Το 6ο Γυμνάσιο Λάρισας στην Πράγα

ΜΕΣΩ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ERASMUS

Δημοσίευση: 05 Μαρ 2019 16:42

Κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2018 – 2019 το 6ο Γυμνάσιο Λάρισας πραγματοποιεί πρόγραμμα Erasmus KA1 με τίτλο: «Το σχολείο είναι για όλους».

Η πρώτη επιμόρφωση, που είχε ως θέμα την Πρώιμη Σχολική Εγκατάλειψη «Early School Leaving», πραγματοποιήθηκε ήδη στην Πράγα της Τσεχίας από τις 15 έως τις 19 Οκτωβρίου 2018. Την πρώτη ομάδα εκπαιδευτικών που επιμορφώθηκαν αποτελούσαν οι καθηγήτριες Καλπακίδου Δέσποινα, φιλόλογος, Καλφούντζου Σταυρούλα, τεχνολόγος και Πατσιατζή Δέσποινα, θεολόγος.

Στο πλαίσιο του επιμορφωτικού σεμιναρίου οι συμμετέχουσες γνώρισαν τα εκπαιδευτικά συστήματα άλλων ευρωπαϊκών χωρών, ερεύνησαν τα αίτια της σχολικής εγκατάλειψης και πρότειναν λύσεις, ώστε το σχολείο να γίνει πιο ευχάριστο και ελκυστικό για τους μαθητές. Παρουσίασαν αναλυτικά το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας μας, δέχτηκαν και έκαναν κριτική τονίζοντας ότι παρά τις αδυναμίες του η χώρα μας παράγει πολύ καλούς επιστήμονες. Μετά την επιστροφή τους οι καθηγήτριες παρουσίασαν το χρονικό αυτής της πενθήμερης επιμόρφωσης στον Σύλλογο Διδασκόντων του 6ου Γυμνασίου, σε ειδική εκδήλωση με στόχο την ενημέρωση και τη διάχυση των καλών μεθόδων και πρακτικών σε όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου, καθώς ο απώτερος στόχος αυτής της δράσης και όλων των άλλων που θα ακολουθήσουν είναι η γενικότερη βελτίωση της μαθησιακής διαδικασίας προς όφελος των μαθητών. Ήδη, ακόμη από τις 17 Ιανουαρίου 2019 έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του σχολείου η συγκεκριμένη παρουσίαση, για την ενημέρωση γονέων και μαθητών αλλά και κάθε ενδιαφερόμενου που επιθυμεί να λάβει γνώση αυτής της πρώτης δράσης, καθώς πρόκειται να ακολουθήσουν άλλες 3 μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass