Ενεργειακό το 5ο Λύκειο Λάρισας

Το έργο είναι προϋπολογισμού 1 εκατ. ευρώ και θα αποτελέσει το πρώτο σχολείο που θα αναβαθμιστεί σε ενεργειακή κατηγορία

Δημοσίευση: 31 Δεκ 2018 22:00

Το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του 5ου Λυκείου ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας στην τελευταία συνεδρίασή του. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 1.008.120 ευρώ, ενώ η πρόταση του Δήμου Λαρισαίων αφορά στην ένταξη του έργου «Ενίσχυση της ενεργειακής απόδοσης του 5ου ΓΕΛ Λάρισας» μετά την πρόσκληση της Περιφέρειας Θεσσαλίας για υποβολή προτάσεων ένταξης στο επιχειρησιακό πρόγραμμα ΠΕΠ Θεσσαλίας και στον άξονα προτεραιότητας «Προστασία του περιβάλλοντος -Μετάβαση σε μια οικονομία φιλική στο περιβάλλον».

Όπως διευκρινίζεται από τα Τμήματα, Συντήρησης Δημοτικών Κτιρίων και Η/Μ Έργων - Συντήρησης, της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Λαρισαίων που έχει την ευθύνη για τη μελέτη και επίβλεψη του έργου «ο Δήμος Λαρισαίων έχει συμμετάσχει ξανά σε χρηματοδοτούμενα προγράμματα ενεργειακής αναβάθμισης αναβαθμίζοντας ενεργειακά τον 11ο Παιδικό Σταθμό, το 4ο Γυμνάσιο, το 2ο Δημοτικό Σχολείο, τα 19ο και 24ο Δημοτικά Σχολεία, το 2ο Γυμνάσιο – Λύκειο, το Δημαρχείο και το Δημοτικό Ωδείο.

Όμως μετά τις παρεμβάσεις μέσω του προγράμματος “Ενίσχυση της ενεργειακής απόδοσης των δημόσιων κτηρίων στη Θεσσαλία”, το 5ο Λύκειο θα αναβαθμιστεί σε ενεργειακή κατηγορία Β+ από Η που είναι τώρα, δηλαδή σε υψηλή ενεργειακή κατηγορία κατά 6 θέσεις πάνω από την τωρινή. Η μεγάλη αυτή αναβάθμιση στην ενεργειακή κατηγορία, είναι η διαφορά από τις προηγούμενες περιπτώσεις επεμβάσεων σε δημοτικά κτίρια, στις οποίες δεν υπήρχαν τόσο υψηλές απαιτήσεις και δεσμεύσεις».

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ

«Τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα της δράσης» σημειώνεται στους στόχους του έργου «αφορούν στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας των δημοσίων κτιρίων και στην παράλληλη μείωση των εκπομπών CO2 μέσω της βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης και της χρήσης ΑΠΕ στις υποδομές του δημόσιου τομέα, μέσω της υιοθέτησης ενεργειακά αποδοτικών συστημάτων για ψύξη και θέρμανση χώρων, καθώς και μέσω εφαρμογής τεχνολογιών εξοικονόμησης ενέργειας.

Απαίτηση του προγράμματος είναι η ενεργειακή κατηγορία Β ως το ελάχιστα απαιτούμενο επίπεδο απόδοσης του κτιρίου μετά τις παρεμβάσεις. Η κάλυψη του ενεργειακού στόχου θα διασφαλίζεται μέσω της διενέργειας ενεργειακής επιθεώρησης από Ενεργειακό Επιθεωρητή τόσο πριν, όσο και μετά την υλοποίηση των παρεμβάσεων. Η μελέτη του έργου αφορά στην ενεργειακή αναβάθμιση του 5ου Λυκείου Λάρισας από την ενεργειακή κατηγορία Η’ (που κατατάσσεται τώρα) στην κατηγορία Β+, σύμφωνα με τον ΚΕΝΑΚ 2017».

ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ

Η ενεργειακή αναβάθμιση θα επιτευχθεί με επεμβάσεις όπως η τοποθέτηση θερμοπροσόψεων, τοποθέτηση μονώσεων στις διαχωριστικές επιφάνειες, τοποθέτηση μονώσεων στο κενό μεταξύ πλάκας οροφής ορόφου και κεραμοσκεπούς στέγης και αντικατάσταση της επικάλυψης στέγης με νέα πάνελ πολυουρεθάνης, αντικατάσταση όλων των κουφωμάτων και, επεμβάσεις Η/Μ εγκαταστάσεων (θέρμανση – φωτισμός).

ΔΑΠΑΝΗ

Το 5ο Λύκειο Λάρισας (Ιουστινιανού και Κομνηνών) στεγάζεται σε τριώροφο κτίριο (24 αίθουσες διδασκαλίας, 1 αίθουσα βιβλιοθήκη, 1 αίθουσα ως παρασκευαστήριο-εργαστήριο, γραφεία καθηγητών, λουτρά κ.α.) και οι καταναλώσεις, όπως σημειώνεται στη μελέτη, για περίοδο περίπου 2 ετών έχουν ως εξής: Κατανάλωση φυσικού αερίου (από 01/12/2014 έως 28/04/2016): 25.409 Nm3 και, κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας (από 01/12/2014 έως 31/10/2016): 73.760 kWh.

 

 

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass