Αρον-άρον οι εκλογές για το συνέδριο της ΟΛΜΕ

ΟΙ ΣΥΝΕΚ ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΔΑΚΕ ΚΑΙ ΠΕΚ

Δημοσίευση: 23 Απρ 2019 15:38

Βιασύνη χρεώνουν οι ΣΥΝΕΚ Λάρισας στις παρατάξεις ΔΑΚΕ και ΠΕΚ της ΕΛΜΕ Λάρισας, στο θέμα της εκλογής αντιπροσώπων για το 19ο Συνέδριο της ΕΛΜΕ, αφού, όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση, θέλουν να προλάβουν τις ευρωεκλογές.

«Στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λάρισας η πλειοψηφία των ΔΑΚΕ – ΠΕΚ αποφάσισε οι εκλογές για την ανάδειξη αντιπροσώπων στο 19ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ να γίνουν 16 Μάη.

Είναι η πρώτη φορά που αποφασίζονται εκλογές με τη σύμφωνη γνώμη μόνο δύο παρατάξεων, πράγμα που δείχνει για ακόμη μια φορά τις δημοκρατικές τους ευαισθησίες.

Γιατί όμως οι παρατάξεις αυτές επιδεικνύουν τέτοια βιασύνη; Δύο είναι οι σημαντικοί λόγοι.

Ο πρώτος πως θέλουν οι εκλογές να γίνουν οπωσδήποτε πριν τις ευρωεκλογές. Τι φοβούνται άραγε;

Και ο δεύτερος, πως θέλουν να μη γίνει ουσιαστική συζήτηση και αντιπαράθεση θέσεων. Επισημάναμε πως έχουμε υποχρέωση ως παρατάξεις να ενημερώσουμε τους εκπαιδευτικούς, αναλυτικά και με σαφήνεια για τις θέσεις της, η κάθε παράταξη. Για τον λόγο αυτό προτείναμε ως ημερομηνία εκλογών την 30ή Μάη και σεβόμενοι αντιρρήσεις διαδικαστικού χαρακτήρα που προέβαλαν αντιπροτείναμε την 20ή Ιούνη. Δεν αποδέχτηκαν καμία πρότασή μας.

Είναι χαρακτηριστικό πως μέσα σε μόλις μία ώρα η ΠΕΚ άλλαξε θέση ώστε ακόμη μια φορά να συμπορευτεί απόλυτα με τη ΔΑΚΕ. Λίγο πριν τη συνεδρίαση του Δ.Σ., στη διαπαραταξιακή συνάντηση για τις αλλαγές στο καταστατικό της ΕΛΜΕ, η ΠΕΚ συμφωνούσε οι εκλογές να γίνονται τον Ιούνη. Λίγη ώρα μετά, η ΠΕΚ επιχειρηματολογούσε γιατί δεν πρέπει οι εκλογές να γίνουν τον Ιούνη! Και εις ανώτερα!

Δυστυχώς επιβεβαιωνόμαστε ακόμη μια φορά και για τον ρόλο των Παρεμβάσεων. Τους ζητήσαμε να συμφωνήσουν με την πρότασή μας. Επέμειναν στη θέση που είχαν εκφράσει για εκλογές την 21η Μάη. Τώρα, πότε προλάβανε, πότε τα συμφωνήσανε, τα συμπεράσματα δικά σας» αναφέρει η ανακοίνωση μεταξύ άλλων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass