Παιδιά σε κίνδυνο…

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ «ΧΑΜΟΓΕΛΟΥ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ»

Δημοσίευση: 13 Ιουλ 2019 15:20

Τον απολογισμό της δράσης του για το πρώτο εξάμηνο του έτους έκανε ο Οργανισμός «Χαμόγελο του Παιδιού». Είναι χαρακτηριστικό ότι η τηλεφωνική γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056, δέχτηκε 117.215 τηλεφωνικές κλήσεις με το 29% να αφορά σε καταγγελίες για παιδιά που διέτρεχαν κίνδυνο.

Ακόμη, δέχτηκε 321 καταγγελίες σοβαρών περιστατικών κακοποίησης παιδιών για 623 παιδιά. Τα 234 παιδιά ήταν παιδιά 0-6 ετών. Για 315 παιδιά οι καταγγελίες αφορούσαν την παραμέληση/εγκατάλειψη παιδιών, ενώ για 108 παιδιά ο θύτης ήταν η «μητέρα». Αντίστοιχα, η «Ευρωπαϊκή Γραμμή Υποστήριξης για παιδιά 116111» δέχτηκε 3.186 τηλεφωνικές κλήσεις.

Τα αναλυτικά στοιχεία δείχνουν ακόμη τα εξής:

* Συνολικά 278 παιδιά μεγαλώνουν στα 11 Σπίτια του Οργανισμού πανελλαδικά. Το Α’ εξάμηνο 2019 ήρθαν 30 νέα παιδιά.

* 60 πλέον ενήλικα παιδιά συνεχίζουν να υποστηρίζονται από τον Οργανισμό, ενώ σπουδάζουν κι εργάζονται.

* Πραγματοποιήθηκαν διαδραστικές παρεμβάσεις πρόληψης σε 24.449 παιδιά στο πλαίσιο 510 επισκέψεων πανελλαδικά με τη συμμετοχή μαθητών, Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, Συλλόγων Εκπαιδευτικών και ελεύθερου κοινού.

* Πραγματοποιήθηκαν 88 επιτόπιες παρεμβάσεις για 131 παιδιά που διέτρεχαν άμεσο κίνδυνο. Το 34% αυτών των παιδιών είχαν ανάγκη άμεσης απομάκρυνσης από το οικογενειακό τους περιβάλλον.

* Δέχτηκε 55 αιτήματα για φιλοξενία 84 παιδιών σε κίνδυνο. Στο 45,3% ο λόγος του αιτήματος αφορούσε παιδιά σε παραμέληση.

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ

* Η «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000» δέχτηκε 4.495 τηλεφωνικές κλήσεις και 59 αιτήματα για υποστήριξη ερευνών αναζήτησης εξαφανισμένων παιδιών. Από το σύνολο βρέθηκαν τα 51 (83,5%) παιδιά.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Οργανισμού κ. Κ. Γιαννόπουλος «το Χαμόγελο του Παιδιού» με 505 άτομα εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό, 3.363 ενεργούς εθελοντές, με σεβασμό και καθημερινή συνεργασία με τους θεσμικούς φορείς και με την υποστήριξη και την εμπιστοσύνη του κόσμου και των εταιρειών, που βρίσκονται διαχρονικά στο πλευρό του κατάφερε και το 1ο εξάμηνο του 2019 να προσφέρει σταθερές και ποιοτικές υπηρεσίες με στόχο την ευημερία όλων των παιδιών και των οικογενειών στην Ελλάδα χωρίς καμία διάκριση και ανεξαρτήτως καταγωγής, θρησκεύματος ή άλλου κριτηρίου.

Πάντα με σεβασμό στους θεσμούς, με αδιαπραγμάτευτη τη διαφάνεια, τη συνέπεια, τη λογοδοσία και την ποιότητα της δουλειάς μας καταφέραμε με την πολύτιμη υποστήριξη των πολιτών και των εταιρειών που μας εμπιστεύονται να στηρίξουμε 60.788 παιδιά και τις οικογένειές τους το 1ο εξάμηνο του 2019. Καταφέραμε να ανταποκριθούμε άμεσα και αποτελεσματικά στο σύνολο των αιτημάτων που δεχτήκαμε για παιδιά και οικογένειες που βρέθηκαν σε άμεσο κίνδυνο ή σε ανάγκη. Και, κυρίως, πιστοί στη φιλοσοφία και στο όραμά μας καταφέραμε να καλύψουμε έναν τόσο μεγάλο αριθμό παιδιών όχι μέσα από ευκαιριακές δράσεις και υπηρεσίες, αλλά ολιστικές δράσεις και υποδομές που διασφάλισαν τη ευημερία ευάλωτων παιδιών και των οικογενειών τους, καθώς πίσω από τα νούμερα τα οποία ανταποκρίνονται σε μια στατιστική απεικόνιση υπάρχει σταθερά η άμεση και εκτεταμένη κινητοποίηση των ανθρώπων μας με στόχο το Χαμόγελο κάθε παιδιού».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass