Εκπαιδευτικές ειδήσεις

Δημοσίευση: 04 Ιουν 2019 15:52

Μέχρι 17 Ιουνίου οι εγγραφές στο Εσπερινό Λύκειο

Μέχρι 17 Ιουνίου θα γίνονται οι ηλεκτρονικές εγγραφές στο Εσπερινό Λύκειο Λάρισας. Σύμφωνα με τον νέο νόμο, η φοίτηση στο Εσπερινό Λύκειο, σε αντίθεση με το παρελθόν, διαρκεί τρία και όχι τέσσερα έτη (Α’, Β’, Γ’ τάξεις).

Οι απόφοιτοι του Εσπερινού ΓΕΛ αποκτούν ισότιμο απολυτήριο με αυτό του ημερήσιου ΓΕΛ και έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις μαζί με τους υποψήφιους των Ημερήσιων Λυκείων. Έτσι μπορούν να εισαχθούν σε όλες τις σχολές με ευνοϊκότερους όρους, αφού συναγωνίζονται μόνο μεταξύ τους και με ειδικό ποσοστό (1%) που προβλέπεται για κάθε σχολή.

Λειτουργούν οι ίδιες με τα ημερήσια Λύκεια ομάδες προσανατολισμού (Ανθρωπιστικών και Θετικών σπουδών για τη Β΄ Λυκείου, Ανθρωπιστικών, Θετικών, σπουδών Υγείας και σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής για τη Γ΄ Λυκείου). Το ωράριο διδασκαλίας είναι είκοσι πέντε (25) ώρες εβδομαδιαίως.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να έχει κάποιος/α το δικαίωμα συμμετοχής στις Πανελλαδικές εξετάσεις μέσω του Εσπερινού ΓΕΛ είναι να έχει πλήρη φοίτηση και στις τρεις τάξεις.

Δυνατότητα εγγραφής στο Εσπερινό ΓΕΛ έχουν:

-Οι ανήλικοι εργαζόμενοι μαθητές/τριες.

-Οι ενήλικοι μαθητές/τριες. Για τους ανήλικους εργαζόμενους ισχύουν προϋποθέσεις.

Επιπλέον, οι μαθητές του Εσπερινού Λυκείου, οι οποίοι διαμένουν εκτός Λάρισας ή σε απόσταση άνω των τεσσάρων χιλιομέτρων από την έδρα του σχολείου δικαιούνται δωρεάν μεταφορά με αστικό ή υπεραστικό ΚΤΕΛ ή χιλιομετρική αποζημίωση στην περίπτωση που μετακινούνται με το Ι.Χ. αυτοκίνητό τους. Επίσης παρέχεται η δυνατότητα επιδότησης ενοικίου, εφόσον αποδεδειγμένα ενοικιάζουν οικία για τη φοίτησή τους στο σχολείο. Το Εσπερινό Λύκειο Λάρισας λειτουργεί στον χώρο του 5ου Γυμνασίου Λάρισας (Ιουστινιανού και Βουτσιλά) από τις 6 έως τις 9.30 το βράδυ.

Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 2410-232.398 τις ώρες λειτουργίας του Σχολείου ή στο mail: mail@lyk-esp-laris.lar.sch.gr

Οι ηλεκτρονικές εγγραφές, ανανεώσεις εγγραφών ή μετεγγραφές γίνονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://e-eggrafes.minedu.gov.gr

-----------

Αποφοίτηση από το Σχολείο Αστρονομίας Λάρισας

Εκδήλωση αποφοίτησης των μαθητών του Σχολείου Αστρονομίας Λάρισας, που λειτουργεί από την ΚοινΣΕπ "Εναστρον", θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8 Ιουνίου στις 19:30 στο Γαλλικό Ινστιτούτο.

-----------

Εκλογές Δασκάλων Ελασσόνας

Αύριο Τετάρτη 5 Ιουνίου στις 8:30 π.μ. θα διεξαχθεί η τακτική ΓΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης επαρχίας Ελασσόνας. Η συνέλευση θα γίνει στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου όπου θα διεξαχθούν και οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. Τα θέματα ημερήσιας διάταξης είναι διοικητικός και οικονομικός απολογισμός, ενημέρωση αιρετών ΠΥΣΠΕ-ΑΠΥΣΠΕ, τοποθετήσεις, κατάθεση ψηφισμάτων και εκλογή εφορευτικής επιτροπής . Από 12:30 – 14:30 θα γίνει η ψηφοφορία για την εκλογή νέου Δ.Σ. , Ελεγκτικής Επιτροπής και Αντιπροσώπων Γ.Σ. του κλάδου (απαραίτητη η αστυνομική ταυτότητα).

-----------

Έως αύριο οι αιτήσεις για βρεφονηπιακούς του ΟΑΕΔ

ΠΑΡΑΤΑΘΗΚΕ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ

Την παράταση της προθεσμίας για την υποβολή αιτήσεων εγγραφών και επανεγγραφών παιδιών στους βρεφονηπιακούς παιδικούς σταθμούς του Οργανισμού ανακοίνωσε ο ΟΑΕΔ.

Συγκεκριμένα, ο ΟΑΕΔ γνωστοποίησε προς τους δικαιούχους γονείς που επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση ότι δίνεται παράταση έως και αύριο Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019 και ώρα 14.00 για την υποβολή αιτήσεων εγγραφών και επανεγγραφών βρεφών και νηπίων για τη σχολική περίοδο 2019-2020 στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του ΟΑΕΔ. Υπενθυμίζεται ότι κανονικά η προθεσμία έληγε την Παρασκευή 31 Μαΐου. Σημειώνεται πως στους βρεφονηπιακούς παιδικούς σταθμούς εφαρμόζεται ημερήσιο πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης που εξασφαλίζει την αρμονική ψυχοσωματική ανάπτυξη των παιδιών. Η φιλοξενία των βρεφών-νηπίων είναι δωρεάν. Οι γονείς–κηδεμόνες των βρεφών-νηπίων, για να υποβάλουν αίτηση, θα πρέπει να απευθύνονται στους κατά τόπους βρεφονηπιακούς σταθμούς τις εργάσιμες ημέρες από τις 9.00 μέχρι τις 14.00. Περισσότερες πληροφορίες και έντυπα της αίτησης οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ, στη διεύθυνση www.oaed.gr.

-----------

Προσλήψεις στην ΕΠΑΣ Μαθητείας ΟΑΕΔ

Αναρτήθηκε στον πίνακα ανακοινώσεων της ΕΠΑΣ Λάρισας η προκήρυξη ειδικοτήτων για την πρόσληψη εκπαιδευτικού προσωπικού (αναπληρωτών-ωρομισθίων). Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρούν την εγκύκλιο και στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ www.oaed.gr ( νέα-ανακοινώσεις).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass