Κλειστά τα σχολεία σε όλο τον νομό Λάρισας

* ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΙ ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΣΕ ΛΑΡΙΣΑ, ΤΥΡΝΑΒΟ, ΦΑΡΣΑΛΑ

Δημοσίευση: 11 Ιαν 2019 8:00

Κλειστά θα παραμείνουν και σήμερα όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στους επτά δήμους του νομού Λάρισας (Λαρισαίων, Τεμπών, Τυρνάβου, Αγιάς, Φαρσάλων Ελασσόνας και Κιλελέρ).

Επίσης, κλειστοί θα είναι και οι παιδικοί σταθμοί των Δήμων Τεμπών, Αγιάς, Ελασσόνας και Κιλελέρ, ενώ αντίθετα θα λειτουργούν κανονικά σήμερα οι Παιδικοί Σταθμοί στους Δήμους Λαρισαίων, Φαρσάλων και Τυρνάβου.

Συμπληρωματικά, για τον Δήμο Κιλελέρ, ανακοινώθηκε από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής ότι: «Λόγω των αντίξοων καιρικών φαινομένων κλειστά θα είναι σήμερα το ΚΔΑΠ, η Μουσική Σχολή και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας.

Αναβάλλεται η προγραμματισμένη για σήμερα «αφήγηση Παραμυθιού» στο Δημοτικό Σχολείο Πλατυκάμπου».

ΟΙ ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ

ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Με το 1/3 των παιδιών, λειτούργησαν χθες οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Λαρισαίων.

Τουλάχιστον 600 παιδιά φιλοξενήθηκαν στις αίθουσές τους, ικανοποιώντας τα αιτήματα και τις ανάγκες εκατοντάδων γονέων.

Κλειστός ήταν ο Παιδικός Σταθμός στην Τερψιθέα και υπολειτούργησαν οι Παιδικοί Σταθμοί Φαλάνης και Γιάννουλης, λόγω μικρού αριθμού προσέλευσης παιδιών.

Εκτιμάται ότι, οι απουσίες παιδιών οφείλονταν είτε στο γεγονός ότι δεν ενημερώθηκαν σωστά οι γονείς τους, είτε ότι οι ίδιοι φοβήθηκαν τις συνθήκες του παγετού.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής κ. Δημήτρη Δεληγιάννη «η εισήγηση του προσωπικού των Δημοτικών Σταθμών και των υπηρεσιακών παραγόντων ήταν να λειτουργήσουν κανονικά, όπως και έγινε», ενώ τόνισε πως «ανοιχτοί θα παραμείνουν και σήμερα».

Προβλήματα στην ύδρευση παρουσιάστηκαν στον Παιδικό Σταθμό που βρίσκεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, τα οποία αποκαταστάθηκαν τις πρωινές ώρες.

Όπως δήλωσε στην «Ε» ο κ. Δεληγιάννης «το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στις σωληνώσεις ύδρευσης, ήταν γνωστό από την προηγούμενη μέρα και είχαν ενημερωθεί όλοι οι γονείς, στους οποίους προτάθηκε να στείλουν τα παιδιά τους -ειδικά χθες -σε όποιον άλλο παιδικό σταθμό επιθυμούν στην πόλη, μέχρι να επιδιορθωθεί η βλάβη. Όπως διαπιστώθηκε κανένας γονιός δεν πήγε το παιδί του σε άλλο παιδικό σταθμό και μάλιστα πολλοί είχαν εκφράσει από την προηγούμενη μέρα την επιθυμία να παραμείνει ανοιχτός.

Να σημειωθεί ότι μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη, σημαντική ήταν η συμβολή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, στις ανάγκες που προέκυψαν, για παροχή νερού».

* Απ την άλλη, την αντίθεσή του εκφράζει ο Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμων ν. Λάρισας, στην απόφαση να λειτουργήσουν οι Παιδικοί Σταθμοί στον Δήμο Λαρισαίων και συγκεκριμένα ανακοίνωσε τα εξής: «Η δημοτική αρχή κλιμακώνει προκλητικά την επίθεση ενάντια στους εργαζόμενους στη Διεύθυνση Παιδικών Σταθμών και Εκπαιδευτικών Δράσεων αφού εδώ και πολύ καιρό τώρα σιγοντάρει και τροφοδοτεί τον αυταρχισμό. Οι εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς καθημερινά βιώνουν την ανασφάλεια και τους εξοντωτικούς ρυθμούς δουλειάς.

Τελευταίο γεγονός… «προς εκμετάλλευση» οι καιρικές συνθήκες.

Η λειτουργία παιδικού σταθμού για δύο τουλάχιστον μέρες χωρίς νερό – λόγω ψύχους – με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους εργαζόμενους και τα παιδιά που φιλοξενεί.

Και βέβαια στο όνομα της λεγόμενης «ανταγωνιστικότητας» κατά τον αντιδήμαρχο κ. Δεληγιάννη, ενώ έκλεισαν τα σχολεία όλων των βαθμίδων για λόγους ασφάλειας, οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Λαρισαίων παραμένουν ανοιχτοί.

Δεν μπορούμε να παραβλέψουμε ότι αυτό εξυπηρετεί κάποιους γονείς που αναγκασμένοι να δουλεύουν, μέσα στη ζούγκλα του καπιταλισμού – μωρομάνες και νέα ζευγάρια γενικότερα είναι αναγκασμένοι να ψάχνουν τις καλύτερες δυνατές λύσεις μόνοι τους.

Καλούμε τη λαϊκή οικογένεια, το οργανωμένο κίνημα στους τόπους δουλειάς και τη γειτονιά, τώρα, χωρίς καμία αναμονή, να αντιπαρατεθεί και να αποτρέψει αυτή την πολιτική που θέτει σε κίνδυνο τη ζωή και τις ανάγκες των παιδιών της.

Οι υπονομευτές της ζωής και των δικαιωμάτων μας, θέλουν τη λαϊκή - εργατική οικογένεια και τα παιδιά της γονατισμένους κι ευάλωτους.

Τους προειδοποιούμε να σταματήσουν τους εκβιασμούς και τους ρυθμούς εξοντωτικής δουλειάς των συναδέλφων, που έχει επιβληθεί για χρόνια και αξιοποιούνται και από πάνω για να μας διαβάλουν ότι τάχα δεν δουλεύουμε και πολλές ώρες! Ποντάρουν στον φόβο, στην παραίτηση, στην απογοήτευση. Κάνουν μέγα λάθος. Τα ελάχιστα δικαιώματα που ακόμη έχουμε δεν θα τα παραδώσουμε. Δεν είμαστε μόνοι μας. Είμαστε εμείς που κρατάμε όρθιες τις υπηρεσίες στην πόλη. Είμαστε εργαζόμενοι και είμαστε πολλοί που ζούμε τον αντιλαϊκό πόλεμο από κυβερνήσεις και Δημοτικές Αρχές.

Καλούμε όλους τους συνάδελφους και τις συναδέλφισσες σε ετοιμότητα! Θα απαντήσουμε συλλογικά και σε τέτοια φαινόμενα, απ’ ό,τι φαίνεται, θα πολλαπλασιάζονται σε όλους τους χώρους, αφού ο αντιλαϊκός πόλεμος που δεχόμαστε σε όλες τις πλευρές της ζωή μας σαν εργαζόμενοι, για να περάσει, έχει ως προϋπόθεση τον φόβο και την ένταση του αυταρχισμού».

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass