ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΛΛΑ ΣΕ ΧΑΜΗΛΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ

705 παραιτήσεις -συνταξιοδοτήσεις εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Δημοσίευση: 23 Μαϊ 2019 16:10

Στις 705 ανέρχονται φέτος οι παραιτήσεις εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με βάση τα στοιχεία των υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας, που ανακοινώνει ο αιρετός ΚΥΣΠΕ κ. Β. Παληγιάννης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση σημειώνονται τα εξής: «Αν και φέτος υποβλήθηκαν περισσότερες αιτήσεις παραίτησης εκπαιδευτικών Π.Ε. σε σύγκριση με τις προηγούμενες χρονιές (2016 – 419, 2017 – 236, 2018 - 387) εντούτοις υπολείπονται σε σύγκριση με την πενταετία 2010 – 2014, όπου ο Μ.Ο. αποχωρήσεων κατ’ έτος ήταν 2.207.
Οι ελάχιστες παραιτήσεις των τελευταίων τεσσάρων ετών με Μ.Ο. 436 κατ’ έτος είναι απόρροια του αντιασφαλιστικού νόμου «Κατρούγκαλου». Ενός νόμου που ισοπέδωσε ό,τι είχε απομείνει όρθιο από προηγούμενες ρυθμίσεις, αφού μείωσε το εφάπαξ, τις βασικές και επικουρικές συντάξεις, αύξησε δραματικά τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και ταυτόχρονα κατηγοριοποίησε τους συνταξιούχους.
Δυστυχώς συντελέστηκε ένα έγκλημα σε βάρος του μόχθου όλων των εκπαιδευτικών. Οι ελάχιστες παραιτήσεις εκτός των άλλων έχουν σοβαρές επιπτώσεις και στις υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών (μεταθέσεις, αποσπάσεις) αλλά και στους διορισμούς. Θυμίζω τα προεκλογικά ψέματα Τσίπρα ότι δεν θα μειωθούν οι συντάξεις αλλά και τα τωρινά, ότι δεν μειώθηκαν. Ζουν με το ψέμα, κυβερνούν με το ψέμα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass