ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΦΠΑ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΕΛΕ

Κλείνουν τα φροντιστήρια στα ιδιωτικά σχολεία

Δημοσίευση: 22 Ιουλ 2015 8:06

 

 

«Κλείνουν τα φροντιστήρια και τα κέντρα ξένων γλωσσών που λειτουργούν μέσα σε ιδιωτικά σχολεία», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η

Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.) και επισημαίνει: «Η σκληρή πραγματικότητα ανάγκασε τους σχολάρχες να ακολουθήσουν τελικά αυτό που πολεμούσαν. Το κλείσιμο δηλαδή φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών, που λειτουργούσαν παρασιτικά μέσα στα ιδιωτικά σχολεία λόγω της αύξησης 23% στο ΦΠΑ, στις συγκεκριμένες δομές εκπαίδευσης.

Είναι αναμφίβολα εντυπωσιακό ότι οι άνθρωποι που εναντιώθηκαν με μένος στις διατάξεις του υπό ψήφιση πολυνοσχεδίου που προέβλεπε την κατάργηση Φροντιστηρίων και Κέντρων Ξένων Γλωσσών, από τα ιδιωτικά σχολεία, τώρα να συμμορφώνονται αυτοβούλως στις διατάξεις αυτές πριν καν το νομοσχέδιο ψηφιστεί στη Βουλή!

Για μια ακόμη φορά η ΟΙΕΛΕ δικαιώθηκε, όταν μιλούσε για την ανάγκη τα ιδιωτικά σχολεία να συντηρήσουν τον αμιγή παιδαγωγικό και εκπολιτιστικό τους ρόλο, με την προσθήκη δραστηριοτήτων ενισχυτικών μορφών διδασκαλίας. Με ικανοποίηση παρατηρούμε ότι επιτέλους οι σχολάρχες προσχωρούν στη δική μας λογική.

Ωστόσο, πολλά μένουν ακόμη να γίνουν, ώστε το ιδιωτικό σχολείο να εκπληρώνει την αποστολή που του επιφυλάσσει το Σύνταγμα.

Τόσο η πρόσφατη απόφαση του ΟΗΕ για την ανάγκη εποπτείας της ιδιωτικής εκπαίδευσης, όσο και οι οδηγίες της Κομισιόν για την αντιμετώπιση σοβαρών παρανομιών στο συγκεκριμένο χώρο, χτυπούν καμπανάκι κινδύνου για τις ελληνικές αρχές, οι οποίες οφείλουν να προβούν άμεσα σε νομοθετικές πρωτοβουλίες».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass