ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΔΑΚΕ, ΣΥΝΕΚ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

Οι αντιπρόσωποι για το 19ο συνέδριο της ΟΛΜΕ

Δημοσίευση: 21 Μαϊ 2019 16:40

Το 19ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από το Σάββατο 29 Ιουνίου έως την Τρίτη 2 Ιουλίου. Στη Λάρισα την περασμένη εβδομάδα διεξήχθησαν οι εκλογές για την ανάδειξη αντιπροσώπων.

Από τη ΔΑΚΕ εκλέχτηκαν οι: Κοντσιώτης Κώστας, Τζιατζιάς Μιχάλης, Καρκαλής Νίκος, Παναγιώτου Νίκος, Μαλάκος Σταμάτης και Φούντας Θανάσης (αναπληρωματικοί οι Ζέρβας Νίκος, Πατση Ντίνα και Κασσίδα Ασπασία). Οι εκπρόσωποι των ΣΥΝΕΚ στο 19ο συνέδριο είναι οι: Μαγαλιού Ερμίνα, Τσακνάκης Γιάννης, Νικολαΐδης Γιώργος. Από την Αγωνιστική Παρέμβαση εκλέχτηκαν οι: Δ. Κοντελές, Δ. Παπαδόπουλος και Π. Ρεμπάπης.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
Σε ανακοίνωσή της η ΔΑΚΕ ευχαριστεί τους εκπαιδευτικούς που την ανέδειξαν πρώτη δύναμη και σημειώνει: «Το υπερδιπλάσιο ποσοστό που συγκέντρωσε η παράταξή μας έναντι του δεύτερου (42,35% έναντι 20,79% των ΣΥΝΕΚ) καταδεικνύει την τεράστια εμπιστοσύνη που δείχνει ο κλάδος στη ΔΑΚΕ και στα στελέχη της. Δεσμευόμαστε πως η παρουσία των εκλεγμένων συνέδρων της ΔΑΚΕ ν. Λάρισας στο 19ο Συνέδριο θα είναι ρεαλιστική και μαχητική, ώστε με διάλογο, συναίνεση και συνεργασία να προκύψει το πλαίσιο στο οποίο θα πορευθεί ο πολύπαθος κλάδος μας την επόμενη διετία. Καταγγέλλουμε δε τις υπόλοιπες παρατάξεις για την πρωτοφανή προσπάθεια απαξίωσης της εκλογικής διαδικασίας της 16ης Μαΐου. Επέδειξαν χαρακτηριστική αδιαφορία για τη στελέχωση των εφορευτικών επιτροπών έως και την τελευταία στιγμή ενώ ήταν ελάχιστη η συνδρομή τους σε οργανωτικά και γραφειοκρατικά θέματα. Όλοι οφείλουμε να τιμάμε τους θεσμικούς μας ρόλους αλλά και την ίδια μας την ΕΛΜΕ».
*Σε ανακοίνωσή τους οι ΣΥΝΕΚ αναφέρουν: «Θα προσπαθήσουμε ώστε μέσα από τις διεργασίες στο συνέδριο να γίνει ένα βήμα μπροστά, στην αντιμετώπιση των προβλημάτων στο συνδικαλιστικό κίνημα και την αποτελεσματικότερη λειτουργία της ΟΛΜΕ. Για την αποτελεσματικότερη διεκδίκηση των αιτημάτων του κλάδου, την προάσπιση του δημόσιου σχολείου και των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών. Να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για τη συνολική ανατροπή των πολιτικών λιτότητας και τη μαζική αντίσταση στα σχέδια για συντηρητικό πισωγύρισμα».
*Στην ανακοίνωση της Αγωνιστικής Παρέμβασης Εκπαιδευτικών σημειώνονται μεταξύ άλλων:
«Η επιλογή πολλών δεκάδων συνάδελφων/ισσων να στηρίξουν με τη θετική τους ψήφο την πρόταση και τη δράση της Αγωνιστικής Παρέμβασης, είναι μια πολύτιμη παρακαταθήκη. Σε μια εποχή απάθειας, απόσυρσης και πολιτικής σύγχυσης, η παράταξή μας έδωσε ένα σαφές αγωνιστικό πρόταγμα εναλλακτικής λύσης μέσα από τις παρεμβάσεις μας στα σχολεία και τις τοποθετήσεις μας στις συνελεύσεις. Διατυπώσαμε μια συγκεκριμένη κριτική στις αλλαγές που προωθούνται στην Εκπαίδευση όλα τα τελευταία χρόνια και τη λειτουργία της Ομοσπονδίας, και καταθέσαμε ένα άλλο σχέδιο για μια διαφορετική πορεία σε μια περίοδο που εντείνεται η εποπτεία της χώρας από την ΕΕ, η αντιλαϊκή και αντιεκπαιδευτική πολιτική συνεχίζονται και η πλειοψηφία της ΟΛΜΕ( ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΚ-ΠΕΚ) έχει οδηγήσει τον κλάδο στην απραξία και την αδράνεια. Το δίλημμα στο Συνέδριο είναι καθαρό: ΟΛΜΕ στον κλοιό του κυβερνητικού και κομματικού συνδικαλισμού που πάει να τη μετατρέψει σε οργάνωση τύπου ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, συμβιβασμένη και υποταγμένη ή ΟΛΜΕ πραγματικό σωματείο, όργανο πάλης, όπλο στα χέρια των εκπαιδευτικών και των αγώνων τους;».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass