Σύγχρονο δημοτικό σχολείο αποκτά το Μακρυχώρι

ΕΝΤΑΧΘΗΚΕ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι». «ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΡΓΟ» ΤΟΝΙΖΟΥΝ ΚΩΝ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ ΚΑΙ ΚΩΝ. ΚΟΛΛΑΤΟΣ

Δημοσίευση: 18 Απρ 2019 15:38

Σύγχρονο δημοτικό σχολείο αποκτά το Μακρυχώρι του Δήμου Τεμπών μετά την απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση να εντάξει το έργο, προϋπολογισμού 1,6 εκατ. ευρώ στο πρόγραμμα «Φιλόδημος Ι», ικανοποιώντας έτσι το χρόνιο αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας .

Το νέο σχολείο θα αναβαθμίσει τις υποδομές στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση στην περιοχή με αφορμή και το γεγονός ότι το σημερινό δημοτικό σχολείο στεγάζεται σε ένα παλαιό κτίριο.

Το έργο προέκυψε από τη συνεργασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας με τον Δήμο Τεμπών καθώς οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας εκπόνησαν τη μελέτη κατασκευής.

 «Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο για το Μακρυχώρι» τόνισε στην «Ε» ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κων. Αγοραστός με αφορμή την ένταξη του έργου. Για να προσθέσει ότι «ακούσαμε την κοινωνία και σε συνεργασία με τον Δήμο Τεμπών «ωριμάσαμε» τις μελέτες για να μπορέσει το έργο να ενταχθεί σε πρόγραμμα και να χρηματοδοτηθεί. Με την ολοκλήρωσή του, αναβαθμίζουμε την ποιότητα της δημόσιας εκπαίδευσης στον Δήμο Τεμπών, καθώς οι νέες αίθουσες που πρόκειται να κατασκευαστούν έχουν όλα τα σύγχρονα εκπαιδευτικά μέσα. Παράλληλα, μέσω της κατασκευής του έργου ενισχύουμε την τοπική οικονομία και στηρίζουμε θέσεις εργασίας».

Στη δήλωσή του στην «Ε» ο δήμαρχος Τεμπών Κων. Κολλάτος τόνισε πως «η ανέγερση νέου σχολικού κτιρίου στην έδρα του Δήμου Τεμπών στο Μακρυχώρι είναι ένα σημαντικό έργο για τον Δήμο Τεμπών. Η ανέγερση ενός σύγχρονου σχολείου γίνεται πραγματικότητα, είναι ένα αίτημα πολλών ετών από τους συλλόγους γονέων , μαθητών, εκπαιδευτικών.

Να ευχαριστήσω για ακόμη μια φορά τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό, τις αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Τεμπών καθώς και τον αρμόδιο υπουργό Εσωτερικών κ. Αλέξανδρο Χαρίτση για την άμεση ανταπόκριση καθώς και την εξασφάλιση πιστώσεων του έργου από το πρόγραμμα Φιλόδημος Ι».

ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Σύμφωνα με τη μελέτη το έργο αφορά «στην προσθήκη νέου διώροφου μετά υπογείου κτιρίου το οποίο πρόκειται να καλύψει τις ανάγκες του σχολείου σε αίθουσες διδασκαλίας και βοηθητικούς χώρους (γραφεία, ιατρείο, αποθήκες κλπ).

Στα υφιστάμενα κτίρια θα γίνει αλλαγή χρήσης. Συγκεκριμένα στο ένα κτίριο θα δημιουργηθεί ένα κυλικείο σε άμεση επαφή με το εστιατόριο, χώροι βιβλιοθήκης, χώρος εργαστηρίου φυσικοχημείας και χώροι υγιεινής. Στο άλλο κτίριο θα δημιουργηθεί χώρος ιατρείου, θα αναμορφωθούν οι χώροι υγιεινής και θα παραμείνουν οι αίθουσες διδασκαλίας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass