Γάλλοι και Ελληνες μαθητές στα Βούναινα

ΞΕΝΑΓΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ERASMUS

Δημοσίευση: 18 Απρ 2019 15:53

Τον Νοέμβριο του 2018 ο Μικρασιατικός Σύλλογος Βουναίνων «Η καθ ημάς Ανατολή» φιλοξένησε έξι Γάλλους καθηγητές οι οποίοι επισκέφτηκαν τον σύλλογο στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus που υλοποιήθηκε με πρωτοβουλία του 3ου Γυμνασίου Λάρισας. Το project ονομάστηκε «Το ταξίδι σε όλες του τις διαστάσεις». Στόχος του προγράμματος είναι, εξετάζοντας τις διαφορετικές πλευρές ενός ταξιδιού, να μπορέσουμε να γίνουμε πιο ανεκτικοί σε όποιον είναι διαφορετικός από εμάς και να εστιάσουμε στα θετικά που έχει να προσφέρει η συνάντηση ανθρώπων διαφορετικής καταγωγής, φυλής, θρησκείας, γλώσσας ή κουλτούρας, ανεξάρτητα από τους λόγους που οδηγούν στη συνάντηση αυτή.


Τις προηγούμενες ημέρες, οι έξι καθηγητές Catherine Perrin, Elisabeth Brie, Catherine Geiger, Laurence Daubié-Challant, Kate Monet και Jean-Pierre Grosboillot, συνοδευόμενοι από τη διευθύντρια του σχολείου Ιωάννα Θεοδωροπούλου και τις καθηγήτριες Σοφία Σκουμή, Ειρήνη Ραπτοπούλου και Κατερίνα Πουλαράκη επισκέφτηκαν τον σύλλογο εκ νέου μαζί με 65 μαθητές του 3ο Γυμνάσιου Λάρισας και του Γυμνασίου Val de Rosemont του Giromagny.
Η υπεύθυνη του Μουσείου Βουναίνων κα Μαρία Χαρακοπούλου ξενάγησε τους καθηγητές και τους μαθητές δείχνοντας τα εκθέματα του συλλόγου και απαντώντας στις απορίες των μαθητών, οι οποίοι έδειξαν να είναι εξοικειωμένοι με αρκετά από αυτά που είδαν, διότι στα γυμνάσια αυτά φοιτούν κυρίως μαθητές, των οποίων οι γονείς είναι αγρότες. Στη συνέχεια ο χοροδιδάσκαλος του συλλόγου κ. Απόστολος Σβάνας μαζί με την υπεύθυνη του χορευτικού κα Αγλαΐα Αγγλοπούλου έδειξαν στα παιδιά χορούς από την Καππαδοκία. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ακούσουν από τον συνταξιούχο πλέον γραμματέα της κοινότητας κ. Δημήτρη Αθαναηλίδη την πολύπαθη ιστορία του μικρού χωριού και να του απευθύνουν ερωτήσεις σχετικά με την τραυματική ενσωμάτωση των Ελλήνων προσφύγων της Μικράς Ασίας στη μητέρα πατρίδα. Σε ρόλο οικοδεσπότη ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Ηλίας Αθαναηλίδης, αφού έκανε μια μικρή αναδρομή στην ιστορία των Σουλουτζοβαλιδων (Sulucaova Koyu/Camardı/Επαρχία Νίγδης), προγόνων των σημερινών Βουναινιωτών, αλλά του Μ.Σ. Βουναίνων ευχαρίστησε τους καθηγητές και τους μαθητές για την επίσκεψη. Το «ταξίδι» έφτασε στον προορισμό μετά την απαραίτητη στάση στον μπουφέ με τα εδέσματα από την Καππαδοκία, τα οποία επιμελήθηκαν οι κυρίες Σοφία Χατζηλιαδου, Ευδοκία Αγγλοπούλου, Σούλα Αγγλοπούλου, Θεοδώρα Χατζηλιάδου, Δέσποινα Χαρακοπούλου και Ελένη Αθαναηλίδου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass