμως χωρίς το Δ.Σ. που είχε εκλεγεί τον Δεκέμβριο του 2017 να κατορθώσει να συγκροτηθεί ποτέ σε σώμα και το σωματείο να έχει πρόβλημα στη λειτουργία του.

Σαν να μην έφτανε αυτό, πριν από τρεις μήνες τρία εκλεγμένα μέλη του ΔΣ από την παράταξη της ΔΑΚΕ αποχώρησαν εξαιτίας της μη συγκρότησης του προεδρείου. Χθες πραγματοποιήθηκε η γενική συνέλευση του σωματείου με πολύ μικρή προσέλευση των εκπαιδευτικών, με στόχο να ληφθεί απόφαση για εκλογές στις 19 Δεκεμβρίου. Η πρώτη απόπειρα για συνέλευση έγινε στις αρχές της εβδομάδας όπου στα γραφεία της ΕΛΜΕ προσήλθαν μετρημένοι στα δάχτυλα εκπαιδευτικοί, ενώ χθες ήταν η οριστική. Αξίζει να σημειωθεί ότι για την υλοποίηση της συνέλευσης συγκεντρώθηκαν υπογραφές από εκπαιδευτικούς του νομού που ζητούν εκλογές.

Το εκλεγμένο μέλος και εκπρόσωπος των Παρεμβάσεων κ. Δημήτρης Παπαδόπουλος λίγο πριν την έναρξη της συνέλευσης δήλωσε στην «Ε»: «Μετά την απαράδεκτη «απόδραση» της ΔΑΚΕ από το Δ.Σ., πράγμα που οδήγησε σε νέκρωση το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ, 350 συνάδελφοι εκπαιδευτικοί εξέφρασαν ενυπόγραφα το αίτημά τους να γίνει έκτακτη γενική συνέλευση για να προκηρυχθούν εκλογές. Είμαστε υποχρεωμένοι με βάση το συγκεκριμένο άρθρο του καταστατικού να σεβαστούμε το αίτημά τους και να προχωρήσουμε σε υλοποίηση της γενικής συνέλευσης».

* Εν τω μεταξύ η ΔΑΚΕ δεν συμμετείχε στη συνέλευση καθώς, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της κ. Σταμάτης Μαλάκος, η διαδικασία δεν είναι νόμιμη. «Δεν συμμετέχουμε σε διαδικασίες που δεν είναι νόμιμες. Όφειλαν να συγκαλέσουν καταστατική συνέλευση και η ενέργειά τους αυτή δεν προβλέπεται από πουθενά. Πώς θα κάνουν εκλογές; Είχαν τρεις μήνες στη διάθεσή τους από την αποχώρησή μας να μας αντικαταστήσουν ή να πάνε στο Πρωτοδικείο για να βγάλουν ΔΣ. Δεν κάνανε τίποτα και τώρα θέλουν να πάνε σε εκλογές. Εμείς κερδισμένοι θα βγαίναμε ως παράταξη, όμως τα πράγματα πρέπει να γίνονται σωστά. Πρέπει να αλλάξουν πολλά πράγματα για να μπορέσει το σωματείο να λειτουργήσει σωστά. Η ΕΛΜΕ πρέπει να εναρμονίσει το καταστατικό της με το κεντρικό της ΟΛΜΕ, σαν παράταξη λέμε οι εκλογές να γίνονται κάθε 2 χρόνια και οι συνελεύσεις και εκλογές σε μέρες αργίας όχι καθημερινές. Αυτή η διαδικασία που ακολουθείται δεν μας εκφράζει».

 

ΝΑΤΑΣΑ ΠΟΛΥΓΕΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass